מתכון למוסקה חצילים ובשר בטעם גן עדן

מתכון למוסקה חצילים ובשר
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
1 מנות
כשרות:
לא כשר

התכוננו לחוות את הטעמים העשירים והמנחמים של מוסקה חצילים ובשר! מקורה מאזור הים התיכון, המנה הדשנה הזו היא קלאסיקה אהובה המשלבת שכבות של חצילים נימוחים, רוטב בשר בטעם ורוטב בשמל שמנת, הכל אפוי בשלמות זהוב. עם שכבותיו של טוב מלוח ותבלינים ארומטיים, מוסקה חצילים ובשר בטוח יהפוך לחביב על שולחן ארוחת הערב שלכם. בין אם מוגשת כמנה עיקרית לארוחת ערב משפחתית או כאטרקציה הכוכבת בארוחת ערב, המנה הזו מובטחת להרשים ומשביע.

רכיבים למתכון מוסקה חצילים ובשר

עבור שכבות החצילים:
– 2 חצילים גדולים, פרוסים לעיגולים בעובי 1 ס"מ
– מלח
– שמן זית, להברשה

לרוטב הבשר:
– 500 גרם בשר בקר או טלה טחון
– 1 בצל קצוץ דק
– 2 שיני שום, קצוצות
– 400 גרם שימורים של עגבניות חתוכות לקוביות
– 2 כפות רסק עגבניות
– 1 כפית אורגנו מיובש
– 1 כפית טימין מיובש
– מלח ופלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם

לרוטב הבשאמל:
– 50 גרם חמאה ללא מלח
– 50 גרם קמח לכל מטרה
– 500 מ"ל חלב
– קורט אגוז מוסקט טחון
– מלח ופלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם
– 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת

איך מכינים מוסקה חצילים ובשר – שלב אחר שלב:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים קלות תבנית אפייה בגודל 20X30 ס"מ בשמן זית.
2. מניחים את פרוסות החצילים במסננת ומפזרים עליהן בנדיבות מלח. הניחו להם לשבת כ-30 דקות כדי למשוך כל מרירות, ואז שטפו אותם במים קרים ויבשו אותם עם נייר סופג.
3. מסדרים את פרוסות החציל בשכבה אחת על תבנית עם נייר אפייה ומברישים אותן קלות בשמן זית. צולים אותם בתנור שחומם מראש במשך 15-20 דקות, או עד שהם מתרככים ומעט זהובים. מוציאים אותם מהתנור ומניחים בצד.
4. בזמן שהחצילים נצלים מכינים את רוטב הבשר. מחממים טפטוף שמן זית במחבת גדולה על אש בינונית, ואז מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום הטחון. מבשלים עד לריכוך וריחני, כ-5 דקות.
5. מוסיפים למחבת את בשר הבקר או הטלה הטחון ומבשלים תוך כדי פירוק בעזרת כף עד להשחמה ובישול.
6. מערבבים פנימה את קוביות השימורים של העגבניות, רסק עגבניות, אורגנו מיובש, טימין מיובש, מלח ופלפל שחור גרוס טרי. תנו לרוטב להתבשל בעדינות כ-10-15 דקות כדי לאפשר לטעמים להתמזג יחדיו.
7. בזמן שרוטב הבשר מתבשל מכינים את רוטב הבשמל. בסיר בינוני, ממיסים את החמאה ללא מלח על אש בינונית. לאחר ההמסה, מוסיפים את הקמח לכל מטרה וטורפים ללא הרף עד שנוצרת עיסה חלקה.
8. יוצקים את החלב בהדרגה תוך כדי טריפה מתמדת כדי למנוע היווצרות גושים. ממשיכים לבשל ולהקציף עד שהרוטב מסמיך ומצפה את גב הכף.
9. מסירים את הסיר מהאש ומתבלים את רוטב הבשמל בקורט אגוז מוסקט טחון, מלח ופלפל שחור גרוס טרי.
10. להרכבת המוסקה מורחים מחצית מרוטב הבשר בצורה אחידה על תחתית תבנית האפייה המוכנה.
11. מסדרים מחצית מפרוסות החציל הקלוי על גבי רוטב הבשר בשכבה אחידה.
12. יוצקים את רוטב הבשר שנותר על שכבת החצילים, מפזרים אותה בצורה אחידה.
13. מסדרים מעל רוטב הבשר את פרוסות החציל הקלוי שנותרו.
14. יוצקים את רוטב הבשמל המוכן על גבי שכבת החציל, מפזרים אותו בצורה אחידה בעזרת מרית.
15. מפזרים את גבינת הפרמזן המגוררת באופן שווה על גבי רוטב הבשמל.
16. אופים את המוסקה בתנור שחומם מראש במשך 30-35 דקות, או עד שהחלק העליון מזהיב ומבעבע.
17. מוציאים את המוסקה מהתנור ומניחים לה להתקרר כמה דקות לפני שפורסים ומגישים.
18. מגישים את מוסקה החציל והבשר חם, מעוטר בפטרוזיליה טרייה קצוצה או אורגנו אם רוצים. תיהנו משכבות של טוב מלוח וטעמים מנחמים בכל ביס!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון מנצח לאייריש קרים מושלם
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון מנצח לאייריש קרים מושלם

מתכון לגולש מתכון מנצח
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

גולש מתכון מנצח שגם ההונגרים ישמחו לטעום

פריקסה עם ערק
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לפריקסה עם ערק – מנה מנחמת ומלאת אופי

כרוב ממולא צמחוני
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

מתכון כרוב ממולא צמחוני (ואפילו טבעוני) מדהים!

עוגת גבינה אפויה של פעם
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

עוגת גבינה אפויה של פעם (קלאסית ומדהימה במיוחד)

עוגת תפוחים של פעם כמו של אמא או סבתא
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת תפוחים של פעם כמו של אמא

דילוג לתוכן