מתכון לבבות דקל לפינוק קל וטעים

לבבות דקל
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
כשרות:
פרווה

מתכון זה ללבבות דקל הוא דרך מענגת ליהנות מהירק הייחודי הזה. עם רוטב קרמי וחריף, בשילוב עם ירקות טריים ועשבי תיבול, זה יוצר מנה מרעננת ומשביעה.

זה מושלם כארוחת צהריים קלה או כתוספת לארוחת ערב. מתכון זה לוקח בערך 20 דקות להכנה.

כמה זמן להכין מתכון לבבות דקל ולהזכיר את הזמן הדרוש

איך מכינים לבבות דקל – המרכיבים

בשביל הסלט:

  • 400 גרם לבבות דקל, פרוסים
  • 200 גרם עגבניות שרי, חצויות
  • 1 מלפפון, חתוך לקוביות
  • 1 בצל אדום, פרוס דק
  • 1 פלפל חריף, חתוך לקוביות
  • 50 גרם זיתים שחורים, פרוסים
  • פטרוזיליה טרייה, קצוצה (לקישוט)

עבור הרוטב:

  • 4 כפות שמן זית כתית מעולה
  • 2 כפות חומץ יין לבן
  • 1 כף חרדל דיז'ון
  • 1 שן שום, קצוצה
  • מלח ופלפל לפי הטעם

מרכיבים חלופיים למתכון לבבות דקל

לגרסה טבעונית אפשר להחליף ברוטב את הדבש בסירופ מייפל או נקטר אגבה. ודא שכל שאר המרכיבים הם ידידותיים לטבעונים.

שלבי הכנת לבבות הדקל

  1. בקערת סלט גדולה, מערבבים את הלבבות הפרוסים של דקל, עגבניות שרי, מלפפון חתוך לקוביות, בצל אדום פרוס, פלפל חריף חתוך לקוביות וזיתים שחורים פרוסים.
  2. בקערה קטנה נפרדת, טורפים יחד את שמן הזית, חומץ יין לבן, חרדל דיז'ון, שום טחון, מלח ופלפל עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות כדי לצפות את כל המרכיבים בצורה אחידה.
  4. מקשטים בפטרוזיליה טרייה קצוצה.
  5. מגישים מיד או שומרים במקרר למועד מאוחר יותר. תהנה!

יתרונות תזונתיים של המתכון ללבבות דקל

לבבות דקל דלים בקלוריות ושומן אך עשירים בסיבים, מה שהופך אותם לתוספת מצוינת לתזונה בריאה. הם גם מקור טוב לאשלגן, שעוזר לווסת את לחץ הדם ובריאות הלב.

תוספות או שדרוגים אפשריים:

אתה יכול להוסיף ירקות אחרים כמו אבוקדו, צנוניות או לבבות ארטישוק לתוספת טעם ומרקם. לחיזוק חלבון, שקול להוסיף עוף בגריל או טופו.

שאלות ותשובות:

ש:האם אפשר להכין את הסלט הזה מבעוד מועד?
ת:כן, אפשר להכין את מרכיבי הסלט והרוטב מבעוד מועד, אבל חכו לזרוק אותם עד רגע לפני ההגשה כדי לשמור על פריכות הירקות.
ש:האם אני יכול להשתמש בשימורים של לבבות דקל?
ת:כן, לבבות דקל משומרים עובדים היטב במתכון הזה. רק הקפד לנקז ולשטוף אותם לפני השימוש.
ש:האם אני יכול להחליף את חומץ היין הלבן?
ת:כן, אתה יכול להשתמש בחומץ תפוחים או חומץ בלסמי כחלופות לפרופיל טעם שונה במקצת.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון מנצח לאייריש קרים מושלם
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון מנצח לאייריש קרים מושלם

מתכון לגולש מתכון מנצח
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

גולש מתכון מנצח שגם ההונגרים ישמחו לטעום

פריקסה עם ערק
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לפריקסה עם ערק – מנה מנחמת ומלאת אופי

כרוב ממולא צמחוני
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

מתכון כרוב ממולא צמחוני (ואפילו טבעוני) מדהים!

עוגת גבינה אפויה של פעם
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

עוגת גבינה אפויה של פעם (קלאסית ומדהימה במיוחד)

עוגת תפוחים של פעם כמו של אמא או סבתא
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת תפוחים של פעם כמו של אמא

דילוג לתוכן