עוגת מספרים מתכון – העוגה המושלמת לכל יום הולדת

עוגת מספרים מתכון
5/5
זמן הכנה:
180 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
12 מנות
כשרות:
חלבי

עוגת מספרים, מרכיב מרכזי מהמם לכל חגיגה, משלבת שכבות של עוגת ספוג קלה עם מילוי קרמי, ומעליה מגוון פירות טריים, מקרונים, פרחים ועוד, מעוצבים למספר משמעותי לציון אירועים מיוחדים כמו ימי הולדת וימי נישואין . הכנת העוגה הזו היא תהליך מענג המאפשר יצירתיות והתאמה אישית הן בטעם והן בקישוט. צפו לבלות כ-3 עד 4 שעות מתחילתו ועד סופו, הכוללים זמן אפייה, תקופות קירור ותהליך ההרכבה.

איך מכינים עוגת מספרים? – המרכיבים

לבסיס העוגה ולמילוי, תזדקק לתערובת של מרכיבים בסיסיים וכמה לקישוט. הנה מה שצריך:

  • 250 גרם קמח לכל מטרה
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 4 ביצים גדולות
  • 200 גרם סוכר מגורען
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 100 מ"ל חלב מלא
  • 100 גרם חמאה ללא מלח, מומסת
  • 500 מ"ל שמנת כבדה
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • פירות טריים, מקרונים, פרחי מאכל לקישוט

איך מכינים עוגת מספרים – השלבים

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס . מרפדים שני ניירות אפייה גדולים בנייר אפייה.
  2. בקערה מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח
  3. בקערה אחרת, טורפים את הביצים והסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מערבבים פנימה את תמצית הווניל.
  4. מערבבים בהדרגה את החומרים היבשים, לסירוגין עם החלב, עד שהם מתאחדים. לבסוף, מקפלים פנימה את החמאה המומסת.
  5. מורחים את הבלילה על ניירות האפייה המוכנים, ומעצבים למספרים הרצויים. אופים 10-12 דקות, או עד שקיסם יוצא נקי.
  6. מניחים לעוגות להתקרר לחלוטין על רשת לפני שמסירים מנייר הפרגמנט.
  7. למילוי, מקציפים את השמנת הכבדה עם אבקת הסוכר עד שנוצרות פסגות נוקשות.
  8. חותכים את שכבות העוגה הצוננות במדויק לצורות המספר הרצויות, במידת הצורך, לניקיון נוסף.
  9. הניחו את שכבת העוגה הראשונה על צלחת ההגשה שלכם. מורחים עליו שכבה נדיבה של קצפת.
  10. מניחים בעדינות את השכבה השנייה של העוגה מעל הקרם. מכסים בשכבה נוספת של קצפת, מחליקים את החלק העליון.
  11. מקשטים בפירות טריים, מקרונים ופרחים אכילים בדוגמה יצירתית.

יתרונות תזונתיים

מתכון עוגת מספר זה הוא לא רק חגיגה לעיניים אלא גם מציע כמה יתרונות תזונתיים:

  • הפירות הטריים המשמשים לקישוט מספקים מגוון של ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון, התורמים לבריאות ולבריאות הכללית.
  • הביצים והחלב בעוגה הם מקורות טובים לחלבון וסידן, התומכים בבריאות העצם ובתפקוד השרירים.

מרכיבים חלופיים

  • לגרסה טבעונית – החליפו את הביצים בביצי פשתן (ביצת פשתן 1 = 1 כף זרעי פשתן טחונים + 3 כפות מים), השתמשו בחלב צמחי וחמאה ובחרו בחלופת שמנת כבדה טבעונית.
  • לגרסה נטולת גלוטן – החליפו את הקמח לכל מטרה בתערובת הקמח נטולת הגלוטן המועדפת עליכם. ודא תמיד שאבקת האפייה ותוספות אחרות שלך מתאימות לצרכים התזונתיים שלך.

תוספות או שדרוגים אפשריים

  • היופי של עוגת המספר טמון במגוון שלה. אל תהססו להתנסות במילויים שונים כמו לימון קרד, גנאש שוקולד או שימור פירות לבעיטת טעם נוספת.
  • שילוב של סירופים בטעמים בשכבות העוגה יכול גם להוסיף טוויסט מענג. למראה אקסטרווגנטי יותר.
  • שקלו להשתמש בעלי זהב, שוקולדים מיוחדים או עיטורים לפי נושא שמתחברים למוטיב האירוע.
  • העוגה הזו היא הקנבס שלכם; תנו ליצירתיות שלכם לזרוח בכל פרוסה.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון לביסקוויטים מושלמים
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

סוד הביסקוויטים המושלמים שלא תרצו לפספס!

מתכון לקרם בוואריה
5/5
זמן הכנה:
240 דק׳

מתכון לקרם בוואריה שיגרום לכולם לחשוב שאתם מקצוענים

מתכון ללזניה עם קוטג' - המתכון המושלם לארוחה משפחתית מפנקת!
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון ללזניה עם קוטג' – המתכון המושלם לארוחה משפחתית מפנקת!

מג'דרה דרוזית בורגול עם עדשים שחורות מתכון האגדי
5/5
זמן הכנה:
55 דק׳

מג'דרה דרוזית בורגול עם עדשים שחורות מתכון האגדי

סלמון מרוקאי חריף כמו של סבתא הכי טעים שיש
5/5
זמן הכנה:
50 דק׳

סלמון מרוקאי חריף כמו של סבתא הכי טעים שיש

סלט קיסר עם עוף ורוטב בלתי נשכח (מתכון קל 100% הצלחה!)
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳

סלט קיסר עם עוף ורוטב בלתי נשכח (מתכון קל 100% הצלחה!)

דילוג לתוכן