מתכון למרק שורבה שיחממם לכם את הלב

מרק שורבה
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
0 מנות
כשרות:
חלבי

מרק שורבה, הוא מאכל מסורתי במטבח המזרח אירופאי המושלם הן לימי הקיץ החמים והן לערבי החורף הקרירים. המרק התוסס ובעל הטעם הזה כולל עלי חמציצים, תפוחי אדמה, גזר, בצל ומגע של שמנת לעושר. חומצה, עם הטעם הלימוני המובהק שלה, מוסיפה בהירות מרעננת למרק, בעוד הירקות מספקים לב ועומק. בין אם מוגש כמנה ראשונה או כמנה עיקרית קלה, מרק שורבה בטוח ישמח את בלוטות הטעם שלכם עם שילוב הטעמים הייחודי שלו. התכוננו ליהנות מקערת נוחות שהיא גם מזינה וגם טעימה.

איך להכין מרק שורבה – רכיבים:

  • 200 גרם חמציצים שטופים וקצוצים
  • 2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 גזר, קלוף וחתוך לקוביות
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 1 ליטר מרק ירקות
  • 200 מ"ל שמנת כבדה
  • 2 כפות חמאה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמיר טרי או פטרוזיליה לקישוט

איך מכינים מרק שורבה – צעד אחר צעד:

  1. בסיר גדול ממיסים את החמאה על אש בינונית.
  2. מוסיפים לסיר את הבצל הקצוץ ומאדים עד שהוא מתרכך ושקוף, כ-3-4 דקות.
  3. מוסיפים לסיר את קוביות תפוחי האדמה והגזר, ומבשלים עוד 5 דקות תוך ערבוב מדי פעם.
  4. יוצקים את מרק הירקות או העוף לסיר, מוודאים שהירקות שקועים במלואם.
  5. מביאים את המרק לרתיחה, מכסים את הסיר במכסה ומבשלים 10-15 דקות, או עד שתפוחי האדמה והגזר רכים.
  6. לאחר שהירקות מבושלים, מערבבים פנימה את עלי החמציץ הקצוצים ומבשלים 2-3 דקות נוספות, או עד שהם נבולים.
  7. בעזרת בלנדר טבילה או בלנדר רגיל טוחנים את המרק עד לקבלת מרקם חלק וקרמי.
  8. מחזירים את המרק המחית לסיר ומערבבים פנימה את השמנת הכבדה.
  9. מתבלים את המרק במלח ופלפל לפי הטעם, מתקנים לפי הצורך.
  10. נותנים למרק להתבשל עוד 5 דקות כדי לאפשר לטעמים להתמזג.
  11. לאחר החימום, מצקת את מרק הסורבה לקערות הגשה.
  12. מקשטים כל קערת מרק בשמיר טרי או פטרוזיליה לפרץ של רעננות וצבע.
  13. הגישו את מרק הסורבה חם, בליווי לחם או קרוטונים קרום, ותיהנו מהטעמים המנחמים והמזין!
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לפריקסה עם ערק – מנה מנחמת ומלאת אופי

כרוב ממולא צמחוני
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

מתכון כרוב ממולא צמחוני (ואפילו טבעוני) מדהים!

עוגת גבינה אפויה של פעם
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

עוגת גבינה אפויה של פעם (קלאסית ומדהימה במיוחד)

עוגת תפוחים של פעם כמו של אמא או סבתא
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת תפוחים של פעם כמו של אמא

מתכון של קציצות / לביבות מנגולד משובחות
5/5
זמן הכנה:
70 דק׳

מתכון קטלני של קציצות / לביבות מנגולד מטוגנות מהמשובחות שיש

מתכון קציצות עוף ברוטב משגע
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון מטריף של קציצות עוף ברוטב משגע (התמכרנו מזמן)

דילוג לתוכן