מתכון לחלה אוורירית ונימוחה
דבר בטוח! הנה מתכון ללחם חלה אוורירי להפליא. חלה היא לחם יהודי מסורתי רך, מעט מתוק ומושלם לכל אירוע, נהנים ממנו במיוחד בשבתות או בחגים אחרים.
מתכון לחלה זה מייצר לחם במרקם קליל ואוורירי וטעם מעט מתוק. הבצק מועשר בביצים ובמגע של דבש, נותן לו צבע זהוב וטעם נפלא. בין אם אתה אופה ותיק או מנסה את כוחך בהכנת לחם בפעם הראשונה, המתכון הזה בטוח ירשים!
רכיבים:
- 500 גרם קמח לחם
- 7 גרם שמרים אינסטנט
- 50 גרם דבש
- 2 ביצים גדולות + 1 חלמון ביצה (שמרו את החלבון לציפוי)
- 120 מ"ל מים פושרים
- 60 מ"ל שמן צמחי
- 1 כפית מלח
- שומשום או פרג לציפוי (לא חובה)
שלבים:
- בקערת ערבוב גדולה מערבבים את קמח הלחם, שמרי האינסטנט והמלח.
- בקערה נפרדת, טורפים יחד את המים הפושרים, הדבש, הביצים, החלמון והשמן הצמחי.
- יוצקים את החומרים הרטובים לתוך החומרים היבשים ומערבבים עד שנוצר בצק שאגי.
- ללוש את הבצק על משטח מקומח קלות כ-8-10 דקות, או עד שהוא הופך חלק ואלסטי.
- מניחים את הבצק בקערה משומנת קלות, מכסים במגבת מטבח נקייה ומתפיחים במקום חמים כ-1-2 שעות, או עד להכפלת נפחו.
- לאחר שהבצק תפח, מכסים אותו כלפי מטה כדי לשחרר את בועות האוויר, ואז מחלקים אותו לשלושה חלקים שווים.
- מגלגלים כל חלק לחבל ארוך, באורך של כ-45 ס"מ.
- קולעים את החבלים יחד ליצירת כיכר חלה, מכניסים את הקצוות מתחת לאטום.
- מניחים את החלה הקלועה על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים אותה במגבת מטבח ומתפיחים שוב כ-30-45 דקות.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- בקערה קטנה, מקציפים את חלבון הביצה השמור עם כף מים כדי ליצור שטיפת ביצה.
- מברישים את שטיפת הביצים על כיכר החלה התפוחה, ואז מפזרים שומשום או פרג אם רוצים.
- אופים את החלה בתנור שחומם מראש במשך 25-30 דקות, או עד להזהבה ונשמע חלול כאשר מקישים על התחתית.
- מניחים לחלה להתקרר מעט לפני החיתוך וההגשה. תהנו מהחלה האוורירית הביתית שלכם!