בשר ראש מתכון מרוקאי בטעם גן עדן

בשר ראש מתכון מרוקאי
5/5
זמן הכנה:
260 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
6 מנות
כשרות:
בשרי

בשר ראש בסגנון מרוקאי היא מנה דשנה ומלאת טעם המציגה את העושר והעומק של המטבח המרוקאי. מתכון זה מדגיש את בשר הלחי הרך של בשר הבקר, הידוע בטעמו החזק וביכולתו לספוג תבלינים וארומטים. בשילוב עם בשר גידים, נתח זה הופך רך ועסיסי להפליא בבישול איטי, מה שהופך אותו מושלם לתבשילים ומרקים. עם התבלינים הארומטיים והמרקמים המנחמים שלה, המנה הזו בטוח תחמם את הגוף והנשמה, מה שהופך אותה לחביבה בקרב בני משפחה וחברים.

איך מכינים בשר ראש מרוקאי – הרכיבים:

  • 1 ק"ג בשר ראש (בשר לחי בקר), מנוקה וחתוך לקוביות
  • 500 גרם בשר גידים, מנוקה וחתוך לקוביות
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 2 עגבניות חתוכות לקוביות
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 לפת קלופה וחתוכה לקוביות
  • 1 גבעול סלרי, חתוך לקוביות
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1 כפית ג'ינג'ר טחון
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית פפריקה
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1/4 כפית כורכום טחון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • חופן כוסברה טרייה, קצוצה (לקישוט)
  • שמן זית לבישול
  • מים או מרק בקר

איך להכין בשר ראש מרוקאי – השלבים:

  1. מחממים מעט שמן זית בתנור הולנדי גדול או בסיר עם תחתית כבדה על אש בינונית.
  2. מוסיפים לסיר את הבצלים והשום הקצוצים ומאדים עד לריכוך וריח.
  3. מוסיפים לסיר את קוביות העגבניות, הגזר, תפוחי האדמה, הלפת והסלרי ומבשלים כמה דקות עד שהם רכים מעט.
  4. דוחפים את הירקות לדפנות הסיר ומוסיפים למרכז את בשר הראש ובשר הגידים. משחימים את הבשר מכל הצדדים תוך ערבוב מדי פעם.
  5. לאחר שהבשר השחום, מערבבים פנימה את רסק העגבניות והתבלינים (ג'ינג'ר, כמון, פפריקה, קינמון, כורכום), ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מבשלים עוד דקה כדי לצלות את התבלינים ורסק העגבניות.
  6. יוצקים מספיק מים או מרק בקר לסיר כדי לכסות את הבשר והירקות בכ-2 ס"מ (1 אינץ').
  7. מביאים את הנוזל לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים את האש לנמוכה ומכסים את הסיר במכסה. נותנים לתערובת להתבשל בעדינות במשך 3-4 שעות, או עד שהבשר רך ומתפרק.
  8. בודקים את התיבול ומתקנים במידת הצורך.
  9. לאחר שהבשר מבושל ורך, מסירים את הסיר מהאש ונותנים לו להתקרר מעט.
  10. מגישים את בשר הראש חם בסגנון מרוקאי, מעוטר בכוסברה טרייה קצוצה לפרץ של טריות.
  11. תיהנו מהמנה המנחמת והארומטית הזו עם קוסקוס, אורז או לחם קראסטי כדי לספוג את הרוטב הטעים. שתפו את יקיריכם והתענגו על הטעמים העשירים של המטבח המרוקאי!
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון מנצח לאייריש קרים מושלם
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון מנצח לאייריש קרים מושלם

מתכון לגולש מתכון מנצח
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

גולש מתכון מנצח שגם ההונגרים ישמחו לטעום

פריקסה עם ערק
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לפריקסה עם ערק – מנה מנחמת ומלאת אופי

כרוב ממולא צמחוני
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

מתכון כרוב ממולא צמחוני (ואפילו טבעוני) מדהים!

עוגת גבינה אפויה של פעם
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

עוגת גבינה אפויה של פעם (קלאסית ומדהימה במיוחד)

עוגת תפוחים של פעם כמו של אמא או סבתא
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת תפוחים של פעם כמו של אמא

דילוג לתוכן