מתכון חלה אוורירית ורכה משגעת
בטח, הנה מתכון ללחם חלה מענג, אוורירי ורך. חלה היא לחם יהודי מסורתי המושלם לכל אירוע, בין אם זה חג או סתם ארוחה משפחתית רגילה. המתכון הזה יניב כיכר קלועה להפליא שבטוח ירשים את החברים והמשפחה שלך.
רכיבים:
- 500 גרם קמח לכל מטרה
- 7 גרם שמרים אינסטנט
- 100 גרם סוכר
- 2 כפיות מלח
- 2 ביצים (פלוס 1 לשטיפת ביצים)
- 60 מ"ל שמן צמחי
- 240 מ"ל מים פושרים
שלבים:
- בקערת ערבוב גדולה מערבבים את הקמח, השמרים האינסטנט, הסוכר והמלח.
- יוצרים גומה במרכז החומרים היבשים ומוסיפים את 2 הביצים, שמן צמחי ומים פושרים.
- מערבבים את החומרים יחד עד שנוצר בצק.
- ללוש את הבצק על משטח מקומח קלות כ-8-10 דקות עד שהוא הופך חלק ואלסטי.
- מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים אותו במגבת מטבח נקייה ומתפיחים במקום חמים כ-1-2 שעות, או עד שהוא מכפיל את נפחו.
- לאחר שהבצק תפח, מכסים אותו כלפי מטה כדי לשחרר את בועות האוויר.
- מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים ומרדדים כל חלק לחבל ארוך באורך של כ-40 ס"מ.
- הנח את שלושת החבלים זה לצד זה וצבוט אותם יחד בקצה אחד. לאחר מכן, קולעים את החבלים יחד, צובטים את הקצה השני כדי לאטום.
- מעבירים את הכיכר הקלועה לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מכסים את הכיכר במגבת מטבח נקייה ומתפיחים עוד 30-45 דקות.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- טורפים את הביצה הנותרת ומברישים אותה על החלק העליון של כיכר החלה שתפוחה.
- אופים את החלה בתנור שחומם מראש במשך 25-30 דקות, או עד שהיא מזהיבה ונשמעת חלולה כאשר דופקים בתחתיתה.
- מניחים לחלה להתקרר מעט לפני החיתוך וההגשה. תהנה מלחם החלה הטעים, האוורירי והרך שלך!