גביניות מתכון קל וטעים
דבר בטוח! נגיסות גבינה הן כמו גושיות קטנות של שמחה, פריכות מבחוץ ודביקות מבפנים. הם מושלמים למסיבות, לנשנושים, או סתם כשמתחשק לכם משהו גבינתי וטעים. הנה איך להכין אותם:
רכיבים:
- 200 גרם גבינה מגוררת (צ'דר, מוצרלה או תערובת)
- 100 גרם קמח רגיל
- 50 גרם חמאה, מרוככת
- 1 ביצה, טרופה
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור
- אופציונלי: עשבי תיבול או תבלינים לבחירתכם (כמו פפריקה, אבקת שום או עשבי תיבול יבשים)
שלבים:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
- בקערה גדולה מערבבים יחד את הגבינה המגוררת, הקמח הרגיל, החמאה המרוככת, הביצה הטרופה, אבקת האפייה, המלח, הפלפל וכל עשבי תיבול או תבלינים אופציונליים עד שהכל מתאחד היטב.
- השתמשו בידיים כדי ליצור מהתערובת כדורים קטנים, בקוטר של כ-2 ס"מ, והניחו אותם על תבנית האפייה המוכנה, תוך השארת מעט מרווח בין כל אחד.
- משטחים מעט כל כדור בעזרת האצבעות או בגב של כף ליצירת דיסקיות קטנות.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 10-12 דקות, או עד שנגיסות הגבינה מזהיבות ופריכות מבחוץ.
- מוציאים מהתנור ונותנים להם להתקרר כמה דקות לפני ההגשה.
תהנה מנגיסות הגבינה שלך!