גיבץ – מתכון מנצח שחייבים לנסות

גיבץ
5/5
זמן הכנה:
50 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
פרווה

גיבץ הוא תבשיל ירקות לבבי ומנחם שמקורו בבלקן, פופולרי במיוחד במטבח הבולגרי, הרומני והמולדובי. התבשיל הזה מפוצץ בטעמים של ירקות עונתיים כמו בצל, תפוחי אדמה, גזר, עגבניות, פלפלים, חצילים וקישואים, מבושלים במרק עשיר וטעים. עשבי תיבול כמו שמיר, פטרוזיליה וטימין מוסיפים עומק וארומה למנה המשביעה הזו. בין אם מוגש כמנה עיקרית או כתוספת, ג'יבץ' הוא דרך טעימה ליהנות משפע התוצרת הטרייה והטעמים החמים של אזור הבלקן.

איך מכינים גיבץ – הרכיבים:

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 פלפל חריף, חתוך לקוביות
  • 1 חציל חתוך לקוביות
  • 1 זוקיני חתוך לקוביות
  • 400 גרם שימורים של עגבניות חתוכות לקוביות
  • 250 מ"ל מרק ירקות
  • 1 כפית פפריקה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • עשבי תיבול טריים (כגון שמיר, פטרוזיליה או טימין) לקישוט

איך להכין גיבץ – השלבים:

  1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול או בתנור הולנדי על אש בינונית.
  2. מוסיפים לסיר את הבצל הקצוץ והשום הטחון, ומאדים עד לריכוך וריח, כ-3-4 דקות.
  3. מוסיפים לסיר את קוביות תפוחי האדמה והגזר, ומבשלים עוד 5 דקות תוך ערבוב מדי פעם.
  4. מערבבים פנימה את קוביות הפלפל, החצילים והקישואים ומבשלים 3-4 דקות נוספות.
  5. יוצקים פנימה את קוביות השימורים ואת ציר הירקות, ומערבבים לאיחוד.
  6. מתבלים את התבשיל בפפריקה, מלח ופלפל לפי הטעם ומביאים לרתיחה.
  7. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים את הסיר במכסה ונותנים לתבשיל להתבשל 20-25 דקות, או עד שהירקות רכים.
  8. בודקים את התיבול ומתקנים לפי הצורך.
  9. לאחר שהירקות מבושלים, מסירים את הסיר מהאש ונותנים לו לשבת כמה דקות כדי לאפשר לטעמים להתמזג.
  10. מגישים את הג'יבץ' חם, מעוטר בעשבי תיבול טריים כמו שמיר, פטרוזיליה או טימין.
  11. תיהנו מתבשיל ירקות בלקני לבבי ומלא טעם עם לחם או אורז לארוחה שלמה ומשביעה!
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון מנצח לאייריש קרים מושלם
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון מנצח לאייריש קרים מושלם

מתכון לגולש מתכון מנצח
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

גולש מתכון מנצח שגם ההונגרים ישמחו לטעום

פריקסה עם ערק
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לפריקסה עם ערק – מנה מנחמת ומלאת אופי

כרוב ממולא צמחוני
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

מתכון כרוב ממולא צמחוני (ואפילו טבעוני) מדהים!

עוגת גבינה אפויה של פעם
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

עוגת גבינה אפויה של פעם (קלאסית ומדהימה במיוחד)

עוגת תפוחים של פעם כמו של אמא או סבתא
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת תפוחים של פעם כמו של אמא

דילוג לתוכן