מתכון פיתה עיראקית אסלית
פיתה עיראקית, הידועה גם בשם ח'ובז או סמון, היא לחם מענג שהוא רך, אוורירי ומושלם לקריעה ולטבול במנות האהובות עליך. מתכון זה ידריך אותך בהכנת פיתה עיראקית אותנטית ממש במטבח שלך. התכוננו ליהנות מהארומה והטעם הנפלאים של לחם טרי!
רכיבים:
- 500 גרם קמח לכל מטרה
- 7 גרם שמרים אינסטנט
- 1 כפית סוכר
- 1 כפית מלח
- 300 מ"ל מים חמימים
- 2 כפות שמן זית
שלבים:
- בקערת ערבוב גדולה מערבבים את הקמח, השמרים האינסטנט, הסוכר והמלח.
- יוצקים בהדרגה את המים החמים תוך כדי ערבוב, ואז מוסיפים את שמן הזית.
- מערבבים את החומרים עד שנוצר בצק.
- ללוש את הבצק על משטח מקומח קלות כ-8-10 דקות, או עד שהוא הופך חלק ואלסטי.
- מניחים את הבצק בקערה משומנת קלות, מכסים אותו במגבת מטבח ומתפיחים במקום חמים כ-1-2 שעות, או עד שהוא מכפיל את נפחו.
- לאחר שהבצק תפח, מחממים את התנור ל-220 מעלות צלזיוס.
- מחלקים את הבצק לכדורים קטנים, כ-50 גרם כל אחד.
- מרדדים כל כדור לעיגול שטוח, בקוטר של כ-15 ס"מ.
- מניחים את עיגולי הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה, משאירים מעט מרווח בין כל אחד.
- מכסים את עיגולי הבצק במגבת מטבח נקייה ונותנים להם לנוח עוד 15-20 דקות.
- לאחר המנוחה אופים את עיגולי הבצק בתנור שחומם מראש במשך 8-10 דקות, או עד שהם מתנפחים ומזהיבים.
- לאחר האפייה, מוציאים את הפיתה מהתנור ונותנים להן להתקרר מעט לפני ההגשה.
- תיהנו מהפיתה העיראקית הביתית שלכם עם המטבלים, הממרחים או המילויים האהובים עליכם!
- עכשיו, התכוננו להתענג על הטעם הטעים של פיתה עיראקית טרייה האפויה היישר מהתנור שלכם!