מתכון לפרגית על האש – המתכון המנצח!

מתכון לפרגית על האש
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
20 מנות
כשרות:
בשרי

יש משהו משביע להפליא בבישול פרגיות על אש גלויה.

הלהבות מעניקות טעם מעושן והחום מפריך את הפרגיות לשלמות.

בין אם אתם עושים קמפינג בחוץ או פשוט נהנים מברביקיו בחצר האחורית שלכם, פרגיות על האש הן מנה קלאסית שלעולם לא מפסיקה לרצות.

 

רכיבים:
– פרגיות (בערך 1.5 ק"ג)
– מלח ופלפל לפי הטעם
– שמן זית
– עשבי תיבול טריים (כגון רוזמרין, טימין או מרווה) לתיבול (לא חובה)
– פלחי לימון להגשה

הוראות:
1. הכינו את גריל הברביקיו שלכם, וודאו שהלהבות חמות והגחלים זוהרים באדום.
2. שוטפים את הפרגית כולה במים קרים ומייבשים אותה בנייר סופג.
3. מתבלים את הפרגיות בנדיבות מבפנים ומבחוץ במלח ופלפל. אם תרצה, אתה יכול גם לתחוב עשבי תיבול טריים כמו רוזמרין או טימין לתוך החלל לתוספת טעם.
4. מטפטפים שמן זית על הפרגיות ומשפשפים את כולן לציפוי אחיד. זה עוזר ליצור עור פריך ומונע מהעוף להידבק לגריל.
5. לאחר שהאש מוכנה, מניחים את הפרגיות ישירות על משטח הגריל. סגור את המכסה אם אתה משתמש בגריל ברביקיו, ותן לעוף להתבשל ללא הפרעה במשך כ-45 דקות עד שעה.
6. לאחר כ-30 דקות, הופכים בזהירות את הפרגיות בעזרת מלקחיים עם ידית ארוכה. זה עוזר להבטיח בישול אחיד ופריכות מכל הצדדים.
7. המשך לבשל את הפרגיות עוד 30 דקות עד שעה, או עד שהטמפרטורה הפנימית מגיעה ל-75 מעלות צלזיוס כאשר נבדק עם מדחום בשר.
8. לכל אורך תהליך הבישול, יש לבסס את הפרגיות מעת לעת במיצים שהצטברו או בשמן זית כדי לשמור עליו לח ובעל טעם.
9. לאחר שהפרגיות מבושלות והעור זהוב ופריך, מסירים אותן בזהירות מהגריל ומעבירים אותן לצלחת הגשה.
10. מגישים חם עם חתיכות לימון בצד לסחיטה מעל הבשר.

תיהנו מהעוף המעושן והטעים להפליא על האש עם התוספות או הסלט האהובים עליכם.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון מנצח לאייריש קרים מושלם
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון מנצח לאייריש קרים מושלם

מתכון לגולש מתכון מנצח
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

גולש מתכון מנצח שגם ההונגרים ישמחו לטעום

פריקסה עם ערק
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לפריקסה עם ערק – מנה מנחמת ומלאת אופי

כרוב ממולא צמחוני
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

מתכון כרוב ממולא צמחוני (ואפילו טבעוני) מדהים!

עוגת גבינה אפויה של פעם
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

עוגת גבינה אפויה של פעם (קלאסית ומדהימה במיוחד)

עוגת תפוחים של פעם כמו של אמא או סבתא
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת תפוחים של פעם כמו של אמא

דילוג לתוכן