מתכון לפולים עם שום ולימון – נשנוש מושלם

מתכון לפולים
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
כשרות:
פרווה

מתכון זה מביא לידי ביטוי את הטעמים הטבעיים של פולים, משודרגים עם גרידת שום הארומטית ולימון. זוהי מנה פשוטה אך מענגת המהווה תוספת מושלמת או אפילו מנה עיקרית קלילה. שילוב המרכיבים יוצר איזון הרמוני של טעמים שיגרה את בלוטות הטעם.

איך להכין פולים עם שום ולימון? הרכיבים:

  • 500 גרם פולים טריים
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • גרידה ומיץ מלימון 1
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • פטרוזיליה טרייה לקישוט (לא חובה)

שלבים להכנת פולים עם שום ולימון

  • מכינים את הפולים על ידי הוצאתם מהתרמילים. אם הפולים גדולים, או בעלי קליפה קשה, מומלץ להרתיח אותם למשך כ-2 דקות, ולאחר מכן להעביר אותה לאמבט קרח כדי לעצור את תהליך הבישול. כך יהיה קל יותר לקלף אותם.
  • מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על אש בינונית.
  • מוסיפים את השום הטחון למחבת ומאדים 1-2 דקות עד שהוא ניחוח, נזהרים לא לתת לו להשחים.
  • מוסיפים את הפולים למחבת ומבשלים 5-7 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהם רכים אך עדיין מעט פריכים.
  • לאחר שהפולים מבושלים לפי טעמכם, מסירים את המחבת מהאש ומוסיפים את גרידת הלימון והמיץ. מערבבים הכל יחד עד שהפולים מצופה אחידה.
    מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

מעבירים את הפולים לכלי הגשה ומקשטים בפטרוזיליה טרייה אם רוצים.

מגישים חם כתוספת או כמנה עיקרית קלילה.

תהנו!

 

 

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 4 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון לביסקוויטים מושלמים
0/5
זמן הכנה:
60 דק׳

סוד הביסקוויטים המושלמים שלא תרצו לפספס!

מתכון לקרם בוואריה
0/5
זמן הכנה:
240 דק׳

מתכון לקרם בוואריה שיגרום לכולם לחשוב שאתם מקצוענים

מתכון ללזניה עם קוטג' - המתכון המושלם לארוחה משפחתית מפנקת!
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון ללזניה עם קוטג' – המתכון המושלם לארוחה משפחתית מפנקת!

מג'דרה דרוזית בורגול עם עדשים שחורות מתכון האגדי
5/5
זמן הכנה:
55 דק׳

מג'דרה דרוזית בורגול עם עדשים שחורות מתכון האגדי

סלמון מרוקאי חריף כמו של סבתא הכי טעים שיש
5/5
זמן הכנה:
50 דק׳

סלמון מרוקאי חריף כמו של סבתא הכי טעים שיש

סלט קיסר עם עוף ורוטב בלתי נשכח (מתכון קל 100% הצלחה!)
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳

סלט קיסר עם עוף ורוטב בלתי נשכח (מתכון קל 100% הצלחה!)

דילוג לתוכן