מתכון נדיר לפילה דג בתנור

מתכון לפילה דג בתנור
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
פרווה

כאן תוכלו למצוא מתכון נהדר לפילה דג בתנור שכל אחד יכול להכין. פילה דג בתנור זהו מתכון שיכול להתאים לכל עת ולכל אירוע, בין אם אירוח חברים, ארוחת חג או ארוחת צהריים. המתכון הזה יכול להתאים לסוגי דגים שונים שמכינים אותם כפילה בתנור עם טעמים נהדרים.

אופן הכנת פילה דג בתנור – המרכיבים

  • 4 פילה דג (כגון בקלה, מושט או סלמון), כ-150 גרם כל אחד
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 לימון, פרוס
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • עשבי תיבול טריים (כגון פטרוזיליה או שמיר) לקישוט

איך מכינים פילה דג בתנור – השלבים

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. מניחים את פילה הדג על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  3. מזלפים שמן זית על פילה הדג, ואז מפזרים שום טחון מעל.
  4. מתבלים את הדג במלח ופלפל, לפי הטעם.
  5. מסדרים פרוסות לימון מעל פילה הדג.
  6. מכסים את תבנית האפייה בנייר אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש במשך 15-20 דקות, או עד שהדג מוכן ומתקלף בקלות בעזרת מזלג.
  7. לאחר הבישול, מסירים את נייר הכסף ומבשלים 2-3 דקות נוספות כדי להשחים מעט את החלק העליון של הדג.
  8. מקשטים בעשבי תיבול טריים לפני ההגשה.

יתרונות תזונתיים

מתכון פילה דג בתנור מספק מקור עשיר לחלבון רזה מהדג, חיוני לשיקום וגדילת השרירים. בנוסף, המנה דלה בשומן רווי ופחמימות, מה שהופך אותה לאופציה בריאה עבור אלה שעוקבים אחר צריכת הקלוריות שלהם. הכללת שום ולימון לא רק משפרת את הטעם אלא גם מציעה יתרונות בריאותיים פוטנציאליים, כולל תמיכה במערכת החיסון ושיפור בריאות הלב.

דגשים וחלופות למכון

  • לשומרי כשרות: פרוה. יש לודא שכל המרכיבים במנה הם עם תעודת כשרות.
  • לגרסה טבעונית: החליפו פילה הדג בפרוסות טופו מוצקות או פטריות פורטובלו.
  • לגרסה ללא גלוטן: ודאו שכל המרכיבים מאושרים ככאלה ללא גלוטן, במיוחד רוטב הסויה אם משתמשים בו.

תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון

  • מגישים את פילה הדג עם תוספת של ירקות צלויים או סלט טרי לארוחה מאוזנת.
  • נסו עם מרינדות שונות או תערובות תיבול כדי להתאים אישית את הטעם של הדג.
  • הוסיפו טפטוף של זיגוג בלסמי או סחיטה של מיץ לימון לתוספת טעם.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון מנצח לאייריש קרים מושלם
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון מנצח לאייריש קרים מושלם

מתכון לגולש מתכון מנצח
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

גולש מתכון מנצח שגם ההונגרים ישמחו לטעום

פריקסה עם ערק
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לפריקסה עם ערק – מנה מנחמת ומלאת אופי

כרוב ממולא צמחוני
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

מתכון כרוב ממולא צמחוני (ואפילו טבעוני) מדהים!

עוגת גבינה אפויה של פעם
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

עוגת גבינה אפויה של פעם (קלאסית ומדהימה במיוחד)

עוגת תפוחים של פעם כמו של אמא או סבתא
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת תפוחים של פעם כמו של אמא

דילוג לתוכן