מתכון לספגטי איטלקי מהסרטים

ספגטי
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
כשרות:
פרווה

ספגטי הוא מנת פסטה איטלקית קלאסית האהובה ברחבי העולם בזכות הפשטות והרבגוניות שלה. מתכון זה כולל אטריות ספגטי אל-דנטה המושלכות ברוטב עגבניות עשיר וטעים, עם שום, בצל, עשבי תיבול, ורמז של פתיתי פלפל אדום לבעיטה עדינה. בין אם נהנו כארוחת ערב מהירה של ליל שבוע או שימש כחלק המרכזי של ארוחה חגיגית, ספגטי בטוח ישביע אפילו את הבררנים ביותר מבין האוכלים. עם קומץ מרכיבים בלבד ומינימום מאמץ, תוכלו להכין קערת ספגטי טעימה שתסיע אתכם לרחובות איטליה.

הרכיבים להכנת ספגטי:

  • 400 גרם ספגטי
  • 2 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 400 גרם עגבניות קצוצות משומרות
  • 1 כפית אורגנו מיובש
  • 1 כפית בזיליקום מיובש
  • 1/2 כפית פתיתי פלפל אדום (לא חובה)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • גבינת פרמזן מגורדת להגשה
  • עלי בזיליקום טריים לקישוט (לא חובה)

איך מכינים ספגטי – השלבים:

  1. מביאים סיר גדול עם מים מומלחים לרתיחה על אש גבוהה.
  2. מוסיפים את הספגטי למים הרותחים ומבשלים לפי הוראות האריזה עד לדרגת אל-דנטה תוך ערבוב מדי פעם למניעת הידבקות.
  3. בזמן שהספגטי מתבשל מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על אש בינונית.
  4. מוסיפים למחבת את השום הטחון והבצל הקצוץ ומאדים עד לריכוך וריח, כ-2-3 דקות.
  5. מערבבים פנימה את שימורים של עגבניות קצוצות, אורגנו מיובש, בזיליקום מיובש ופתיתי פלפל אדום (אם משתמשים). מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  6. מנמיכים את האש לנמוכה ונותנים לרוטב העגבניות להתבשל במשך 10-15 דקות, לאפשר לטעמים להתמזג ולרוטב להסמיך מעט.
  7. לאחר שהספגטי מבושל מסננים אותו היטב ומעבירים למחבת עם רוטב העגבניות.
  8. זורקים את הספגטי לרוטב עד לציפוי אחיד, נותנים לו להתחמם במשך דקה או שתיים.
  9. מחלקים את הספגטי בין צלחות הגשה ומפזרים גבינת פרמזן מגוררת.
  10. מקשטים בעלי בזיליקום טריים, אם רוצים, ומגישים חם.
  11. תיהנו מקערת הספגטי הטעימה שלכם עם כוס יין וחברה טובה!
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון מנצח לאייריש קרים מושלם
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון מנצח לאייריש קרים מושלם

מתכון לגולש מתכון מנצח
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

גולש מתכון מנצח שגם ההונגרים ישמחו לטעום

פריקסה עם ערק
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לפריקסה עם ערק – מנה מנחמת ומלאת אופי

כרוב ממולא צמחוני
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

מתכון כרוב ממולא צמחוני (ואפילו טבעוני) מדהים!

עוגת גבינה אפויה של פעם
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

עוגת גבינה אפויה של פעם (קלאסית ומדהימה במיוחד)

עוגת תפוחים של פעם כמו של אמא או סבתא
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת תפוחים של פעם כמו של אמא

דילוג לתוכן