איך מכינים בשר מספר 8 בתנור לאירוח מהסרטים

בשר מספר 8 בתנור
5/5
זמן הכנה:
130 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
6 מנות
כשרות:
בשרי

בשר מספר 8 בתנור, המכונה גם רוסטביף, הוא מנה קלאסית שאהובה על הבשר העסיס והטעמים שלה. בין אם מוגש כצלייה ביום ראשון או כארוחה מיוחדת לאירועים, רוסטביף הוא מנה דשנה ומשביעה המושלמת להאכלת קהל. המנה הזו מוכנה עם נתח בקר רך, מתובלת בעשבי תיבול ארומטיים ותבלינים ונצלה לשלמות בתנור, המנה הזו בטוח תרשים את האורחים שלכם ותשאיר אותם לחזור לעוד.

איך מכינים בשר מסספר 8 בתנור – רכיבים:

  • 5-2 ק"ג בשר מספר 8 (שריר הזרוע)
  • 2 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 1 כף רוזמרין טרי, קצוץ
  • 1 כף טימין טרי, קצוץ
  • מלח ופלפל לפי הטעם

איך להכין בשר מספר 8 בתנור – צעד אחר צעד:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס (350 מעלות צלזיוס) וכוונו את המתלה למצב המרכזי.
  2. מערבבים בקערה קטנה את שמן הזית, השום הטחון, הרוזמרין הקצוץ, הטימין הקצוץ, המלח והפלפל ליצירת משחה.
  3. משפשפים את משחת עשבי התיבול על כל צלי הבקר, מוודאים שהוא מצופה באופן אחיד מכל הצדדים.
  4. מניחים את צלי הבקר המתובל על רשת צלייה בתוך תבנית צלייה, כשצד השומן כלפי מעלה.
  5. מכניסים מדחום בשר לחלק העבה ביותר של הצלי, נזהרים לא לגעת בעצמות.
  6. צולים את בשר הבקר בתנור שחומם מראש למשך 15 דקות לכל 500 גרם בשר, או עד שהטמפרטורה הפנימית מגיעה לרמת העשייה הרצויה (55°C / 130°F לנדיר, 60°C / 140°F עבור מדיום-רייר , 65°C / 150°F עבור בינוני, 70°C / 160°F עבור בינוני-באר, או 75°C / 165°F עבור עשוי היטב).
  7. לאחר שהבשר מגיע לטמפרטורה הפנימית הרצויה, מוציאים אותו מהתנור ומעבירים לקרש חיתוך.
  8. מכסים את בשר הבקר בצורה רופפת בנייר אלומיניום ונותנים לו לנוח 15-20 דקות. זה מאפשר למיצים להתפזר מחדש בכל הבשר ומבטיח צלייה נימוחה ועסיסית.
  9. לאחר המנוחה, גזרו את הרוסטביף לפרוסות דקות והגישו אותו לצד התוספות האהובות עליכם, כמו ירקות צלויים, פירה או פודינג יורקשייר.
  10. תיהנו מהבשרניות העסיסית והטעימה של רוסטביף, ותתענגו על כל ביס עם יקיריכם!
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לפריקסה עם ערק – מנה מנחמת ומלאת אופי

כרוב ממולא צמחוני
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

מתכון כרוב ממולא צמחוני (ואפילו טבעוני) מדהים!

עוגת גבינה אפויה של פעם
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

עוגת גבינה אפויה של פעם (קלאסית ומדהימה במיוחד)

עוגת תפוחים של פעם כמו של אמא או סבתא
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת תפוחים של פעם כמו של אמא

מתכון של קציצות / לביבות מנגולד משובחות
5/5
זמן הכנה:
70 דק׳

מתכון קטלני של קציצות / לביבות מנגולד מטוגנות מהמשובחות שיש

מתכון קציצות עוף ברוטב משגע
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון מטריף של קציצות עוף ברוטב משגע (התמכרנו מזמן)

דילוג לתוכן