מתכון ללחם ללא גלוטן: לחם בריא וידידותי לבטן

לחמניות כשרות לפסח ללא גלוטן
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
כשרות:
פרווה

מתכון ללחם ללא גלוטן: לחם בריא וידידותי לבטן

שלום, אוהבי לחם! היום, אנחנו צוללים לתוך עולם האפייה ללא גלוטן עם מתכון פנטסטי ללחם ללא גלוטן. מושלם עבור אלה עם רגישות לגלוטן או לכל מי שמחפש להפחית את צריכת הגלוטן, הלחם הזה הוא אלטרנטיבה טעימה לכיכרות מסורתיות מבוססות חיטה. בעוד שאפייה ללא גלוטן יכולה להיראות מרתיעה, המתכון הזה הופך אותה לנגישה ומהנה.

עלייתו של לחם ללא גלוטן

לחם נטול גלוטן, שהיה פעם נדיר, הפך יותר ויותר פופולרי עם המודעות הגוברת למחלת צליאק ולרגישויות לגלוטן. בניגוד ללחם המסורתי, המסתמך על גלוטן למבנה וגמישות, לחם ללא גלוטן משתמש בקמחים חלופיים ובקלסרים כדי להשיג מרקם דומה.

רכיבים:

  • 2 כוסות תערובת קמח ללא גלוטן
  • 1 כוס קמח שקדים
  • 1 כף קסנטאן גאם (אם התערובת שלך לא כוללת את זה)
  • 2 כפיות שמרים אינסטנט
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף סוכר
  • 1 1/4 כוסות מים חמימים
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 ביצים גדולות
  • 1 כפית חומץ תפוחים

הוראות שלב אחר שלב:

  1. מכינים את הבצק: בקערה גדולה, טורפים יחד את תערובת הקמח ללא גלוטן, קמח שקדים, קסנתן גאם (אם משתמשים), שמרים, מלח וסוכר. בקערה אחרת מערבבים את המים החמים, שמן הזית, הביצים וחומץ התפוחים. מערבבים את החומרים הרטובים והיבשים ומערבבים עד לקבלת בצק דביק.
  2. עלייה ראשונה: משמנים תבנית לחם. מעבירים את הבצק לתבנית ומחליקים את החלק העליון בעזרת מרית רטובה. מכסים במטלית לחה ומתפיחים במקום חמים כ-30-60 דקות, או עד שהוא כמעט מכפיל את נפחו.
  3. מחממים את התנור: מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס (350 מעלות צלזיוס).
  4. אופים: לאחר התפיחה אופים את הלחם בתנור שחומם מראש במשך 35-40 דקות, או עד שהחלק העליון מזהיב וקיסם הננעץ במרכזו יוצא נקי.
  5. מצננים: מניחים ללחם להתקרר בתבנית במשך 10 דקות, ולאחר מכן מעבירים אותו לרשת להתקררות מלאה.

חלופות תזונתיות:

ללא ביצים: השתמשו בתחליף ביצים או בביצי פשתן.

ללא סוכר: החלף את הסוכר בממתיק טבעי כמו סטיביה או אריתריטול.

יתרונות תזונתיים:

  • הלחם הזה הוא מקור נהדר לסיבים מקמח שקדים וכמה תערובות קמח ללא גלוטן. 
  • הביצים מספקות חלבון ושומנים בריאים, מה שהופך זאת לאופציה מאוזנת ומזינה.

גודל הגשה, זמן וקושי: מתכון זה מניב כיכר לחם אחת, המגישה כ-8-10 פרוסות. זמן ההכנה הוא כ-20 דקות, עם זמן אפייה של 35-40 דקות בתוספת זמן התפחה. זהו מתכון בדרגת קושי בינונית, מעולה לבעלי ניסיון מסוים באפייה או למתחילים הרפתקנים.

טיפים לאפייה

  • למדוד במדויק: באפייה ללא גלוטן, מידות מדויקות הן המפתח.
  • מרכיבים בטמפרטורת החדר: ודא שהמרכיבים שלך, במיוחד הביצים, נמצאים בטמפרטורת החדר לקבלת עקביות טובה יותר של הבצק.
  • מרקם הבצק: בצק לחם ללא גלוטן יהיה דומה יותר לבלילה סמיכה מאשר בצק חיטה מסורתי.
  • לחות היא המפתח: לחם ללא גלוטן יכול להתייבש במהירות, אז אל תדלג על השמן או הביצים.
  • מצננים לחלוטין: הניחו ללחם להתקרר לחלוטין לפני שפורסים אותו כדי למנוע ממנו להתפרק.
  • אחסון: יש לאחסן בכלי אטום כדי למנוע התייבשות.

והנה, מתכון טעים ללחם ללא גלוטן המושלם לכריכים, טוסט או סתם ליהנות עם טפיחת חמאה. אפייה מהנה, והנה להנות מלחם ללא הגלוטן.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים

מתכונים נוספים

אנטיפסטי כמו במסעדות
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

אנטיפסטי כמו במסעדות – המתכון שייקח אתכם לטיול קולינרי באיטליה

פוקי מקסיקני
5/5
זמן הכנה:
80 דק׳

פוקי מקסיקני מדהים שיגרום לכם להתאהב מחדש באוכל!

בואיקוס טורקי
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

מתכון לבואיקוס טורקי שיגרום לכל טורקי לבוא לארץ לאכול

מתכון לברוקולי בתנור
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לברוקולי בתנור שישנה את חייכם לנצח! 🥦🔥

סלט גזר חי מדהים
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

סלט גזר חי שלא תשכחו – הכי טעים שיש

שיפודי טופו על האש
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

שיפודי טופו על האש – מתכון מוצלח בקטע מפתיע

דילוג לתוכן