מתכון לקינואה עם ירקות – מנה מענגת, צבעונית ובריאה!

מתכון קינואה עם ירקות
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
פרווה

בואו נכין מנה מענגת ובריאה המפגישה את הטעמים הארציים של הקינואה והירקות התוססים. מתכון זה מושלם לארוחה מהירה ומזינה שניתן להתאים בקלות לצרכים תזונתיים שונים. הוא משרת 4 אנשים ומדורג קל-בינוני בדרגת קושי. זמן ההכנה הוא כ-45 דקות.

זמן נדרש: 45 דקות

המרכיבים הדרושים

  • 200 גרם קינואה
  • 500 מ"ל מים
  • 1 פלפל אדום גדול, חתוך לקוביות
  • 1 פלפל צהוב גדול, חתוך לקוביות
  • 1 זוקיני בינוני, חתוך לקוביות
  • 1 גזר בינוני, קלוף וחתוך לקוביות
  • 1 בצל אדום קטן, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית פפריקה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • פטרוזיליה טרייה, קצוצה, לקישוט
  • פלחי לימון להגשה

שלבי ההכנה

  1. שטפו היטב את הקינואה מתחת למים קרים כדי להסיר את המרירות הטבעית שלה.
  2. בסיר בינוני מערבבים את הקינואה והמים. מביאים לרתיחה, ואז מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים ומבשלים כ-15 דקות עד שהקינואה רכה והמים נספגים.
  3. בזמן שהקינואה מתבשלת מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים את השום והבצל, מטגנים עד שהם ריחניים ושקופים.
  4. מוסיפים למחבת את קוביות הפלפלים, הקישואים, הגזר וקורט מלח. מבשלים, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהירקות רכים אך עדיין פריכים, כ-8-10 דקות.
  5. מערבבים פנימה את הכמון והפפריקה, מבשלים עוד דקה למיזוג הטעמים.
  6. לאחר שהקינואה מבושלת, מרפרפים אותה בעזרת מזלג ומוסיפים אותה למחבת עם הירקות. מערבבים היטב לאיחוד.
  7. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מתקנים את התיבול לפי הצורך.
  8. מסירים את המחבת מהאש ונותנים לתערובת לשבת כמה דקות כדי לאפשר לטעמים להתמזג יחד.
  9. מקשטים בפטרוזיליה טרייה ומגישים עם חתיכות לימון בצד.
  10. תיהנו מהקינואה הטעימה והמזינה עם ירקות, מנה צדדית כמו שהיא טעימה.

יתרונות תזונתיים של המתכון

  • קינואה היא חלבון מלא, המספק את כל תשע חומצות האמינו החיוניות.
  • עשיר בסיבים, מסייעים לעיכול ומקדמים מעיים בריאים.
  • עמוס בוויטמינים ומינרלים כמו מגנזיום, ברזל וויטמינים מקבוצת B.
  • פלפלים עשירים בוויטמינים A ו-C, התומכים בבריאות החיסונית ובחיוניות העור.
  • הקישוא דל בקלוריות אך עשיר בנוגדי חמצון וחומרי הזנה כמו ויטמין A ואשלגן.
  • גזר מספק בטא-קרוטן, שהוא חיוני לבריאות העיניים.
  • שום ובצל מציעים תכונות אנטי דלקתיות ומחזקות את מערכת החיסון.
  •  שמן זית הוא שומן בריא, מקדם את בריאות הלב ומפחית דלקות.

חלופות

  • למי שמחפש מרכיבים חלופיים, שקלו להשתמש במרק ירקות במקום מים לטעם עשיר יותר.
  • לגרסה טבעונית, ודאו שכל הירקות שלכם טריים ואורגניים.
  • כדי להכין את זה ללא גלוטן, הקינואה היא נטולת גלוטן באופן טבעי, אז אתם מוכנים!

תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון

  • הוספת קצת חומוס או שעועית שחורה לתוספת חלבון.
  • שילוב חופן בייבי תרד או קייל לקראת סוף הבישול לתוספת ירקות.
  • ציפוי עם פרוסות אבוקדו למרקם קרמי.
  • מפזרים מעט גבינת פטה או שמרים תזונתיים לטוויסט מלוח.
  • מטפטפים רוטב טחינה או זיגוג בלסמי להגברת הטעם.
  • הוספת קצת אגוזים או זרעים קלויים לפריכות נוספת.

שאלות ותשובות

כעת, הבה נעבור למדור שאלות ותשובות כדי להתייחס לשאלות נפוצות לגבי המתכון הזה:

איך מאחסנים שאריות?
שומרים שאריות בכלי אטום במקרר עד 3 ימים.

האם נוכל להקפיא את המנה הזו?
כן, המנה הזו קופאת היטב. יש לאחסן בכלי עמיד במקפיא עד חודשיים. מחממים היטב לפני ההגשה.

באילו ירקות נוספים נוכל להשתמש?
אל תהסס להשתמש בכל ירק שאתה אוהב, כמו ברוקולי, כרובית או אפונה.

האם המנה הזו מתאימה להכנת ארוחה?
בהחלט! ניתן להכין את המנה הזו מבעוד מועד ולחלק אותה להכנת ארוחה קלה.

האם אפשר להשתמש בדגנים אחרים במקום קינואה?
כן, אתה יכול להחליף את הקינואה בקוסקוס, בורגול או אורז חום.

איך אנחנו יכולים להפוך את המנה הזו לחריפה יותר?
מוסיפים קורט של פתיתי פלפל אדום או ג'לפניו חתוך לקוביות לירקות תוך כדי הקפצה.

איזה חלבון אנחנו יכולים להוסיף למנה הזו?
עוף בגריל, שרימפס או טופו יהיו תוספות נהדרות.

אפשר להגיש את המנה הזו קרה?
כן, אפשר ליהנות ממנו קר כסלט מרענן.

איך אנחנו יכולים להפוך את המנה הזו לטעימה יותר?
שימוש במרק ירקות במקום מים לבישול הקינואה והוספת שפריץ של רוטב סויה או סחיטה של מיץ ליים יכולים לשפר את הטעמים.

האם אפשר להכין את המנה הזו מראש?
כן, אתה יכול לעשות את זה יום קדימה. רק לחמם לפני ההגשה ולתקן את התיבול במידת הצורך.

אנו מקווים שהמתכון הזה יביא שמחה והזנה לשולחן שלך!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון לביסקוויטים מושלמים
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

סוד הביסקוויטים המושלמים שלא תרצו לפספס!

מתכון לקרם בוואריה
5/5
זמן הכנה:
240 דק׳

מתכון לקרם בוואריה שיגרום לכולם לחשוב שאתם מקצוענים

מתכון ללזניה עם קוטג' - המתכון המושלם לארוחה משפחתית מפנקת!
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון ללזניה עם קוטג' – המתכון המושלם לארוחה משפחתית מפנקת!

מג'דרה דרוזית בורגול עם עדשים שחורות מתכון האגדי
5/5
זמן הכנה:
55 דק׳

מג'דרה דרוזית בורגול עם עדשים שחורות מתכון האגדי

סלמון מרוקאי חריף כמו של סבתא הכי טעים שיש
5/5
זמן הכנה:
50 דק׳

סלמון מרוקאי חריף כמו של סבתא הכי טעים שיש

סלט קיסר עם עוף ורוטב בלתי נשכח (מתכון קל 100% הצלחה!)
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳

סלט קיסר עם עוף ורוטב בלתי נשכח (מתכון קל 100% הצלחה!)

דילוג לתוכן