סלט סביח שכולם יתמכרו אליו מהביס הראשון!

סלט סביח מתכון
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
10 מנות
כשרות:
פרווה

חברים יקרים, אם אתם מחפשים מנה קלילה ומרעננת שתסחוף את כל הקהל – הגעתם בול למקום הנכון! סלט הסביח שאני הולכת לחלוק אתכם היום הוא פשוט חגיגה של טעמים וצבעים על הצלחת. כל ביס מכיל בתוכו מרקמים מפתיעים ונגיעות מתוקות-חמוצות שהופכות את הסלט למשהו שפשוט אי אפשר להפסיק לנשנש. תארו לעצמכם שילוב מנצח של חצילים עסיסיים, ביצים קשות קרמיות ורוטב טחינה משגע – ואתם רק מתחילים להבין על מה אני מדברת!

אבל אל דאגה, למרות שהסלט הזה נראה ומרגיש מושקע ומיוחד, הוא בכלל לא מסובך להכנה. עם קצת ארגון מראש ותשומת לב לפרטים הקטנים, כל אחד יכול להפוך אותו לשובר מסיבות ולהיט של שולחן החג. אז בואו ניקח יחד נשימה עמוקה של בצל סגול, נכין את הסכינים ונצא למסע הקולינרי הצבעוני הזה. מבטיחה לכם שברגע שתטעמו את השילוב המטורף הזה, לא תוכלו יותר בלעדיו!

זמני הכנה

אל תתנו לרשימת המרכיבים הארוכה לבלבל אתכם – רוב הזמן פה הולך על הקילוף, החיתוך והבישול המקדים של הירקות. ברגע שהכל מוכן, לא נותר לכם אלא לערבב ולהגיש!

  • זמן הכנת הרכיבים (קילוף, חיתוך, בישול): כ-45 דקות
  • זמן קירור והרכבה: 15 דקות
  • סה"כ: שעה אחת של אהבה וחיבוקים קולינריים.

הכמות שאני נותנת כאן מתאימה לסלט ענק שיספיק בכיף ל-8-10 סועדים. אבל אם אתם מארחים קהל גדול יותר, אל תהססו להכפיל או אפילו לשלש את המידות. פשוט קחו בחשבון שתצטרכו קצת יותר זמן לעבודת ההכנה המקדימה.

מבחינת דרגת הקושי, אני חייבת להודות שיש פה קצת יותר עבודה מאשר בסלט ירקות רגיל. אבל עדיין, רוב השלבים די אינטואיטיביים וניתן לבצע אותם גם עם מיומנויות בישול בסיסיות. אם אתם יודעים לקלף, לחתוך ולבשל ביצה – יש לכם את זה ביד! פשוט תפנו לעצמכם קצת זמן ותיהנו מהתהליך בלי לחץ.

אני זוכרת שכשהייתי ילדה, אימא שלי הייתה תמיד מכינה סלט סביח לארוחות משפחתיות גדולות. כל האחים והדודים היו מתייצבים סביב הקערה כמו דבורים על צוף ומתחננים לעוד מנה. זה היה המאכל שכולם ידעו שעומד להיות הכוכב על השולחן, עוד לפני ההגשה הרשמית. והריח, אלוהים, איזה ריח משגע היה מציף את הבית! עד היום, כל פעם שאני מכינה סביח, אני נזכרת במראות האלה ומתמלאת בתחושת חמימות נוסטלגית כזאת.

כל הדברים הטובים שהופכים את סלט הסביח למה שהוא

  • 3 חצילים בינוניים
  • 4 ביצים קשות קלופות וחתוכות לקוביות
  • 1 מלפפון קלוף וחתוך לקוביות
  • 2 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות
  • 1/2 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
  • 1/4 כוס נבטי אפונה או אלפלפה
  • לרוטב: 1/2 כוס טחינה גולמית, 2 שיני שום כתושות, 1/4 כוס מיץ לימון, 1/2 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור
  • להגשה: טחינה גולמית, שמן זית, פלפל קאיין, זעתר

הסוד טמון באיכות הרכיבים ובטריות שלהם. אני תמיד משתדלת לבחור חצילים מבריקים וחטובים, עגבניות אדומות ובשלות, וירקות העונה הכי יפים שיש. וכמובן, חייבים להשתמש בטחינה גולמית איכותית, לא מהסוג הממותק או המעובד. היא זאת שתספק את המרקם הקרמי והטעם העשיר שכל כך מזוהים עם המאכל.

אגב, למי שלא אוהב מלפפונים או פטרוזיליה, אל תהססו לשנות ולהתאים את הרכיבים לטעם האישי שלכם. לפעמים אני מוסיפה גם פלפלים קלויים, עלי בייבי או נבטים אחרים – הכל הולך! העיקר לשמור על השילוב הכללי של ירקות טריים לצד המרכיבים המבושלים והרוטב.

בטח שמתם לב שהסלט הזה לא מכיל בשר, אז הוא אידיאלי לצמחוניים וטבעונים. אפשר גם בקלות להפוך אותו לטבעוני על ידי השמטת הביצים והוספת קוביות טופו מטוגנות או עדשים שחורות מבושלות. ככה כולם יכולים ליהנות בלי פשרות!

טוב, עכשיו כשהבטן כבר מקרקרת מרוב ציפייה והסקרנות בשיאה, בואו ניגש לחלק המרגש באמת – ההכנה שלב אחרי שלב.

צעדים פשוטים לקראת סלט סביח מנצח

מבטיחה לכם שזה לא מסובך כמו שזה נשמע! פשוט קחו אותי צעד אחרי צעד ואל תדלגו על שום פרט חשוב. זכרו, היסודיות והקפדה על הקטנות הם שיעשו את כל ההבדל במנה הסופית.

  1. מחממים תנור ל-240 מעלות. חורכים את החצילים על להבה גבוהה או מתחת לגריל עד שהקליפה נשרפת והבשר רך, כ-20 דקות.
  2. מעבירים את החצילים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומניחים להזיע 15 דקות. קולפים, חותכים גס ומניחים בנפה כדי להוציא עודפי נוזלים.
  3. בקערה בינונית מערבבים את הטחינה, השום, הלימון, המלח והפלפל. מוסיפים בהדרגה 1/4-1/2 כוס מים, עד לקבלת מרקם חלק וסמיך אך נוזלי.
  4. בקערת הגשה גדולה מניחים שכבת עלים ירוקים, וערבבים מעל בעדינות את קוביות החצילים, הביצים, המלפפון והעגבניות.
  5. מפזרים מעל נבטים ושופכים 3/4 מהרוטב. מערבבים קלות עד שהכל מכוסה ברוטב.
  6. מגישים קר, ולצד קערית עם שאר הרוטב. מעטרים בזעתר, שמן זית ופלפל חריף לפי הטעם.

ועכשיו רגע האמת – לגשת עם מזלג אל הצבעוניות המפתה הזאת, לתפוס קצת מכל דבר טוב, וליהנות מפיצוץ של טעמים על החיך! אין ספק שזו חוויה שתרצו לחזור עליה שוב ושוב. רק חשוב לזכור להגיש את הסלט טרי ככל האפשר כדי לשמור על המרקמים והאיכויות של כל מרכיב.

היתרונות הבריאותיים שהופכים את סלט הסביח למזון על

מעבר להיותו פשוט טעים בטירוף, הסלט הזה גם עושה פלאים לגוף ולנפש. הנה כמה סיבות טובות להכניס אותו לתפריט הקבוע שלכם:

  • החצילים מכילים תרכובות צמחיות בעלות השפעה אנטי דלקתית וכושר נוגד חמצון.
  • שילוב חלבון מהביצים וסיבים מהירקות יוצרים תחושת שובע ממושכת ומייצבים את רמות הסוכר בדם.
  • הטחינה מספקת שומן בלתי רווי בריא, סידן, ברזל וויטמין E החיוניים לבריאות העצמות והעור.
  • עשבי התיבול כמו פטרוזיליה וזעתר עשירים בוויטמינים ומינרלים ומסייעים לחיזוק מערכת החיסון.
  • הלימון והשום הם מקור מצוין לוויטמין C אשר תומך בספיגת הברזל מהמזון.

אבל חכו, יש עוד! מי אמר שאנחנו חייבים לעצור בגרסה הבסיסית של המתכון? אם אתם רוצים להוסיף עוד נופך אישי לסלט שלכם, יש אינסוף אפשרויות משודרגות. אפשר לפזר מעל אגוזים קלויים כמו פקאן או קשיו לתוספת פריכות, להגיש לצד קרוטונים שמכינים מלחם שאור איכותי, או אפילו להמיר את הטחינה הרגילה בכזו שמעורבבת עם עשבי תיבול או פסטו. תנו דרור לדמיון ותיצרו את הגרסה האישית המנצחת שלכם!

כל מה שתמיד רציתם לשאול על סלט סביח (אבל פחדתם לנסות)

איך אני יודע שהחצילים מוכנים? הקליפה אמורה להשחיר ולהתקלף בקלות, והבשר צריך להיות רך לגמרי כשדוקרים עם סכין.

למה אני צריך להשרות אותם לאחר הצלייה? זה לא שלב חובה, אבל האדים שנלכדים בקערה גורמים לקליפה להתרכך ולהיפרד בקלות מהבשר. זה חוסך לכם עבודת קילוף!

מה זמן הבישול האידיאלי לביצים קשות? הכי טוב להכניס את הביצים כבר לסיר עם מים קרים, להביא לרתיחה ולתזמן בדיוק 12 דקות מהרגע שזה רותח.

איך משיגים מרקם אחיד וחלק לרוטב טחינה? הסוד הוא להוסיף את המים לאט ובהדרגה תוך כדי ערבוב. ככה נמנעים מהיווצרות גושים ומקבלים תערובת קרמית ואחידה.

אם אין לי זעתר טרי, במה אפשר להחליף? אפשר להשתמש בכפית אורגנו או בזיליקום מיובשים. לא אותו הדבר, אבל עדיין ייתן ארומה ים תיכונית נהדרת לסלט.

האם הסלט מתאים לאירוח? ללא ספק! הוא נראה מרשים, טעים לכולם ויכול להיות מוכן מראש. פשוט שימרו על הרכיבים בנפרד והרכיבו הכל יחד זמן קצר לפני ההגשה.

אפשר להכין כמות גדולה מראש? מומלץ לא להכין יותר מדי זמן מראש, כדי שהירקות לא יתחילו להפריש נוזלים ולהתמוסס. עד יום לפני זה סביר, רק תשמרו בקופסה אטומה במקרר.

אם אין לי נבטים, מה עוד אפשר להוסיף? כל ירק פריך וטרי יתאים. למשל, גזר מגורד, נבטי חמנייה, או אפילו קוביות סלק צלוי. תתפרעו עם מה שאתם אוהבים!

מה עושים עם שאריות? אם יש בכלל, אפשר לשמור עד יומיים במקרר בקופסה סגורה. מעבר לזה, הטעמים והמרקמים כנראה יתחילו להתפשר.

כמה קלוריות יש במנה? בהנחה שמדובר במנת סלט בגודל בינוני, כמות הקלוריות נעה בין 300-400 לערך. אבל זכרו שרובן מגיעות ממקורות בריאים וחשובים כמו ירקות, טחינה וביצים.

סו סו, יצאנו לדרך משותפת ארוכה ומלאת טעם! אני מאחלת לכם שתיהנו מכל רגע בתהליך ההכנה המחבר הזה, ושתרגישו את האהבה שהולכת לתוך כל חיתוך וערבוב. אל תפחדו להעז, לשנות ולהתאים את המתכון בדיוק למה שמתחשק לכם – זו המהות של בישול אמיתי מהלב.

ואם לא הצלחתם להתאפק וכבר התנפלתם על המנה עוד לפני שהורדתם סינר, אל תדאגו – קרה לי יותר מפעם אחת! פשוט תיקחו נשימה, תחזרו לרגע של קסם ותנסו שוב. ככה בדיוק נראית אהבה אמיתית, הרי.

אז קדימה חברים, תנפנפו בגאווה את הסלט הזה מול האורחים המשתאים ותיהנו מכל מחמאה ומבט מלא תשוקה לעברכם. ואל תשכחו לצלם ולשתף אותי בתמונות – כי אין דבר שישמח אותי יותר מלדעת שהצלחתי להעביר את השמחה שלי הלאה, אליכם.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

אנטיפסטי כמו במסעדות
0/5
זמן הכנה:
60 דק׳

אנטיפסטי כמו במסעדות – המתכון שייקח אתכם לטיול קולינרי באיטליה

פוקי מקסיקני
5/5
זמן הכנה:
80 דק׳

פוקי מקסיקני מדהים שיגרום לכם להתאהב מחדש באוכל!

בואיקוס טורקי
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

מתכון לבואיקוס טורקי שיגרום לכל טורקי לבוא לארץ לאכול

מתכון לברוקולי בתנור
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לברוקולי בתנור שישנה את חייכם לנצח! 🥦🔥

סלט גזר חי מדהים
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

סלט גזר חי שלא תשכחו – הכי טעים שיש

שיפודי טופו על האש
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

שיפודי טופו על האש – מתכון מוצלח בקטע מפתיע

דילוג לתוכן