שוק טלה מתכון מרוקאי שיטריף לכם את החושים

שוק טלה מרוקאי
5/5
זמן הכנה:
195 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
4 מנות
כשרות:
בשרי

שוק טלה הוא מאכל מרוקאי קלאסי המייצג את הטעמים העשירים והארומטיים של המטבח הצפון אפריקאי. בבישול איטי עד שהם רכים ונושרים מהעצם, שוקי טלה מבושלים בתערובת ריחנית של תבלינים, עשבי תיבול וירקות, וכתוצאה מכך מנה דשנה ומשביעה כאחד. המתכון המרוקאי הזה לשוק טלה מושלם לאירועים מיוחדים או לארוחות ערב משפחתיות נעימות, והוא בטוח ירשים עם הטעמים הנועזים והאקזוטיים שלו.

איך מכינים שוק טלה בסגנון מרוקאי – רכיבים:

  • 4 שוקי טלה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות
  • 2 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 2 עגבניות חתוכות לקוביות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 750 מ"ל מרק בקר או ירקות
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית כוסברה טחונה
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
  • 1/4 כפית ציפורן טחון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • כוסברה טרייה או פטרוזיליה לקישוט

איך להכין שוק טלה מרוקאי – צעד אחר צעד:

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות צלזיוס (320 מעלות צלזיוס).
  2. מחממים את שמן הזית בסיר גדול מתאים לתנור או בתנור הולנדי על אש בינונית.
  3. מתבלים את שוקי הטלה בנדיבות במלח ופלפל, ואז מוסיפים אותן לסיר וצורבים מכל הצדדים עד להשחמה, כ-4-5 דקות לכל צד. מוציאים את שוקי הטלה מהסיר ומניחים בצד.
  4. לאותו סיר מוסיפים את הבצל הקצוץ, קוביות הגזר וקוביות הסלרי ומבשלים עד לריכוך, כ-5 דקות.
  5. מוסיפים לסיר את השום הטחון, קוביות העגבניות ורסק העגבניות ומבשלים עוד 2-3 דקות עד לריח.
  6. מחזירים את שוקי הטלה לסיר, ויוצקים את מרק הבקר או הירקות עד שהשוקים כמעט מכוסים. מוסיפים עוד מרק במידת הצורך.
  7. מערבבים פנימה את הכמון הטחון, הכוסברה הטחונה, הקינמון הטחון, הג'ינג'ר הטחון והציפורן הטחון, ומתבלים במלח ופלפל נוסף לפי הטעם.
  8. מכסים את הסיר במכסה ומעבירים לתנור שחומם מראש.
  9. נותנים לשוקי הטלה להתבשל בתנור במשך שעתיים 30 דקות עד 3 שעות, או עד שהבשר רך ונופל מהעצם.
  10. לאחר הבישול מוציאים את הסיר מהתנור ונותנים לו לנוח כמה דקות.
  11. מגישים את שוקי הטלה המרוקאים חמים, מעוטרים בכוסברה טרייה או פטרוזיליה.
  12. תיהנו משווקי טלה רכים ומלאי טעם עם קוסקוס, אורז או לחם פריך, ותתענגו על כל ביס במנה המרוקאית הטעימה הזו!
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון מנצח לאייריש קרים מושלם
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון מנצח לאייריש קרים מושלם

מתכון לגולש מתכון מנצח
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

גולש מתכון מנצח שגם ההונגרים ישמחו לטעום

פריקסה עם ערק
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לפריקסה עם ערק – מנה מנחמת ומלאת אופי

כרוב ממולא צמחוני
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

מתכון כרוב ממולא צמחוני (ואפילו טבעוני) מדהים!

עוגת גבינה אפויה של פעם
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

עוגת גבינה אפויה של פעם (קלאסית ומדהימה במיוחד)

עוגת תפוחים של פעם כמו של אמא או סבתא
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת תפוחים של פעם כמו של אמא

דילוג לתוכן