עוף אינדונזי מתכון פיקנטי עם טוויסט מפתיע

עוף אינדונזי מתכון
5/5
זמן הכנה:
80 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
5 מנות
כשרות:
בשרי

חבקו את הטעמים התוססים של המטבח האינדונזי עם מתכון טעים של עוף אינדונזי מושלם. המנה המושחתת בתערובת ריחנית של תבלינים ומבושלת לשלמות, המנה הזו מבטיחה לעורר את בלוטות הטעם שלך ולהעביר אותך לרחובות האקזוטיים של אינדונזיה.

איך מכינים עוף אינדונזי – המרכיבים

  • 600 גרם ירכי עוף, עם עצם ועור
  • 2 כפות שמן צמחי
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • חתיכת ג'ינג'ר בגודל אגודל, מגוררת
  • 2 כפיות כוסברה טחונה
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית אבקת כורכום
  • 1 כפית אבקת צ'ילי (להתאים לפי העדפת התבלינים)
  • 400 מ"ל חלב קוקוס
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף סוכר חום
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • עלי כוסברה טריים לקישוט

מרכיבים חלופיים:

  • לגרסה טבעונית, החליפו את ירכי העוף בטופו או בטמפה.
  • השתמשו בשמן קוקוס במקום בשמן צמחי לטעם עשיר יותר.
  • ודא שכל המרכיבים הם ללא גלוטן אם אתה זקוק לגרסה ללא גלוטן.

איך להכין עוף אינדונזי – שלב אחר שלב

  1. מערבבים בקערה את השום הטחון, הג'ינג'ר המגורר, הכוסברה הטחונה, הכמון הטחון, אבקת הכורכום, אבקת הצ'ילי, רוטב הסויה, הסוכר החום, המלח והפלפל ליצירת המרינדה.
  2. מניחים את ירכי העוף בצלחת רדודה ויוצקים עליהן את המרינדה תוך הקפדה על ציפוי אחיד של כל חלק. מכסים ושומרים במקרר למשך 30 דקות לפחות, או למשך הלילה לקבלת התוצאות הטובות ביותר.
  3. מחממים את השמן הצמחי במחבת גדולה או בתנור הולנדי על אש בינונית-גבוהה.
  4. מוסיפים למחבת את הבצל הקצוץ ומאדים עד שהוא מתרכך ושקוף.
  5. מוציאים את ירכי העוף הכבושות מהמקרר ומנערים את עודפי המרינדה.
  6. מניחים את ירכי העוף במחבת, עם העור כלפי מטה, ומבשלים 5-6 דקות עד להזהבה.
  7. הופכים את ירכי העוף ומבשלים עוד 5-6 דקות מהצד השני.
  8. יוצקים פנימה את חלב הקוקוס תוך כדי ערבוב לאיחוד עם העוף והבצל.
  9. מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים ומבשלים 30-40 דקות, או עד שהעוף מבושל ורך, והרוטב מסמיך.
  10. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך, מוסיפים עוד מלח או רוטב סויה לפי העדפתכם.
  11. מגישים את העוף האינדונזי חם, מעוטר בעלי כוסברה טריים, ומלווה באורז מאודה או בתוספות האהובות עליכם.

תיהנו מהטעמים העשירים והארומטיים של עוף אינדונזי, תערובת מושלמת של תבלינים וירכי עוף רכות.

מתכון זה מיועד לשרת 3-4 אנשים כמנה עיקרית.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לפריקסה עם ערק – מנה מנחמת ומלאת אופי

כרוב ממולא צמחוני
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

מתכון כרוב ממולא צמחוני (ואפילו טבעוני) מדהים!

עוגת גבינה אפויה של פעם
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

עוגת גבינה אפויה של פעם (קלאסית ומדהימה במיוחד)

עוגת תפוחים של פעם כמו של אמא או סבתא
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת תפוחים של פעם כמו של אמא

מתכון של קציצות / לביבות מנגולד משובחות
5/5
זמן הכנה:
70 דק׳

מתכון קטלני של קציצות / לביבות מנגולד מטוגנות מהמשובחות שיש

מתכון קציצות עוף ברוטב משגע
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון מטריף של קציצות עוף ברוטב משגע (התמכרנו מזמן)

דילוג לתוכן