מתכון לפול ערבי אסלי שישדרג לכם את החומוס

פול ערבי
5/5
זמן הכנה:
600 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
פרווה

פול ערבי הוא מאכל מזרח תיכוני מסורתי עשיר בטעם ובחומרי הזנה. הוא עשוי מגרגירי פול מבושלים ומעוכים, ורבים נהנים לעתים קרובות כארוחת בוקר דשנה או ארוחה משביעה בכל שעה ביום. מתובל בשום, מיץ לימון ושמן זית, מנה זו מוגשת בדרך כלל עם תוספות כגון עגבניות קצוצות, בצל ועשבי תיבול טריים. פול ערבי הוא לא רק טעים אלא גם מזין, מה שהופך אותו לבחירה פופולרית עבור צמחונים וטבעונים כאחד.

איך מכינים פול ערבי? – הרכיבים:

  • 500 גרם פול מיובש
  • מים להשרייה ובישול
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • מיץ מלימון אחד
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח לטעימה
  • תוספות לבחירה: עגבניות קצוצות, בצל, פטרוזיליה, נענע, ביצים קשות, רוטב טחינה

איך להכין פול ערבי – השלבים:

  1. שוטפים את הפול המיובש במים קרים, ואז מניחים אותם בקערה גדולה ומכסים אותם בהרבה מים. השרו למשך הלילה או לפחות 8 שעות.
  2. לאחר ההשריה מסננים את הפול ומעבירים לסיר גדול. מכסים את השעועית במים טריים ומביאים לרתיחה.
  3. מנמיכים את האש לנמוכה ונותנים לפול להתבשל, מכוסה חלקית, למשך שעה 30 דקות עד שעתיים, או עד שהוא רך מאוד ומתחילה להתפרק.
  4. לאחר שהפול מבושל מסננים ומעבירים לקערת ערבוב.
  5. בעזרת מועך תפוחי אדמה או מזלג מועכים את הפול עד שהוא חלק ברובו אך עדיין בעל מרקם מסוים.
  6. מוסיפים לפירה את השום הטחון, מיץ הלימון, שמן הזית והמלח ומערבבים היטב לאיחוד.
  7. טועמים את הבלילה ומתקנים תיבול במידת הצורך, מוסיפים עוד מיץ לימון, שמן זית או מלח לפי הטעם.
  8. להגשה מחלקים את הבבלילה בין צלחות או קערות הגשה ומעליהם תוספות אופציונליות כמו עגבניות קצוצות, בצל, פטרוזיליה, נענע, ביצים קשות או זילוף של רוטב טחינה.
  9. תיהנו מהבלילה הקרמית והטעימה של הפול הערבי עם הליווי האהוב עליכם, ותתענגו על כל ביס עם המשפחה והחברים!
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון מנצח לאייריש קרים מושלם
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון מנצח לאייריש קרים מושלם

מתכון לגולש מתכון מנצח
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

גולש מתכון מנצח שגם ההונגרים ישמחו לטעום

פריקסה עם ערק
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לפריקסה עם ערק – מנה מנחמת ומלאת אופי

כרוב ממולא צמחוני
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

מתכון כרוב ממולא צמחוני (ואפילו טבעוני) מדהים!

עוגת גבינה אפויה של פעם
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

עוגת גבינה אפויה של פעם (קלאסית ומדהימה במיוחד)

עוגת תפוחים של פעם כמו של אמא או סבתא
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת תפוחים של פעם כמו של אמא

דילוג לתוכן