מתכון לקרואסון שקדים: פינוק מענג
דבר בטוח! קרואסונים שקדים הם פינוק מענג, המשלב בצורה מושלמת את הטוב החמאתי של קרואסון עם הטעם האגוזי של השקדים. הנה איך להכין אותם בבית:
קרואסוני שקדים הם מאפה צרפתי קלאסי המהווים פינוק נפלא לארוחת בוקר או כנשנוש מתוק. הם מיוצרים על ידי מילוי של קרואסונים חמאתיים בקרם שקדים, ולאחר מכן מעליהם בשקדים פרוסים ואבק אבקת סוכר. התוצאה היא מראה חיצוני פריך ומתקלף עם פנים רך בטעם שקדים שפשוט אי אפשר לעמוד בפניו.
רכיבים:
- 4 קרואסונים גדולים
- 100 גרם קמח שקדים
- 100 גרם אבקת סוכר
- 100 גרם חמאה ללא מלח, רכה
- ביצה 1
- 1 כפית תמצית שקדים
- 50 גרם שקדים פרוסים
- אבקת סוכר, לפיזור
שלבים:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מערבבים בקערת מיקסר את קמח השקדים, אבקת הסוכר, החמאה המרוככת, הביצה ותמצית השקדים. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ותערובת אחידה.
- פורסים כל קרואסון לרוחב, מבלי לחתוך עד הסוף.
- מורחים כמות נדיבה מתערובת קרם השקדים בתוך כל קרואסון.
- סוגרים את הקרואסונים בעדינות ומניחים אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- על כל קרואסון מורחים שכבה דקה מקרם השקדים.
- מפזרים את השקדים הפרוסים באופן שווה על גבי הקרואסונים.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 12-15 דקות, או עד שהקרואסונים מזהיבים וקרם השקדים מתייצב.
- מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר מעט.
- לפדר את הקרואסונים החמים באבקת סוכר לפני ההגשה.
- תיהנו מקרואסוני השקדים הביתיים שלכם עם כוס קפה או תה חמים לפינוק דקדנטי באמת!