מתכון לבורקס טורקי אותנטי והכי טעים שיש

בורקס טורקי
5/5
זמן הכנה:
55 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
1 מנות
כשרות:
חלבי

בורקס טורקי, הידוע גם בשם בוריק, הם מאפים מלוחים ממולאים במגוון מרכיבים כמו גבינה, תרד או בשר טחון, עטופים בשכבות דקות של בצק. הפינוקים הטעימים הללו הם מרכיב עיקרי במטבח הטורקי ולעתים קרובות נהנים מהם כחטיף, מתאבן או ארוחה קלה.

ניתן להכין עם בצק תוצרת בית או דפי מאפה קנויים לנוחות. בין אם מוגשת טרי מחוץ לתנור או בטמפרטורת החדר, הבורקס הטורקי בטוח ישמח את בלוטות הטעם שלך עם השכבות המתקלפות והמילויים הטעימים שלהם. התכוננו ליהנות מטעם טורקיה עם המאפים שאי אפשר לעמוד בפניהם!

איך מכינים בורקס טורקי – הרכיבים:

  • 500 גרם דפי בצק פילו (בצק יופקה או פילו), מופשרים אם קפואים
  • 250 גרם גבינת פטה מפוררת
  • 100 גרם גבינת ריקוטה
  • ביצה אחת, טרופה (לשטיפה ביצים)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 200 גרם עלי תרד קצוצים
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שומשום או זרעי ניג'לה לקישוט (לא חובה)

איך להכין בורקס טורקי – השלבים:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס (350 מעלות צלזיוס) ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. במחבת גדולה מחממים את שמן הזית על אש בינונית.
  3. מוסיפים את הבצל הקצוץ למחבת ומאדים עד שהוא מתרכך ושקוף, כ-3-4 דקות.
  4. מערבבים פנימה את השום הטחון והתרד הקצוץ, ומבשלים עד שהתרד נבול, כ-2-3 דקות.
  5. מסירים את המחבת מהאש ונותנים לתערובת התרד להתקרר מעט.
  6. מערבבים בקערת מיקסר את גבינת הפטה המפוררת, גבינת הריקוטה ותערובת התרד המבושלת. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים היטב לאיחוד.
  7. להניח דף אחד של בצק פילו על משטח עבודה נקי ולהבריש אותו קלות בביצה טרופה.
  8. מניחים כף ממלית הגבינה והתרד לאורך קצה אחד של עלה הבצק.
  9. מקפלים את שולי המאפה על המילוי לצורת מלבן או משולש, אוטמים את הקצוות בשטיפת ביצים לפי הצורך.
  10. ממשיכים למלא ולקפל את שאר דפי בצק הפילו עד לשימוש בכל המילוי.
  11. מניחים את הבורקות הממולאות על תבנית האפייה המוכנה, משאירים מרווח בין כל אחת.
  12. מברישים את החלק העליון של הבורקס בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום או זרעי ניג'לה לקישוט, אם רוצים.
  13. אופים את הבורקס בתנור שחומם מראש במשך 20-25 דקות, או עד להזהבה ופריכה.
  14. לאחר האפייה מוציאים את הבורקס מהתנור ונותנים להם להתקרר מעט לפני ההגשה.
  15. הגישו את הבורקס הטורקי חמים או בטמפרטורת החדר, ותיהנו מהטעמים הטעימים של המאפים המלוחים האלה!
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לפריקסה עם ערק – מנה מנחמת ומלאת אופי

כרוב ממולא צמחוני
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

מתכון כרוב ממולא צמחוני (ואפילו טבעוני) מדהים!

עוגת גבינה אפויה של פעם
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

עוגת גבינה אפויה של פעם (קלאסית ומדהימה במיוחד)

עוגת תפוחים של פעם כמו של אמא או סבתא
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת תפוחים של פעם כמו של אמא

מתכון של קציצות / לביבות מנגולד משובחות
5/5
זמן הכנה:
70 דק׳

מתכון קטלני של קציצות / לביבות מנגולד מטוגנות מהמשובחות שיש

מתכון קציצות עוף ברוטב משגע
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון מטריף של קציצות עוף ברוטב משגע (התמכרנו מזמן)

דילוג לתוכן