לחם פשתן הוא אלטרנטיבה מענגת ומזינה ללחמים מסורתיים מבוססי חיטה, המציע שפע של יתרונות בריאותיים הודות לתכולת הסיבים הגבוהה שלו, חומצות השומן אומגה 3 וחלבון מהצומח. מתכון זה נועד להיות פשוט אך רב תכליתי, מושלם עבור אלה המעוניינים לשלב יותר מרכיבים שלמים על בסיס צמחי בתזונה שלהם. בין אם אתם רגישים לגלוטן, עוקבים אחר דיאטה דלת פחמימות, או סתם שואפים להוסיף עוד אפשרויות בריאות לשולחן שלכם, מתכון לחם פשתן זה הוא בחירה מצוינת. הטעם הארצי והמרקם המשביע שלו הופכים אותו לליווי נפלא למגוון רחב של מנות, ממרקים דשנים ועד סלטים טריים, או פשוט קלוי עם ממרח לבחירתכם.
רכיבים להכנת לחם פשתן
- 200 גרם זרעי פשתן טחונים
- 100 מ"ל מים
- 4 ביצים גדולות
- 50 מ"ל שמן זית
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית מלח ים
- אופציונלי: 1 כפית עשבי תיבול כמו רוזמרין או טימין לתוספת טעם
איך להכין לחם פשתן? אופן הכנה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. מרפדים תבנית לחם (בערך 20 ס"מ על 10 ס"מ) בנייר אפייה או משמנים אותה קלות במעט שמן זית.
- בקערת ערבוב גדולה, מערבבים את זרעי הפשתן הטחונים, אבקת האפייה, מלח הים ועשבי התיבול האופציונליים אם משתמשים בהם. מערבבים היטב כדי לפזר את החומרים באופן שווה.
- בקערה אחרת, טורפים יחד את הביצים, המים ושמן הזית עד לאיחוד מלא.
- יוצקים את החומרים הרטובים לתוך החומרים היבשים ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה הומוגנית. זרעי הפשתן יתחילו לספוג את הנוזל, ויסמיך את התערובת.
- מעבירים את הבלילה לתבנית המוכנה, מחליקים את החלק העליון בעזרת גב של כף או מרית כדי להבטיח שהיא אחידה.
- אופים בתנור שחומם מראש כ-30 דקות, או עד שהחלק העליון מזהיב וקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.
- לאחר האפייה, מוציאים את הלחם מהתנור ומניחים לו להתקרר בתבנית כ-10 דקות. לאחר מכן, העבירו אותו לרשת להתקררות מלאה לפני שפורסים.
לחם הפשתן הזה הוא לא רק תענוג לבלוטות הטעם אלא גם ברכה לבריאות שלכם, בהיותו עשיר בסיבים תזונתיים ובחומצות שומן אומגה 3. זה מושלם לכל מי שמחפש לשפר את הרגלי התזונה שלו מבלי לוותר על הטעם או המרקם. תיהנו ממנו טרי מחוץ לתנור, או אחסנו אותו בכלי אטום כדי להתענג לאורך כל השבוע. בין אם אתם מורחים אבוקדו מלמעלה לארוחת בוקר מהירה או משלבים אותו עם המרק האהוב עליכם לארוחת ערב, לחם הפשתן הזה בטוח יהפוך למרכיב עיקרי במטבח שלכם.