אין כמו הטעם של טורטיות תוצרת בית, טריות מהמחבת! בין אם אתה מכין טאקו, קוואסדילה, או פשוט נהנה מהם עם התוספות האהובות עליך, טורטיות תוצרת בית הן תוספת טעימה ורב-תכליתית לכל ארוחה. עם רק כמה מרכיבים פשוטים וקצת תרגול, אתה יכול להקציף מנה של טורטיות רכות ונימוחות שעדיפות בהרבה על כל מה שאתה יכול לקנות בחנות. אז הפשילו שרוולים והתכוננו להרשים את החברים והמשפחה עם כישורי הטורטיה הביתית שלכם!
רכיבים להכנת טורטיות תוצרת בית:
– 250 גרם קמח לכל מטרה
– 1 כפית מלח
– 1 כפית אבקת אפייה
– 60 מ"ל שמן צמחי
– 150 מ"ל מים חמימים
איך להכין טורטיות – שלב אחר שלב:
1. בקערת מיקסר גדולה, טורפים יחד את הקמח לכל מטרה, המלח ואבקת האפייה עד לקבלת תערובת אחידה.
2. מוסיפים בהדרגה את השמן הצמחי לחומרים היבשים, מערבבים בעזרת מזלג או ידיים עד שהתערובת מזכירה פירורים גסים.
3. יוצקים פנימה באיטיות את המים החמים תוך כדי ערבוב מתמיד עד שנוצר בצק רך.
4. הופכים את הבצק על משטח מקומח קלות ולשים אותו כ-5 דקות, או עד שהוא הופך חלק ואלסטי.
5. מחלקים את הבצק לכדורים קטנים, בערך בגודל של כדורי גולף, ומכסים אותם במגבת מטבח נקייה. נותנים לכדורי הבצק לנוח כ-15-20 דקות להרגעת הגלוטן.
6. לאחר שהבצק נח, מרדדים כל כדור לעיגול דק בקוטר של כ-20 ס"מ בעזרת מערוך. במידת הצורך, אבק את המערוך ומשטח העבודה בקמח כדי למנוע הידבקות.
7. מחממים מחבת יבשה או פסים על אש בינונית-גבוהה עד שהיא חמה.
8. מניחים בזהירות טורטייה מגולגלת אחת על המחבת החמה ומבשלים כ-30-60 שניות מכל צד, או עד שהן מזהיבות קלות ומתחילות להיווצר בועות.
9. השתמשו במרית כדי להפוך את הטורטייה ולבשל את הצד השני עד להזהבה ומבושלת.
10. מעבירים את הטורטיה המבושלת לצלחת ומכסים אותה במגבת מטבח נקייה כדי להתחמם בזמן שמבשלים את הטורטיות הנותרות.
11. חוזרים על התהליך עם כדורי הבצק הנותרים עד שכל הטורטיות מבושלות.
12. הגישו את הטורטיות החמות מיד עם המילוי והתוספות האהובות עליכם, או הניחו להן להתקרר לחלוטין לפני שמאחסנים אותן בכלי אטום לשימוש מאוחר יותר.
13. תיהנו מהטעם והמרקם הטעים של טורטיות תוצרת בית בכל המנות האהובות עליכם!