מתכון גביניות מלאות בכל טוב!
דבר בטוח! הנה מתכון טעים לגביניות שיגרום לבלוטות הטעם שלכם לרקוד מרוב שמחה. הגביניות האלו מושלמות לחלוקה עם חברים או ליהנות כחטיף מלוח לבד.
רכיבים:
- 500 גרם קמח לכל מטרה
- 7 גרם שמרים אינסטנט
- 10 גרם מלח
- 300 מ"ל מים פושרים
- 100 גרם גבינת צ'דר מגורדת
- 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
- 50 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
- 50 גרם חמאה, מומסת
- 1 כף דבש
- 1 ביצה טרופה (לשטיפת ביצים)
שלבים:
בקערת ערבוב גדולה מערבבים את הקמח, השמרים והמלח.
מוסיפים את המים הפושרים בהדרגה ומערבבים עד שנוצר בצק.
ללוש את הבצק על משטח מקומח כ-5-7 דקות, עד שהוא הופך חלק ואלסטי.
מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים אותו במגבת מטבח נקייה ומתפיחים במקום חמים כשעה, או עד להכפלת נפחו.
מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מחוררים את הבצק התפוח ומחלקים אותו לכדורים קטנים, בערך בגודל של כדור גולף.
משטחים כל כדור בידיים ומניחים במרכז תערובת של הגבינות המגוררות.
מקפלים את שולי הבצק על הגבינה ומגלגלים אותה שוב לכדור, מוודאים שהגבינה אטומה בפנים.
מניחים את כדורי הבצק במילוי הגבינה על תבנית האפייה המוכנה, משאירים מעט מרווח ביניהם.
בקערה קטנה מערבבים את החמאה המומסת עם דבש.
מברישים את החלק העליון של כדורי הבצק בתערובת החמאה והדבש.
נותנים לכדורי הבצק לנוח עוד 15-20 דקות.
מברישים את החלק העליון של כדורי הבצק בביצה טרופה לגימור מבריק.
אופים בתנור שחומם מראש במשך 15-20 דקות, או עד להזהבה.
מוציאים מהתנור ומצננים מעט לפני ההגשה. תהנה מהגביניות הטעימות שלך!