מתכון לעוגיות ללא גלוטן שאפשר לאכול ללא מצפון!

A recipe for gluten-free cookies
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
12 מנות
כשרות:
פרווה

עוגיות ללא גלוטן הן פינוק מענג לבעלי הגבלות תזונתיות או לכל מי שמחפש אלטרנטיבה בריאה יותר. העוגיות האלה לא רק טעימות אלא גם קלות להכנה. עם כמה מרכיבים פשוטים, אתה יכול להקציף מנה של פינוקים טעימים אלה תוך זמן קצר.

רכיבים לעוגיות ללא גלוטן:

– 200 גרם קמח שקדים

– 100 גרם סוכר קוקוס

– 1 כפית אבקת אפייה

– 1/4 כפית מלח

– ביצה 1

– 60 מ"ל שמן קוקוס מומס

– 1 כפית תמצית וניל

– 100 גרם שוקולד צ'יפס מריר

איך מכינים מתכון לעוגיות ללא גלוטן – המרכיבים:

העוגיות נטולות הגלוטן הללו עשויות עם מרכיבים פשוטים ובריאים שקל למצוא בכל סופרמרקט. קמח שקדים מספק טעם אגוזי ומרקם עדין, בעוד שסוכר קוקוס מוסיף מתיקות מבלי לגרום לעלייה ברמת הסוכר בדם. אבקת אפייה עוזרת לעוגיות לתפוח, בעוד שמלח משפר את הטעמים. הביצה ושמן הקוקוס המומס מחברים הכל יחד, ויוצרים עוגייה לחה ועיסה. וכמובן, שוקולד צ'יפס מריר מוסיפים נופך עשיר ומפנק.

איך מכינים מתכון לעוגיות ללא גלוטן – השלבים:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מערבבים בקערת ערבוב גדולה את קמח השקדים, סוכר הקוקוס, אבקת האפייה והמלח.
  3. טורפים בקערה נפרדת את הביצה, שמן הקוקוס המומס ותמצית הווניל.
  4. יוצקים את החומרים הרטובים לתוך החומרים היבשים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. מקפלים פנימה את השוקולד צ'יפס המריר עד לפיזור אחיד בכל הבצק.
  6. בעזרת כף או כף עוגיות, זורקים כפות עגולות של בצק על תבנית האפייה המוכנה, מרווחים אותן במרחק של כמה סנטימטרים זה מזה.
  7. משטחים מעט כל עוגייה בעזרת גב הכף או האצבעות.
  8. אופים בתנור שחומם מראש במשך 10-12 דקות, או עד שהשוליים מזהיבים.
  9. מוציאים מהתנור ומצננים על תבנית האפייה למשך 5 דקות לפני שמעבירים לרשת לצינון מלא.

מרכיבים חלופיים:

לגרסה טבעונית, אפשר להחליף את הביצה בביצת פשתן (1 כף פשתן טחון מעורבב עם 3 כפות מים, מניחים לשבת 5 דקות עד להסמכה). אתה יכול גם להשתמש בשוקולד צ'יפס ללא חלב לאופציה טבעונית לחלוטין.

יתרונות תזונתיים:

העוגיות נטולות הגלוטן האלה לא רק טעימות אלא גם עמוסות ביתרונות תזונתיים. קמח שקדים הוא מקור טוב לשומנים בריאים, חלבון וסיבים תזונתיים, בעוד שלסוכר קוקוס יש אינדקס גליקמי נמוך יותר מאשר סוכר מזוקק, כלומר הוא לא יגרום לעלייה ברמות הסוכר בדם. בנוסף, צ'יפס שוקולד מריר עשיר בנוגדי חמצון, שיכולים לעזור להילחם בדלקות ולהגן מפני מחלות כרוניות.

תוספות או שדרוגים אפשריים:

אל תהסס להתאים אישית את העוגיות הללו כך שיתאימו להעדפות הטעם שלך. ניתן להוסיף לבצק אגוזים קצוצים, פירות יבשים או קוקוס מגורר לתוספת מרקם וטעם. אפשר גם לטפטף שוקולד מומס על העוגיות שהתקררו לסיום דקדנטי. תהיו יצירתיים והתנסו בכיף בשילובי טעמים שונים!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

פאי פקאן
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

מתכון פאי פקאן מנצח הכי טעים שתאכלו בחיים

מתכון צ'יפס בנינג'ה גריל
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳

מתכון – איך להכין צ'יפס בנינג'ה [קריספי ומשובח בטירוף]

קוביות בשר ברוטב מרוקאי משגע
5/5
זמן הכנה:
180 דק׳

מתכון משגע של קוביות בשר ברוטב מרוקאי ממכר

סטייק אנטריקוט במחבת
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

מתכון סטייק אנטריקוט במחבת – כך תכינו את זה כמו מקצועני על חלל

סושי שוקולד
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לסושי שוקולד טעים באופן חריג

פיקניה בתנור
5/5
זמן הכנה:
179 דק׳

מתכון פיקניה בתנור: נתח בשר מהמשובחים שיש – מנה מענגת ברמות!

דילוג לתוכן