מתכון מהיר וטעים לפרגית במחבת

מתכון מהיר וטעים לפרגית במחבת
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
כשרות:
פרווה

פרגית צרובה במחבת היא מנה קלאסית שהיא גם פשוטה וגם טעימה, מה שהופך אותה לאופציה מושלמת לארוחת צהריים או אפילו לארוחת ערב מהירה וכשיש אורחים. עם רק כמה מרכיבים בסיסיים וזמן הכנה מינימלי, תוכלו ליצור ארוחה מעוררת תיאבון שבטוח תשמח את כל המשפחה והחברים שלכם. 

איך מכינים פרגית במחבת – המרכיבים

  • 4 סטייק פרגית (כ-150 גרם כל אחד)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 כפית טימין מיובש
  • 1 כפית פפריקה
  • מיץ מלימון 1
  • פטרוזיליה טרייה לקישוט

כיצד להכין פרגית במחבת – השלבים 

  1. מתבלים את חתיכות הפרגית בנדיבות במלח ופלפל משני הצדדים.
  2. במחבת גדולה מחממים את שמן הזית על אש בינונית-גבוהה.
  3. מוסיפים את הפרגית למחבת למשך 6-7 דקות מכל צד, או עד שהסטייקים מזהיבים ומבושלים.
  4. מוסיפים למחבת את השום הטחון, הטימין היבש והפפריקה ומבשלים עוד 1-2 דקות.
  5. סוחטים את מיץ הלימון על הפרגית ונותנים לה להתבשל עוד דקה.
  6. מסירים את המחבת מהאש ומקשטים את הפרגית בפטרוזיליה טרייה לפני ההגשה.

יתרונות תזונתיים

  • פרגית היא מקור טוב לחלבון רזה, חיוני לצמיחת שרירים ולשיקום.
  • שמן זית מספק שומנים בריאים, המועילים לבריאות הלב.
  • שום מכיל תרכובות שעשויות להיות בעלות תכונות המחזקות מערכת החיסון.

דגשים וחלופות למתכון

  • לשומרי כשרות: בשרי
  • לגרסה טבעונית: אפשר להחליף את הפרגית בטופו או סייטן.
  • לגרסה ללא גלוטן: ודאו שהתבלינים שלכם מסומנים ככאלה ללא גלוטן והשתמשו ברוטב סויה ללא גלוטן במידת הצורך.

תוספות או שדרוגים אפשריים

  • מגישים את הפרגית עם תוספת של ירקות צלויים או סלט טרי לארוחה מלאה.
  • מטפטפים מעט זיגוג בלסמי על הפרגית לקבלת פרץ נוסף של טעם.

שאלות ותשובות

האם יש תחליף לשמן זית?
כן, אפשר להשתמש בכל שמן בישול אחר לבחירתכם, כמו שמן אבוקדו או שמן קוקוס.

 

האם אני יכול להשרות את הפרגית לפני כן?
בטח! השריית הפרגית במרינדה האהובה עליכם יכולה להוסיף עוד יותר טעם למנה. רק הקפידו לייבש את הפרגית לפני שצורבים אותה במחבת.

האם אפשר להשתמש בעשבי תיבול טריים במקום מיובשים?
בהחלט! עשבי תיבול טריים יוסיפו טעם חזק יותר למנה. פשוט השתמשו בערך פי שלושה מכמות עשבי תיבול טריים ממה שהייתם משתמשים במיובש.

האם אפשר להוסיף תבלינים אחרים לפרגית?
כמובן! אתם מוזמנים להתאים את התיבול להעדפות הטעם שלכם. פפריקה מעושנת, כמון או רוזמרין הם כולם אפשרויות נהדרות.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון לביסקוויטים מושלמים
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

סוד הביסקוויטים המושלמים שלא תרצו לפספס!

מתכון לקרם בוואריה
5/5
זמן הכנה:
240 דק׳

מתכון לקרם בוואריה שיגרום לכולם לחשוב שאתם מקצוענים

מתכון ללזניה עם קוטג' - המתכון המושלם לארוחה משפחתית מפנקת!
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון ללזניה עם קוטג' – המתכון המושלם לארוחה משפחתית מפנקת!

מג'דרה דרוזית בורגול עם עדשים שחורות מתכון האגדי
5/5
זמן הכנה:
55 דק׳

מג'דרה דרוזית בורגול עם עדשים שחורות מתכון האגדי

סלמון מרוקאי חריף כמו של סבתא הכי טעים שיש
5/5
זמן הכנה:
50 דק׳

סלמון מרוקאי חריף כמו של סבתא הכי טעים שיש

סלט קיסר עם עוף ורוטב בלתי נשכח (מתכון קל 100% הצלחה!)
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳

סלט קיסר עם עוף ורוטב בלתי נשכח (מתכון קל 100% הצלחה!)

דילוג לתוכן