עוף אינדונזי מתכון פיקנטי עם טוויסט מפתיע

עוף אינדונזי מתכון
5/5
זמן הכנה:
80 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
5 מנות
כשרות:
בשרי

חבקו את הטעמים התוססים של המטבח האינדונזי עם מתכון טעים של עוף אינדונזי מושלם. המנה המושחתת בתערובת ריחנית של תבלינים ומבושלת לשלמות, המנה הזו מבטיחה לעורר את בלוטות הטעם שלך ולהעביר אותך לרחובות האקזוטיים של אינדונזיה.

איך מכינים עוף אינדונזי – המרכיבים

  • 600 גרם ירכי עוף, עם עצם ועור
  • 2 כפות שמן צמחי
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • חתיכת ג'ינג'ר בגודל אגודל, מגוררת
  • 2 כפיות כוסברה טחונה
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית אבקת כורכום
  • 1 כפית אבקת צ'ילי (להתאים לפי העדפת התבלינים)
  • 400 מ"ל חלב קוקוס
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף סוכר חום
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • עלי כוסברה טריים לקישוט

מרכיבים חלופיים:

  • לגרסה טבעונית, החליפו את ירכי העוף בטופו או בטמפה.
  • השתמשו בשמן קוקוס במקום בשמן צמחי לטעם עשיר יותר.
  • ודא שכל המרכיבים הם ללא גלוטן אם אתה זקוק לגרסה ללא גלוטן.

איך להכין עוף אינדונזי – שלב אחר שלב

  1. מערבבים בקערה את השום הטחון, הג'ינג'ר המגורר, הכוסברה הטחונה, הכמון הטחון, אבקת הכורכום, אבקת הצ'ילי, רוטב הסויה, הסוכר החום, המלח והפלפל ליצירת המרינדה.
  2. מניחים את ירכי העוף בצלחת רדודה ויוצקים עליהן את המרינדה תוך הקפדה על ציפוי אחיד של כל חלק. מכסים ושומרים במקרר למשך 30 דקות לפחות, או למשך הלילה לקבלת התוצאות הטובות ביותר.
  3. מחממים את השמן הצמחי במחבת גדולה או בתנור הולנדי על אש בינונית-גבוהה.
  4. מוסיפים למחבת את הבצל הקצוץ ומאדים עד שהוא מתרכך ושקוף.
  5. מוציאים את ירכי העוף הכבושות מהמקרר ומנערים את עודפי המרינדה.
  6. מניחים את ירכי העוף במחבת, עם העור כלפי מטה, ומבשלים 5-6 דקות עד להזהבה.
  7. הופכים את ירכי העוף ומבשלים עוד 5-6 דקות מהצד השני.
  8. יוצקים פנימה את חלב הקוקוס תוך כדי ערבוב לאיחוד עם העוף והבצל.
  9. מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים ומבשלים 30-40 דקות, או עד שהעוף מבושל ורך, והרוטב מסמיך.
  10. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך, מוסיפים עוד מלח או רוטב סויה לפי העדפתכם.
  11. מגישים את העוף האינדונזי חם, מעוטר בעלי כוסברה טריים, ומלווה באורז מאודה או בתוספות האהובות עליכם.

תיהנו מהטעמים העשירים והארומטיים של עוף אינדונזי, תערובת מושלמת של תבלינים וירכי עוף רכות.

מתכון זה מיועד לשרת 3-4 אנשים כמנה עיקרית.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

ניוקי ברוטב שמן זית ושום כמו במסעדה איטלקית
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

ניוקי ברוטב שמן זית ושום כמו במסעדה איטלקית

קוביות בטטה פריכות בנינג'ה - תענוג של נשנוש
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

קוביות בטטה פריכות בנינג'ה – תענוג של נשנוש

כבד עוף הכי טעים שיש - מטוגן ברוטב יין אדום (מתכון חוויה!)
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳

כבד עוף הכי טעים שיש – מטוגן ברוטב יין אדום (מתכון חוויה!)

פילה אמנון בתנור הכי טעים שיש (מתכון אגדי!)
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

פילה אמנון בתנור הכי טעים שיש (מתכון אגדי!)

כנפיים ברוטב צ'ילי מדהים כמו במסעדות שישאיר אתכם ללא מילים!
5/5
זמן הכנה:
75 דק׳

כנפיים ברוטב צ'ילי מדהים כמו במסעדות שישאיר אתכם ללא מילים!

מתכון לקרם פיסטוק
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

הסוד הנסתר מאחורי קרם הפיסטוק המושלם שיכבוש את החך שלכם!

דילוג לתוכן