מתכון לדג סול – טעם משגע

מתכון לדג סול
5/5
זמן הכנה:
25 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
פרווה

סול צרוב במחבת הוא מנה פשוטה אך אלגנטית שחוגגת את הטעם העדין והמרקם העדין של הדג המענג הזה.

מתכון זה כולל פילה סול מתובל בעשבי תיבול ותבלינים, ואז נצרב במהירות לשלמות במחבת חמה.

הגישו אותו עם התוספות האהובות עליכם לארוחה משביעה וטעימה.

רכיבים:
– 4 פילה סול (כ-150 גרם כל אחד)
– 2 כפות שמן זית
– 2 שיני שום, קצוצות
– 1 כפית פפריקה
– 1 כפית טימין מיובש
– מלח ופלפל לפי הטעם
– פרוסות לימון טרי להגשה
– פטרוזיליה טרייה קצוצה לקישוט

שלבים:
1. מייבשים את פילה הסול בעזרת נייר סופג כדי להסיר עודפי לחות.
2. מערבבים בקערה קטנה את השום הטחון, הפפריקה, הטימין היבש, המלח והפלפל ליצירת תערובת תיבול.
3. מתבלים את שני הצדדים של פילה הסול בנדיבות בתערובת התיבול, מהדקים בעדינות את התבלינים לתוך הבשר.
4. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה עד שהוא מנצנץ אך לא מעשן.
5. מניחים בזהירות את פילה הסול המתובל במחבת החמה, ומקפידים לא להעמיס את המחבת.
6. מבשלים את הפילה כ-2-3 דקות מכל צד, או עד שהם מזהיבים ומבושלים. זמן הבישול עשוי להשתנות בהתאם לעובי הפילה.
7. בזמן שהסול מתבשל, הטבילו בעדינות את הפילה במיצי המחבת כדי לשמור עליהם לחים ובעלי טעם.
8. לאחר שהסול מבושל לשלמות, מוציאים את הפילה מהמחבת ומעבירים אותם לצלחת הגשה.
9. מקשטים את פילה הסול בפטרוזיליה טרייה קצוצה ומגישים אותם חמים עם פלחי לימון טרי בצד.
10. הגישו את הסול הצרוב במחבת עם התוספות האהובות עליכם, כמו ירקות מאודים, תפוחי אדמה צלויים או סלט פריך.
11. תהנו מהסול הרך והטעים, שבושל לשלמות תוך דקות ספורות!

אהבתם? שתפו!
תגיות: דג סול
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון מנצח לאייריש קרים מושלם
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון מנצח לאייריש קרים מושלם

מתכון לגולש מתכון מנצח
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

גולש מתכון מנצח שגם ההונגרים ישמחו לטעום

פריקסה עם ערק
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לפריקסה עם ערק – מנה מנחמת ומלאת אופי

כרוב ממולא צמחוני
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

מתכון כרוב ממולא צמחוני (ואפילו טבעוני) מדהים!

עוגת גבינה אפויה של פעם
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

עוגת גבינה אפויה של פעם (קלאסית ומדהימה במיוחד)

עוגת תפוחים של פעם כמו של אמא או סבתא
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת תפוחים של פעם כמו של אמא

דילוג לתוכן