סטייק פרגית עשיר ועסיסי

סטייק פרגית
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
2 מנות
כשרות:
בשרי

סטייק פרגית הוא מנה קלאסית המשלבת פרגית עסיסית עם תיבול, ומביאה לארוחה משביעה וטעימה. בין אם בגריל, צרוב במחבת או אפוי, סטייק פרגית הוא רב תכליתי וניתן להתאים אותו להעדפות הטעם שלך.

איך מכינים סטייק פרגית – המרכיבים

  • 2 סטייק פרגית ללא עצמות (כ-200 גרם כל אחד)
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 כפית טימין מיובש
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • פטרוזיליה או רוזמרין טריים לקישוט

מרכיבים חלופיים:

  • לגרסה טבעונית, החליפו את הפרגית בסטייק טופו או פטריות פורטובלו.
  • השתמו בעשבי התיבול והתבלינים האהובים עליך כדי לתבל את הטופו או הפטריות לחלופה טעימה.
  • ודאו שכל המרכיבים הם ללא גלוטן אם אתה זקוק לגרסה ללא גלוטן.

איך להכין סטייק פרגית – שלב אחר שלב

  1. מתחילים בהכנת הפרגיות. אם קיבלתם חתיכות עבות, אתה יכול לפרפר אותם על ידי חיתוך אופקית במרכז כדי ליצור שתי חתיכות דקות יותר.
  2. מערבבים בקערה קטנה את שמן הזית, השום הטחון, הפפריקה, הטימין היבש, המלח והפלפל ליצירת מרינדה.
  3. מניחים את הפרגיות בכלי רדוד ויוצקים עליהם את המרינדה תוך הקפדה על ציפוי אחיד. הניחו לעוף להשרות לפחות 15 דקות, או עד שעה במקרר.
  4. מחממים מחבת או מחבת גריל על אש בינונית-גבוהה. לאחר שהוא חם, מוסיפים את הפרגית במרינדה ומבשלים 6-8 דקות מכל צד, או עד שהעוף מבושל ואינו ורוד במרכזו.
  5. לחילופין, אפשר לחמם את התנור ל-200 מעלות ולאפות את הפרגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה במשך 20-25 דקות, תוך כדי דפדוף באמצע.
  6. לאחר הבישול מעבירים את חזה העוף לצלחת הגשה ונותנים להם לנוח מספר דקות לפני ההגשה.
  7. מקשטים את הפרגיות בפטרוזיליה טרייה או רוזמרין למעט צבע ותוספת טעם.

תיהנו מסטייק פרגית רך וטעים לצד התוספות האהובות עליכם לארוחה משביעה.

מתכון זה מיועד ל-2 אנשים. התאם כמויות בהתאם למנות נוספות.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

פיקניה בתנור
5/5
זמן הכנה:
179 דק׳

מתכון פיקניה בתנור: נתח בשר מהמשובחים שיש – מנה מענגת ברמות!

מתכון מנצח לאייריש קרים מושלם
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון מנצח לאייריש קרים מושלם

מתכון לגולש מתכון מנצח
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

גולש מתכון מנצח שגם ההונגרים ישמחו לטעום

פריקסה עם ערק
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לפריקסה עם ערק – מנה מנחמת ומלאת אופי

כרוב ממולא צמחוני
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

מתכון כרוב ממולא צמחוני (ואפילו טבעוני) מדהים!

עוגת גבינה אפויה של פעם
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

עוגת גבינה אפויה של פעם (קלאסית ומדהימה במיוחד)

דילוג לתוכן