הכנת פיצה ביתית היא חוויה מענגת המאפשרת לך להתאים אישית את התוספות שלך וליהנות מהטעם הטרי של בצק ביתי. עם המתכון הפשוט והטעים הזה לפיצה ביתית שתוכלו להכין בקלות בבית, תצרו איזון מושלם של פריכות בשולי הפיצה ומרקם רך בבסיס עם המרכיבים האהובים עליכם.
רכיבים להכנת פיצה ביתית:
לבצק:
- 300 גרם (בערך 2 1/2 כוסות) קמח
- 1 כפית מלח
- 1 כפית סוכר
- 1 כף שמן זית
- 1 כפית שמרים יבשים
- 200 מ"ל (כ-3/4 כוס) מים חמימים
לרוטב ותוספות:
- 200 גרם (בערך 1 כוס) רוטב עגבניות
- 200 גרם גבינת מוצרלה, מגוררת
- התוספות האהובות עליכם (פטריות, פלפלים, בצל, זיתים וכו')
שלבי ההכנה לפיצה ביתית:
- בקערה קטנה ממיסים את הסוכר במים חמימים. מפזרים את השמרים על המים ומניחים להם לשבת כ-5 דקות עד שהם הופכים לקצף.
- בקערת ערבוב גדולה מערבבים את הקמח והמלח. יוצרים גומה במרכז ויוצקים פנימה את תערובת השמרים יחד עם שמן הזית.
- מערבבים את החומרים יחד עד שמתחיל להיווצר בצק.
- ללוש את הבצק על משטח מקומח כ-5-7 דקות עד שהוא הופך חלק ואלסטי.
- מניחים את הבצק בקערה משומנת קלות, מכסים אותו במגבת מטבח נקייה ומתפיחים במקום חמים כשעה, או עד שהוא מכפיל את נפחו.
- מחממים את התנור ל-220 מעלות.
- מחוררים את הבצק התפוח ומעבירים אותו למשטח מקומח. מרדדים אותו לצורה ולעובי הרצויים.
- מעבירים את הבצק המרודד לתבנית אפייה או אבן פיצה.
- מורחים את רוטב העגבניות באופן שווה על הבצק, ומשאירים גבול קטן סביב הקצוות.
- מפזרים את גבינת המוצרלה המגוררת על הרוטב, ואז מוסיפים את התוספות האהובות.
- אופים את הפיצה בתנור שחומם מראש במשך 12-15 דקות, או עד שהקרום זהוב והגבינה מבעבעת ונמסה.
- מוציאים את הפיצה מהתנור ונותנים לה להתקרר כמה דקות לפני שפורסים ומגישים.
עכשיו תוכלו ליהנות מפיצה טעימה ומנחמת שהכנתם במו ידיכם.