מתכון לריבת תפוחים – טעימה בטירוף

מתכון לריבת תפוחים
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
1 מנות
כשרות:
פרווה

ריבת תפוחים תוצרת בית היא ממרח מענג הלוכד את המתיקות והטעמים הטבעיים של תפוחים בשלים.

היא מושלמת למריחה על טוסט או שילוב עם גבינה, ריבת תפוחים היא תוספת רב-תכליתית לכל מזווה.

עם זמן הכנה ובישול משולבים, תוכל להכין את הריבה הטעימה הזו להנאה תוך כשעה ו-30 דקות.

איך מכינים ריבת תפוחים – המרכיבים:

  • 1 ק"ג תפוחים, קלופים, מגורעים וחתוכים לקוביות
  • 500 גרם סוכר מגורען
  • מיץ מלימון אחד
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1/4 כפית ציפורן טחון
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 גרגיר וניל, מפוצל וזרעים מגורדים (לא חובה)

עבור מרכיבים חלופיים, עבור גרסה טבעונית, ודא שהסוכר המשמש הוא ידידותי לטבעוני. לגרסה ללא גלוטן, ודא שכל המרכיבים מאושרים ללא גלוטן.

איך מכינים ריבת תפוחים – השלבים:

  1. מערבבים בסיר גדול את קוביות התפוחים, הסוכר, מיץ הלימון, הקינמון הטחון, אגוז מוסקט טחון, ציפורן טחון, מלח וזרעי וניל אם משתמשים.
  2. מערבבים היטב את התערובת לאיחוד כל החומרים.
  3. מניחים את הסיר על אש בינונית ומביאים את התערובת לרתיחה עדינה תוך ערבוב מדי פעם למניעת הידבקות.
  4. לאחר שהתערובת מגיעה לרתיחה, מנמיכים את האש לנמוכה ונותנים לה להתבשל ללא כיסוי במשך כשעה, או עד שהתפוחים רכים והתערובת הסמיכה, תוך ערבוב מדי פעם.
  5. השתמשו במועך תפוחי אדמה או בבלנדר טבילה כדי לרסק את התפוחים הרכים למרקם הרצוי. אם אתם מעדיפים ריבה חלקה יותר, מערבבים אותה עד לקבלת מרקם חלק.
  6. ממשיכים לבשל את הריבה במשך 15-20 דקות נוספות, או עד שהיא מגיעה לסמיכות הרצויה, תוך ערבוב תכוף כדי למנוע שריפה.
  7. כדי לבדוק אם הריבה מוכנה מניחים כמות קטנה על צלחת צוננת ומצננים כמה שניות. העבירו את האצבע דרך הריבה – אם היא מחזיקה את צורתה מבלי לחזור זו לזו, היא מוכנה.
  8. לאחר שהריבה מגיעה לסמיכות הרצויה, מסירים את הסיר מהאש ונותנים לו להתקרר מעט.
  9. מוציאים את פולי הווניל, אם משתמשים בו, וזורקים.
  10. מעבירים את ריבת התפוחים לצנצנות מעוקרות, משאירים מעט מקום בחלק העליון. סוגרים היטב את הצנצנות.
  11. מניחים לריבה להתקרר לחלוטין לפני שמאכסנים אותה במקרר.
  12. תהנו ריבת תפוחים ביתית ממרח על טוסט, סקונס, או כתוספת טעימה לגבינה.

ריבת תפוחים תוצרת בית לוכדת את המהות של תפוחים בשלים ותבלינים חמים, ויוצרת ממרח מענג המושלם לכל אירוע. הכנת ריבה משלך מאפשרת לך לשלוט במרכיבים ולהתאים אישית את הטעמים לטעמך. תיהנו מהטעם המתוק של ריבת תפוחים טרייה והתענגו על טעמי הסתיו כל השנה!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לפריקסה עם ערק – מנה מנחמת ומלאת אופי

כרוב ממולא צמחוני
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

מתכון כרוב ממולא צמחוני (ואפילו טבעוני) מדהים!

עוגת גבינה אפויה של פעם
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

עוגת גבינה אפויה של פעם (קלאסית ומדהימה במיוחד)

עוגת תפוחים של פעם כמו של אמא או סבתא
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת תפוחים של פעם כמו של אמא

מתכון של קציצות / לביבות מנגולד משובחות
5/5
זמן הכנה:
70 דק׳

מתכון קטלני של קציצות / לביבות מנגולד מטוגנות מהמשובחות שיש

מתכון קציצות עוף ברוטב משגע
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון מטריף של קציצות עוף ברוטב משגע (התמכרנו מזמן)

דילוג לתוכן