מתכון לקובה חמוסטה עירקי אורגינל

קובה חמוסטה עירקי
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
כשרות:
פרווה

קובה חמוסטה היא מנה לבנונית מעוררת תיאבון שמאזנת בצורה מושלמת את הטעמים העשירים של בשר טחון וחיטת בולגור עם תערובת תבלינים מענגת.

המתכון הזה מציג בפניכם גרסה עירקית מחממת לב, הכוללת מילוי טעים של מנגולד, בצל וצנוברים, עטופים בקליפה פריכה וזהובה. התכוננו להתענג על מנה שכוללת את המהות של אוכל מנחם מזרח תיכוני.

רכיבים להכנת קובה חמוסטה עירקי

עבור המעטפת:

  • 500 גרם חיטת בורגול עדינה
  • 500 גרם בשר בקר או טלה טחון רזה
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 2 כפיות כמון טחון
  • 2 כפיות כוסברה טחונה
  • מלח ופלפל לפי הטעם

למילוי של הקובה חמוסטה עירקית

  • 1 צרור מנגולד קצוץ דק
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס צנוברים
  • מלח ופלפל לפי הטעם

להרכבה ובישול

  • שמן זית להברשה
  • מים להרטבת הידיים
  • פלחי לימון להגשה

קובה חמוסטה עירקי – שלבי הכנה

  1. משרים את חיטת הבורגול במים חמימים למשך 30 דקות. סוחטים את עודפי המים.
  2. בקערה גדולה מערבבים את חיטת הבורגול המושרות, הבשר הטחון, הבצל הקצוץ, הכמון, הכוסברה, המלח והפלפל. מערבבים היטב, ללוש עד שנוצר בצק גמיש.
  3. מטגנים במחבת את המנגולד והבצל הקצוצים בשמן זית עד לריכוך. מוסיפים צנוברים וממשיכים לבשל עד להזהבה. מתבלים במלח ופלפל. תן לזה להתקרר
  4. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  5. לוקחים חלק מתערובת חיטת הבורגול, יוצרים כדור ויוצרים כיס חלול למילוי. מוסיפים כף מתערובת המנגולד השוויצרי ואוטמים את השוליים, ומעצבים אותה לצורה אליפסה או עגולה.
  6. מניחים את הקובה על תבנית אפייה משומנת, מברישים בשמן זית ואופים 25-30 דקות או עד להזהבה.

מגישים את הקובה החמוסה חמימה בליווי פלחי לימון.

תיהנו מהשילוב המענג של מרקמים וטעמים במנה העיראקית האותנטית הזו!

 

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון מנצח לאייריש קרים מושלם
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון מנצח לאייריש קרים מושלם

מתכון לגולש מתכון מנצח
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

גולש מתכון מנצח שגם ההונגרים ישמחו לטעום

פריקסה עם ערק
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לפריקסה עם ערק – מנה מנחמת ומלאת אופי

כרוב ממולא צמחוני
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

מתכון כרוב ממולא צמחוני (ואפילו טבעוני) מדהים!

עוגת גבינה אפויה של פעם
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

עוגת גבינה אפויה של פעם (קלאסית ומדהימה במיוחד)

עוגת תפוחים של פעם כמו של אמא או סבתא
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת תפוחים של פעם כמו של אמא

דילוג לתוכן