חצ'פורי גרוזיני מתכון מסורתי פשוט וקל

חצ'פורי גרוזיני מתכון
5/5
זמן הכנה:
140 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
4 מנות
כשרות:
פרווה

חצ'אפורי גרוזיני הוא לחם מסורתי במילוי גבינה שאהוב על טעמו העשיר והמלוח והמרקם המפנק. המתכון הזה מניב חצ'פורי טעים עם בצק רך ונימוח ומילוי דביק וגבינתי. בציפוי ביצה ומוברש בחמאה, החצ'פורי הביתי הזה מושלם לחלוקה עם בני משפחה וחברים.

איך להכין חצ'אפורי גרוזיני – רכיבים:

לבצק:

  • 500 גרם קמח לכל מטרה
  • 7 גרם שמרים אינסטנט
  • 10 גרם סוכר
  • 10 גרם מלח
  • 250 מ"ל חלב פושר
  • 50 מ"ל מים פושרים
  • 50 מ"ל שמן צמחי

למילוי:

  • 300 גרם גבינת סולוגוני (או גבינת פטה)
  • 200 גרם גבינת מוצרלה
  • ביצה 1
  • 50 גרם חמאה, מומסת

איך מכינים חצ'אפורי גרוזיני – צעד  אחר צעד:

  1. מערבבים בקערת ערבוב גדולה את הקמח, השמרים האינסטנט, הסוכר והמלח. יוצרים גומה במרכז ומוסיפים את החלב הפושר, המים הפושרים והשמן הצמחי.
  2. מערבבים את החומרים יחד עד שנוצר בצק ואז הופכים אותו על משטח מקומח קלות.
  3. ללוש את הבצק כ-10 דקות, או עד שהוא הופך חלק ואלסטי. מעצבים את הבצק לכדור ומניחים אותו בקערה משומנת קלות. מכסים במגבת מטבח נקייה או בניילון נצמד ומניחים לתפיחה במקום חמים וללא גירוי במשך כשעה, או עד להכפלת נפחו.
  4. מחממים את התנור ל-220 מעלות צלזיוס (425 מעלות צלזיוס). מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  5. בזמן שהבצק תופח מכינים את המילוי. מגררים את גבינת הסולוגוני (או גבינת הפטה) וגבינת המוצרלה לקערה ומערבבים אותם יחד.
  6. לאחר שהבצק תפח, מכסים אותו בעדינות כדי לשחרר את בועות האוויר, ואז מחלקים אותו ל-4 חלקים שווים.
  7. מרדדים כל נתח בצק לצורה אליפסה, באורך של כ-20 ס"מ וברוחב של 10 ס"מ.
  8. מניחים רבע מתערובת הגבינה במרכז כל אליפסה ומשאירים גבול סביב השוליים.
  9. מקפלים את שולי הבצק על המלית ליצירת צורת סירה, מצמידים את השוליים יחד לאטימה.
  10. פורצים ביצה במרכז כל חצ'פורי, ואז מברישים את שולי הבצק בחמאה מומסת.
  11. אופים את החצ'פורי בתנור שחומם מראש במשך 15-20 דקות, או עד שהקרום מזהיב והגבינה נמסה ומבעבעת.
  12. מוציאים את החצ'פורי מהתנור ונותנים להם להתקרר מעט לפני ההגשה. תיהנו מהם חמימים, עם חמאה נוספת אם רוצים.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

אנטיפסטי כמו במסעדות
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

אנטיפסטי כמו במסעדות – המתכון שייקח אתכם לטיול קולינרי באיטליה

פוקי מקסיקני
5/5
זמן הכנה:
80 דק׳

פוקי מקסיקני מדהים שיגרום לכם להתאהב מחדש באוכל!

בואיקוס טורקי
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

מתכון לבואיקוס טורקי שיגרום לכל טורקי לבוא לארץ לאכול

מתכון לברוקולי בתנור
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לברוקולי בתנור שישנה את חייכם לנצח! 🥦🔥

סלט גזר חי מדהים
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

סלט גזר חי שלא תשכחו – הכי טעים שיש

שיפודי טופו על האש
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

שיפודי טופו על האש – מתכון מוצלח בקטע מפתיע

דילוג לתוכן