מתכון לסופגניות ב- 10 דקות: עננים מתוקים
בטח, הנה מתכון מהיר וקל לסופגניות ביתיות שתוכלו להכין תוך 10 דקות בלבד! הסופגניות האלה רכות, אווריריות וטעימות לחלוטין. מושלם כדי לספק את השן המתוקה שלך במהירות.
רכיבים:
- 250 גרם קמח לכל מטרה
- 50 גרם סוכר
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית אגוז מוסקט (לא חובה, אבל מוסיף טעם נהדר)
- ביצה 1
- 120 מ"ל חלב
- 30 גרם חמאה ללא מלח, מומסת
- 1 כפית תמצית וניל
- שמן לטיגון
- סוכר נוסף לציפוי (לא חובה)
שלבים:
- בקערת ערבוב גדולה מערבבים את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, המלח ואגוז המוסקט.
- בקערה נפרדת, טורפים יחד את הביצה, החלב, החמאה המומסת ותמצית הוניל.
- יוצקים את החומרים הרטובים לתוך החומרים היבשים ומערבבים רק עד לאיחוד. היזהר לא לערבב יתר על המידה, כי זה יכול לגרום לסופגניות קשות.
- מחממים שמן במחבת עמוקה או בטיגון על אש בינונית עד שהוא מגיע ל-175 מעלות.
- בזמן שהשמן מתחמם, מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעובי של כ-1 ס"מ.
- השתמש בחותכן סופגניות או שני חותכים עגולים בגדלים שונים כדי לחתוך את הסופגניות שלך. אם אין לך חותך, אתה יכול להשתמש גם בכוס לצורה החיצונית ופקק בקבוק לחור המרכזי.
- מניחים בזהירות את הסופגניות לתוך השמן החם, מטגנים 2-3 בכל פעם בהתאם לגודל המחבת. מטגנים כ-1-2 דקות מכל צד, או עד להזהבה.
- לאחר הבישול, מוציאים את הסופגניות מהשמן בעזרת כף מחוררת ומניחים אותן על צלחת מרופדת בנייר סופג כדי לנקז את עודפי השמן.
- אם תרצה, גלגל את הסופגניות החמות בסוכר נוסף כשהן עדיין מעט שומניות כדי לצפות אותן בצורה אחידה.
- הגישו את הסופגניות הביתיות חמימות ותהנו!
- עדיף ליהנות מהסופגניות האלה טריות, אבל אתה יכול גם לאחסן שאריות בכלי אטום עד יומיים. פשוט הכניסו אותם למיקרוגל לכמה שניות כדי לחמם אותם לפני ההגשה. תהנה!