מתכון לקרואסון פרווה – כיף מושלם ואפשר לאכול תמיד

קרואסון פרווה
5/5
זמן הכנה:
180 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
8 מנות
כשרות:
פרווה

התמכרו לטוב החמאתי של קרואסון פרווה, מושלם למי שמחפש תענוג ללא חלב. עם שכבות מתקלפות ופנים רך מספק, המתכון הזה מביא את המהות של קרואסון קלאסי מבלי להתפשר על הטעם. התכוננו לבלות כ-3 שעות בסך הכל, כולל זמן מנוחה, כדי להגיע לשלמות המאפה.

איך להכין קרואסון פרווה – הרכיבים:

  • 250 גרם קמח לכל מטרה
  • 150 מ"ל מים
  • 25 גרם סוכר
  • 5 גרם מלח
  • 15 גרם שמרים
  • 100 גרם מרגרינה (לבצק)
  • 150 גרם מרגרינה (למינציה)

מרכיבים חלופיים:

לאפשרות ללא גלוטן, השתמש בתערובת קמח ללא גלוטן.

איך מכינים קרואסון פרווה – השלבים:

  1. מערבבים בקערה את הקמח, המים, הסוכר, המלח, השמרים ו-100 גרם מרגרינה עד שנוצר בצק. ללוש את הבצק על משטח מקומח עד לקבלת בצק אחיד. מכסים ונותנים לו לנוח 30 דקות.
  2. מרדדים את הבצק למלבן בעובי של כ-1 ס"מ. מורחים 150 גרם מרגרינה על שני שליש מהבצק.
  3. מקפלים את השליש הלא מכוסה של הבצק על השליש האמצעי המכוסה במרגרינה. לאחר מכן קפלו את השליש העליון כלפי מטה, כמו קיפול מכתב. זה יוצר שלוש שכבות.
  4. סובבו את הבצק ב-90 מעלות ואז מרדדים אותו שוב למלבן. חזור על תהליך הקיפול. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר למשך 30 דקות.
  5. חוזרים על תהליך הרידוד והקיפול פעמיים נוספות, תוך קירור של הבצק 30 דקות בין קיפול.
  6. מרדדים את הבצק לעובי של כ-5 מ"מ. חותכים משולשים מהבצק ומגלגלים אותם החל מהקצה הרחב יותר ליצירת קרואסונים.
  7. מניחים את הקרואסונים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מכסים ונותנים להם להתפחה בטמפרטורת החדר למשך שעה, או עד להכפלת נפחם.
  8. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס. מברישים את הקרואסונים במים ואופים במשך 15-20 דקות, או עד להזהבה.
  9. הגישו חם ותיהנו מהטוב המתקלף של קרואסוני הפרווה הביתיים שלכם!

יתרונות תזונתיים

  • קרואסוני פרווה הם נטולי חלב, מה שהופך אותם מתאימים לבעלי אי סבילות ללקטוז או אלרגיות לחלב.
  • הם נמוכים יותר בשומן רווי בהשוואה לקרואסוני חמאה מסורתיים.
  • עם השימוש במרגרינה, הם מספקים מקור לשומנים מהצומח.

תוספות או שדרוגים אפשריים:

  • הוסיפו מעל לפני האפייה מעט שומשום או פרג לתוספת טעם ומרקם.
  • הגישו עם הריבה האהובה עליכם או שימורים למגע מתוק.
  • שלבו שוקולד צ'יפס או ממרח שקדים לטוויסט דקדנטי בקרואסון הקלאסי.

התכוננו לשפר את כישורי האפייה שלכם ולשמח את בלוטות הטעם שלכם עם קרואסוני פרווה מענגים אלה.

תהנו מהתהליך של יצירת שכבות מתקלפות של טוב ותתענג על התוצאה המענגת!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 9 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון לביסקוויטים מושלמים
0/5
זמן הכנה:
60 דק׳

סוד הביסקוויטים המושלמים שלא תרצו לפספס!

מתכון לקרם בוואריה
0/5
זמן הכנה:
240 דק׳

מתכון לקרם בוואריה שיגרום לכולם לחשוב שאתם מקצוענים

מתכון ללזניה עם קוטג' - המתכון המושלם לארוחה משפחתית מפנקת!
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון ללזניה עם קוטג' – המתכון המושלם לארוחה משפחתית מפנקת!

מג'דרה דרוזית בורגול עם עדשים שחורות מתכון האגדי
5/5
זמן הכנה:
55 דק׳

מג'דרה דרוזית בורגול עם עדשים שחורות מתכון האגדי

סלמון מרוקאי חריף כמו של סבתא הכי טעים שיש
5/5
זמן הכנה:
50 דק׳

סלמון מרוקאי חריף כמו של סבתא הכי טעים שיש

סלט קיסר עם עוף ורוטב בלתי נשכח (מתכון קל 100% הצלחה!)
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳

סלט קיסר עם עוף ורוטב בלתי נשכח (מתכון קל 100% הצלחה!)

דילוג לתוכן