גולש מתכון מנצח שגם ההונגרים ישמחו לטעום

מתכון לגולש מתכון מנצח
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
כשרות:
פרווה

הנה מתכון טעים לגולאש. זוהי מנה דשנה ומנחמת שמושלמת לערב קריר. מתכון זה מניב בשר רך מבושל ברוטב עשיר וטעים, מושבע בעשבי תיבול ותבלינים ארומטיים.

זמן נדרש: כשעתיים

מרכיבים חלופיים להכנת גולאש מנצח

לגרסה צמחונית אפשר להחליף את הבשר בפטריות או טופו לתוספת מרקם. כדי להפוך אותו ללא גלוטן, ודא שהמרק והתיבול שבחרת הם ללא גלוטן, ותוכל להחליף את הקמח בעמילן תירס או בתערובת קמח ללא גלוטן.

הרכיבים להכנת גולאש מנצח

  • 500 גרם בשר תבשיל בקר חתוך לחתיכות בגודל ביס
  • 2 בצלים, חתוכים לקוביות
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 2 גזרים, פרוסים
  • 2 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות קמח לכל מטרה
  • 2 כוסות מרק בקר
  • 1 כוס עגבניות חתוכות לקוביות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 כפית זרעי קימל
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • פטרוזיליה טרייה, קצוצה (לקישוט)

השלבים להכנת גולאש

  1. מחממים שמן זית בסיר גדול על אש בינונית. מוסיפים את קוביות הבצל והשום הטחון ומטגנים עד לריכוך.
  2. מוסיפים את בשר תבשיל הבקר לסיר ומבשלים עד להשחמה מכל הצדדים.
  3. מפזרים את הקמח על הבשר והירקות ומערבבים היטב לציפוי.
  4. יוצקים פנימה את מרק הבקר, קוביות עגבניות ורסק עגבניות. מערבבים לאיחוד.
  5. מוסיפים לסיר את הגזר הפרוס, קוביות תפוחי האדמה, הפפריקה וזרעי הקימל. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  6. מביאים את התערובת לרתיחה, ואז מנמיכים את האש לנמוכה. מכסים ומבשלים כ-1.5 עד 2 שעות, או עד שהבשר רך והטעמים מתמזגים.
  7. מגישים חם, מעוטר בפטרוזיליה טרייה קצוצה.

יתרונות תזונתיים של המתכון לגולש

  • גולאש הוא מקור עשיר לחלבון מבשר תבשיל בקר, חיוני לשיקום וגדילת השרירים.
  • תוספת של ירקות כמו בצל, גזר ותפוחי אדמה מספקת ויטמינים, מינרלים וסיבים תומכים בבריאות הכללית ובעיכול.
  • שימוש בשמן זית במקום בחמאה או בשומן שומן מוסיף למנה שומנים חד בלתי רוויים בריאים ללב, מועילים לבריאות הלב וכלי הדם.

תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון לגולש

ניתן לשפר את טעם הגולאש על ידי הוספת שפריץ של יין אדום במהלך הבישול או ערבוב פנימה כף שמנת חמוצה לפני ההגשה לקבלת קרמיות נוספת.

שאלות ותשובות:

האם אפשר להכין גולאש מבעוד מועד?

כן, הגולאש באמת טעים אפילו יותר למחרת מכיוון שהטעמים הספיקו להתמזג יחדיו. כל שעליך לעשות הוא לאחסן אותו במקרר בכלי אטום ולחמם שוב לפני ההגשה.
האם אפשר להקפיא גולאש?

בהחלט! גולאש קופא היטב. הניחו לו להתקרר לחלוטין, ולאחר מכן העבירו אותו למכלים או שקיות הניתנות למקפיא. ניתן לשמור במקפיא עד 3 חודשים. להפשיר לילה במקרר לפני החימום מחדש.

 

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

אנטיפסטי כמו במסעדות
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

אנטיפסטי כמו במסעדות – המתכון שייקח אתכם לטיול קולינרי באיטליה

פוקי מקסיקני
5/5
זמן הכנה:
80 דק׳

פוקי מקסיקני מדהים שיגרום לכם להתאהב מחדש באוכל!

בואיקוס טורקי
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

מתכון לבואיקוס טורקי שיגרום לכל טורקי לבוא לארץ לאכול

מתכון לברוקולי בתנור
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לברוקולי בתנור שישנה את חייכם לנצח! 🥦🔥

סלט גזר חי מדהים
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

סלט גזר חי שלא תשכחו – הכי טעים שיש

שיפודי טופו על האש
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

שיפודי טופו על האש – מתכון מוצלח בקטע מפתיע

דילוג לתוכן