מתכון ללחם קיטו זה מציע דרך מענגת ליהנות מלחם ללא הפחמימות שמגיעות עם האפייה המסורתית. לחם זה מושלם לאלו העוסקים בדיאטה קטוגנית או לכל מי שמחפש להפחית את צריכת הפחמימות שלו, מתגאה במרקם רך ונימוח ובטעם נעים ומעט אגוזי. המתכון כולו לוקח כשעה ו-30 דקות מתחילתו ועד סופו, כולל זמן הכנה ואפייה.
כמה זמן להכין מתכון ללחם קיטו והזמן הדרוש:
זמן ההכנה למתכון זה הוא כ-20 דקות, עם 70 דקות נוספות לאפייה.
הנה רשימה של מה שאתה צריכים כדי ליצור את הלחם הטעים הזה. לאחר פירוט המרכיבים הסטנדרטיים, אציע כמה אלטרנטיבות למי שמקפיד על דיאטה טבעונית, נטולת גלוטן או חלב.
איך להכין מתכון ללחם קיטו – המרכיבים:
- 200 גרם קמח שקדים
- 10 גרם אבקת אפייה
- 1/2 כפית מלח
- 7 ביצים גדולות, מופרדות
- 250 גרם גבינת שמנת, מרוככת
- 100 גרם חמאה, מומסת
איך מכינים מתכון ללחם קיטו – השלבים:
להלן השלבים הפשוטים ליצירת לחם הקיטו שלכם:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס (356 מעלות צלזיוס).
- מערבבים בקערה את קמח השקדים, אבקת האפייה והמלח.
- בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עד שנוצרים פסגות נוקשות.
- בקערה אחרת מערבבים את החלמונים, גבינת השמנת והחמאה המומסת עד לקבלת תערובת אחידה.
- מקפלים את תערובת החלמונים לתוך החלבונים בעדינות.
- מקפלים בהדרגה את החומרים היבשים לתוך החומרים הרטובים, היזהרו לא לרוקן את החלבונים.
- יוצקים את הבלילה לתבנית מרופדת.
- אופים 70 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.
- לאחר מכן, בואו נעמיק ביתרונות התזונתיים של לחם הקיטו הזה.
חלופות
- למי שמחפש חלופות, ניתן להחליף את הביצים בתערובת זרעי פשתן או צ'יה בגרסה טבעונית.
- השתמשו בגבינת שמנת וחמאה ללא חלב אם אתם נמנעים ממוצרי חלב.
- לגרסה ללא גלוטן, ודאו שאבקת האפייה שלכם מאושרת ללא גלוטן.
יתרונות תזונתיים
- לחם קיטו הוא מקור פנטסטי לשומנים בריאים מקמח השקדים והביצים, המספק אנרגיה מתמשכת ללא ספוג סוכר.
- הוא גם עשיר בחלבון, החיוני לשיקום וגדילת השרירים, ודל בפחמימות, המסייע בשמירה על רמות סוכר יציבות בדם.
כעת, אחלוק כמה דרכים מרגשות לשפר את לחם הקיטו שלכם.
תוספות או שדרוגים אפשריים
- שקלו להוסיף עשבי תיבול כמו רוזמרין או טימין לבצק לקבלת טוויסט ארומטי.
- לגרסה מתוקה שלבו ממתיק ללא סוכר וקינמון.
- ניתן גם להוסיף את הלחם עם זרעים לפני האפייה עבור פריכות ותזונה נוספת.
תיהנו מלחם הקיטו שלכם כפינוק עצמאי או כמרכיב מגוון של ארוחות שונות, מארוחת בוקר ועד ערב.