מתכון לסלט טורקי – טעים ברמות

מתכון לסלט טורקי
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
1 מנות
כשרות:
פרווה

סלט טורקי, הידוע גם בשם "Gavurdagı Salatası", הוא סלט מרענן ותוסס שמקורו בטורקיה.

זהו שילוב מענג של ירקות טריים, עשבי תיבול ותבלינים, המוגשים בדרך כלל כתוספת או כמנה ראשונה עם הארוחות העיקריות.

הסלט הזה מפוצץ בטעמים ים תיכוניים וקל להפליא להכנה, מה שהופך אותו לתוספת מושלמת לכל ארוחה או מפגש.

 

רכיבים:
– 2 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות
– 1 מלפפון חתוך לקוביות
– 1 בצל אדום, פרוס דק
– 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
– 1 פלפל ירוק, חתוך לקוביות
– 1/2 כוס פטרוזיליה טרייה, קצוצה
– 1/4 כוס עלי נענע טריים, קצוצים
– 1/4 כוס גרעיני רימון (לא חובה, לקישוט)
– מיץ מלימון אחד
– 3 כפות שמן זית כתית מעולה
– 1 כפית סומאק (לא חובה, לתיבול)
– מלח ופלפל לפי הטעם

 

המרות מדדים:
– 2 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות
– 1 מלפפון חתוך לקוביות
– 1 בצל אדום, פרוס דק
– 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
– 1 פלפל ירוק, חתוך לקוביות
– 120 מ"ל פטרוזיליה טרייה, קצוצה
– 60 מ"ל עלי נענע טריים, קצוצים
– 60 מ"ל גרעיני רימון (לא חובה, לקישוט)
– מיץ מלימון אחד
– 45 מ"ל שמן זית כתית מעולה
– 5 מ"ל סומאק (לא חובה, לתיבול)
– מלח ופלפל לפי הטעם

 

שלבים:
1. מערבבים בקערת ערבוב גדולה את קוביות העגבניות, המלפפון, הבצל האדום, הפלפל האדום והפלפל הירוק.
2. מוסיפים לקערה את הפטרוזיליה ועלי הנענע הקצוצים ומערבבים בעדינות את החומרים יחד.
3. טורפים בקערה קטנה את מיץ הלימון, שמן זית כתית מעולה, סומאק (אם משתמשים), מלח ופלפל ליצירת הרוטב.
4. יוצקים את הרוטב על תערובת הסלט ומערבבים עד שכל המרכיבים מצופים בצורה אחידה.
5. טועמים את הסלט ומתקנים תיבול בתוספת מלח ופלפל במידת הצורך.
6. מעבירים את הסלט הטורקי לכלי הגשה או צלחות אישיות.
7. אם רוצים, מפזרים את החלק העליון של הסלט בגרגרי רימון לפרץ של צבע וטעם.
8. הגישו את הסלט הטורקי מיד כתוספת מרעננת או כמנה ראשונה, לצד המנות העיקריות הטורקיות או הים תיכוניות האהובות עליכם.
תיהנו מהטעמים והמרקמים התוססים של הסלט הטורקי הקלאסי הזה!

אהבתם? שתפו!
תגיות: סלט טורקי
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון לקרם פיסטוק
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

הסוד הנסתר מאחורי קרם הפיסטוק המושלם שיכבוש את החך שלכם!

עוגת גבינה עם פירות יער בסגנון קרין גורן: מתכון אגדי ומושלם לכל אירוע
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

עוגת גבינה עם פירות יער בסגנון קרין גורן: מתכון אגדי ומושלם לכל אירוע

פלפל ממולא בסגנון מרוקאי: חגיגה של טעמים מהמזרח
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

פלפל ממולא בסגנון מרוקאי: חגיגה של טעמים מהמזרח

עוגת גבינה ושוקולד אפויה אלוהית: המתכון המושלם לחוויה מעלפת
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

עוגת גבינה ושוקולד אפויה אלוהית: המתכון המושלם לחוויה מעלפת

לזניה חלבית איטלקית כמו במסעדה (מתכון לפנתיאון!)
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

לזניה חלבית איטלקית כמו במסעדה (מתכון לפנתיאון!)

גלידה ביתית מדהימה ללא חלב מרוכז (מתכון קל ושווה רצח!)
5/5
זמן הכנה:
240 דק׳

גלידה ביתית מדהימה ללא חלב מרוכז (מתכון קל ושווה רצח!)

דילוג לתוכן