מתכון לעוגת שוקולד גבוהה

מתכון לעוגת שוקולד גבוהה
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
12 מנות
כשרות:
חלבי

התענגו על התענוג העשיר והדקדנטי של עוגת שוקולד גבוהה. הקינוח המתנשא הזה מושלם לחגיגה של כל חובב שוקולד. עם שכבות של עוגת ספוג שוקולד לחה וציפוי שוקולד קרמי, זה בטוח יהווה נקודת מבט בכל מפגש או אירוע מיוחד.

איך להכין עוגת שוקולד גבוהה – רכיבים:

לעוגת ספוג שוקולד:

  • 300 גרם קמח לכל מטרה
  • 350 גרם סוכר מגורען
  • 100 גרם אבקת קקאו
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1 כפית מלח
  • 240 מ"ל חלב חמאה
  • 120 מ"ל שמן צמחי
  • 2 ביצים גדולות
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 240 מ"ל מים רותחים

לציפוי שוקולד:

  • 300 גרם חמאה לא מלוחה, מרוככת
  • 600 גרם אבקת סוכר
  • 100 גרם אבקת קקאו
  • 120 מ"ל חלב
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • קורט מלח

איך מכינים עוגת שוקולד גבוהה – שלב אחר שלב

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס (350 מעלות צלזיוס). משמנים ומקמחים שלוש תבניות עוגה עגולות בקוטר 20 ס"מ, מרפדים את התחתיות בנייר אפייה להסרה קלה.
  2. בקערת מיקסר גדולה מנפים יחד את הקמח, הסוכר, אבקת הקקאו, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
  3. בקערה נפרדת, טורפים יחד את החלב, השמן הצמחי, הביצים ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מוסיפים את החומרים הרטובים בהדרגה לחומרים היבשים ומערבבים עד שהם פשוט נטמעים.
  5. יוצקים פנימה באיטיות את המים הרותחים תוך כדי ערבוב במהירות נמוכה, עד שהבלילה חלקה. היזהרו כי הבלילה תהיה דלילה.
  6. מחלקים את הבלילה באופן שווה בין תבניות העוגה המוכנות ומחליקים את החלק העליון בעזרת מרית.
  7. אופים בתנור שחומם מראש במשך 30-35 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא נקי.
  8. מוציאים את העוגות מהתנור ונותנים להן להתקרר בתבניות למשך 10 דקות לפני שמעבירים אותן לרשת לצינון מלא.
  9. בזמן שהעוגות מתקררות מכינים את ציפוי השוקולד. בקערת ערבוב גדולה מקציפים את החמאה הרכה עד לקבלת קרם.
  10. מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר ואבקת הקקאו, לסירוגין עם החלב ותמצית הווניל, מקציפים עד לקבלת מרקם חלק וקרמי. מוסיפים קורט מלח כדי לשפר את הטעם.
  11. לאחר שהעוגות מתקררות לחלוטין, מיישרים את החלק העליון במידת הצורך ליצירת שכבות אחידות.
  12. מניחים שכבת עוגה אחת על צלחת הגשה או מעמד לעוגה. מורחים שכבה של ציפוי שוקולד בצורה אחידה מלמעלה.
  13. חוזרים על הפעולה עם שאר שכבות העוגה והציפוי, עורמים אותן זו על גבי זו.
  14. השתמשו בציפוי הנותר כדי לכסות את החלק העליון והדפנות של העוגה, ויוצרים גימור חלק.
  15. מקשטים את העוגה כרצונכם עם שבבי שוקולד, פזרנים או פירות יער טריים.
  16. מצננים את העוגה במקרר למשך 30 דקות לפחות לפני החיתוך וההגשה.
  17. תהנו מעוגת השוקולד הגבוהה שלכם עם כוס חלב גבוהה או כדור גלידת וניל לפינוק האולטימטיבי!
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון לביסקוויטים מושלמים
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

סוד הביסקוויטים המושלמים שלא תרצו לפספס!

מתכון לקרם בוואריה
5/5
זמן הכנה:
240 דק׳

מתכון לקרם בוואריה שיגרום לכולם לחשוב שאתם מקצוענים

מתכון ללזניה עם קוטג' - המתכון המושלם לארוחה משפחתית מפנקת!
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון ללזניה עם קוטג' – המתכון המושלם לארוחה משפחתית מפנקת!

מג'דרה דרוזית בורגול עם עדשים שחורות מתכון האגדי
5/5
זמן הכנה:
55 דק׳

מג'דרה דרוזית בורגול עם עדשים שחורות מתכון האגדי

סלמון מרוקאי חריף כמו של סבתא הכי טעים שיש
5/5
זמן הכנה:
50 דק׳

סלמון מרוקאי חריף כמו של סבתא הכי טעים שיש

סלט קיסר עם עוף ורוטב בלתי נשכח (מתכון קל 100% הצלחה!)
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳

סלט קיסר עם עוף ורוטב בלתי נשכח (מתכון קל 100% הצלחה!)

דילוג לתוכן