בשר מספר 8 מתכון שכל אחד חייב לנסות

בשר מספר 8 מתכון
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
בשרי

התכוננו לשמח את החושים שלכם עם המנה המנחמת והלבבית הזו – של בשר מספר 8 שהוא פשוט אידיאלי לאוסבוקו! מקורו של המטבח האיטלקי, הוא מאכל מילאנו מסורתי הכולל שוקי עגל נימוחים קלועים לשלמות ברוטב עשיר וטעים. תהליך הבישול האיטי מאפשר לבשר להפוך רך ועסיסי להפליא, בעוד המרכיבים הארומטיים משרים כל ביס בטוב טעם. בין אם מוגש עם  פירה או לחם פריך, בשר מספר 8 בטוח ירשים וישביע גם את החך הכי נבון.

רכיבים:

– 4 שוקי עגל, בעובי של כ-4 ס"מ, קשורים בחוט מטבח למניעת הסתלסלות
– 50 גרם קמח לכל מטרה
– מלח ופלפל שחור גרוס טרי
– 2 כפות שמן זית
– 1 בצל קצוץ דק
– 2 גזרים חתוכים לקוביות
– 2 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות
– 2 שיני שום, קצוצות
– 250 מ"ל יין לבן יבש
– 400 גרם שימורים של עגבניות חתוכות לקוביות
– 250 מ"ל מרק בקר או עגל
– 2 עלי דפנה
– 2 ענפי טימין טרי
– קליפה מגוררת מלימון 1
– גרמולטה (לא חובה, להגשה):
– 1 כף פטרוזיליה טרייה קצוצה דק
– קליפה מגוררת מלימון 1
– שן שום אחת, קצוצה

שלבים:

1. מתבלים את שוקי העגל בנדיבות במלח ופלפל שחור גרוס טרי, ולאחר מכן מטפטפים אותם בקמח, מנערים מהם עודפים.
2. מחממים את שמן הזית בסיר גדול וכבד תחתית או בתנור הולנדי על אש בינונית-גבוהה.
3. משחימים את שוקי העגל מכל הצדדים עד להזהבה עמוקה, כ-5 דקות לכל צד. מעבירים את השוקיים השחומות לצלחת ומניחים בצד.
4. לאותו סיר מוסיפים את הבצל הקצוץ, קוביות גזר, קוביות סלרי ושום קצוץ. מבשלים, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהירקות מתרככים ומשחימים קלות, כ-5-7 דקות.
5. מכסים את הסיר ביין הלבן היבש, מגרדים כל חתיכות שחומות מלמטה בעזרת כף עץ.
6. מוסיפים לסיר את קוביות השימורים של העגבניות, מרק הבקר או העגל, עלי הדפנה, ענפי הטימין הטריים וגרידת הלימון. מערבבים לאיחוד.
7. מחזירים את שוקי העגל השחומים לסיר, מכניסים אותם לתערובת הרוטב.
8. מביאים את הרוטב לרתיחה, לאחר מכן מנמיכים את האש לנמוכה ומכסים את הסיר במכסה.
9. הניחו ל-Osso Buco להתבשל בעדינות במשך 2-3 שעות, או עד ששוקי העגל רכות ונושרות מהעצם, מערבבים מדי פעם ומוסיפים עוד מרק במידת הצורך כדי שהשוקים יהיו שקועים חלקית ברוטב.
10. לאחר ששוקי העגל רכות, מוציאים אותן מהסיר וזורקים את חוט המטבח.
11. אם רוצים, מכינים את הגרמולטה על ידי שילוב של הפטרוזיליה הטרייה הקצוצה דק, גרידת הלימון והשום הטחון בקערה קטנה.
12. מגישים את ה-Osso Buco חם, מורחים את הרוטב העשיר על שוקי העגל ומקשטים במעט גרמולטה, אם משתמשים בו.
13. תיהנו מהמנה המנחמת והטעימה הזו עם התוספות האהובות עליכם, כמו פולנטה שמנת, פירה תפוחי אדמה או לחם פריך. תאבון!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לפריקסה עם ערק – מנה מנחמת ומלאת אופי

כרוב ממולא צמחוני
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

מתכון כרוב ממולא צמחוני (ואפילו טבעוני) מדהים!

עוגת גבינה אפויה של פעם
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

עוגת גבינה אפויה של פעם (קלאסית ומדהימה במיוחד)

עוגת תפוחים של פעם כמו של אמא או סבתא
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת תפוחים של פעם כמו של אמא

מתכון של קציצות / לביבות מנגולד משובחות
5/5
זמן הכנה:
70 דק׳

מתכון קטלני של קציצות / לביבות מנגולד מטוגנות מהמשובחות שיש

מתכון קציצות עוף ברוטב משגע
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון מטריף של קציצות עוף ברוטב משגע (התמכרנו מזמן)

דילוג לתוכן