פשטידת כרובית מדהימה בקלי קלות

פשטידת כרובית מדהימה בקלי קלות
5/5
זמן הכנה:
75 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
9 מנות
כשרות:
פרווה

הפעם אנחנו עם פשטידת כרובית שתגרום לכם להתאהב מחדש בירקות!

רוצים לגלות את הסוד לפשטידה מושלמת שתהפוך כל ספקן לחובב כרובית מושבע? הגעתם למקום הנכון! המתכון שלנו לפשטידת כרובית הוא שילוב קסום של טעמים עשירים, מרקם אוורירי ומראה מהמם שיגרום לכולם להשתוקק לעוד מנה. הכרובית הרכה, הגבינות המותכות, התבלינים הארומטיים – כל ביס הוא חגיגה של חושים שתשאיר אתכם עם חיוך מאוזן לאוזן. אז תחגרו סינרים, תחממו תנורים ובואו ניצור יחד את הפשטידה שתגרום לאורחים שלכם להתדפק על הדלת כדי לבקש את הפרשה!

זמן הכנה:

  • זמן הכנה אקטיבי: 30 דקות
  • זמן אפייה: כ-45 דקות
  • זמן מנוחה לאחר האפייה: 10 דקות
  • סה"כ זמן: כשעה ורבע

כמות: מספיקה ל-8 פרוסות נדיבות | רמת קושי: קל

מצרכים קסומים שהופכים כרובית לנסיכה

  • כרובית בינונית (כ-1 ק"ג), מחולקת לפרחים
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 3 ביצים גדולות (L)
  • 1 כוס שמנת מתוקה 15% או 38%
  • 1 כוס גבינה צהובה מגוררת
  • 1 כוס קמח תופח
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1/2 כוס עירית קצוצה
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור

אם אתם מחפשים גרסה טבעונית – אפשר בקלות להחליף את הביצים בחצי כוס קמח חומוס מעורבב עם חצי כוס מים, ואת השמנת והגבינה בתחליפים על בסיס סויה או שקדים. הטעם יהיה שונה, אבל עדיין יהפוך את הפשטידה לסנסציה! לגרסה ללא גלוטן, פשוט החליפו את הקמח בקמח כוסמין, קינואה או דורה.

צעדים אל לב הפשטידה (וקצת אל הירכיים)

יאללה, מפשילים שרוולים ונכנסים למטבח – הנה איך תהפכו לאשפי הפשטידות:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית פשטידה בקוטר 24-26 ס"מ בנדיבות.
  2. מבשלים את פרחי הכרובית במים רותחים עם מלח כ-7 דקות עד שמתרככים. מסננים ומעבירים למים קרים.
  3. במחבת עם מעט שמן מאדים את הבצל עד להזדככות. מערבבים בקערה גדולה את הבצל עם הביצים, השמנת, הגבינה המגוררת, הקמח, שמן הזית, עירית, אגוז מוסקט, מלח ופלפל.
  4. יוצקים כמחצית מהבלילה לתבנית. מסדרים את פרחי הכרובית מעל ויוצקים את שארית הבלילה כך שהכרובית מכוסה.
  5. אופים בתנור החם כ-45 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה ויציבה במרכז. מצננים מעט ומגישים חמים.

הסודות הבריאים שהפשטידה שומרת בפנים

זה נכון שפשטידה היא לא בדיוק מזון דיאטטי, אבל כשהיא מבוססת על ירק כמו כרובית – לא חייבים להרגיש אשמים מלנשנש ממנה פרוסה או שתיים (או שבע…). הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים שהיא צוברת:

  • הכרובית היא מקור מצוין לוויטמין C, K וחומצה פולית שתורמים לחיזוק מערכת החיסון. -היא מכילה סיבים תזונתיים שמסייעים לתחושת שובע, לעיכול תקין ולניקוי הרעלים.
  • הכרובית מספקת גלוקוזינולאטים – תרכובות גופרתיות בעלות סגולות אנטי-דלקתיות ונוגדות סרטן.
  • שמן הזית תורם שומן חד בלתי רווי בריא שמסייע לשמירה על בריאות הלב וכלי הדם.
  • הביצים הן מקור מעולה לחלבון איכותי, המשתתף באספקת האנרגיה לגוף וחיוני לבניית השרירים.

רוצים לקחת את הפשטידה לשלב הבא? יש לנו את הדרך!

אז הפשטידה שלכם יצאה וואו, אבל עכשיו אתם רוצים להוסיף לה טוויסט ייחודי ובלתי נשכח? הנה כמה רעיונות לשדרוגים שיזניקו אותה אל על:

  • הוסיפו פרוסות עגבנייה ובזיליקום טרי בין שכבות הכרובית לפני האפייה.
  • פזרו מעל אגוזי מלך קצוצים, פירורי פרמזן ושבבי פלפל אדום להוספת מרקם פריך מלוח.
  • הכניסו לבצק קוביות גבינת עיזים או גבינה כחולה לפיצוץ של טעם עוצמתי.
  • תבלו את הבלילה בקארי אדום או פפריקה מעושנת לארומה אקזוטית וצבע זהוב עשיר.
  • הגישו לצד סלסת עגבניות שרי, בצל סגול ונענע או רוטב יוגורט שום ולימון מרענן.

עוד קצת טריוויה שתשדרג לכם את השיחות על פשטידות:

  • פשטידה בצרפתית פירושה "בצק ממולא", ומקורה כנראה איפשהו באירופה של ימי הביניים.
  • ה"קיש" המפורסם אינו אלא סוג של פשטידה צרפתית קלאסית העשויה מבצק פריך, ביצים ושמנת.
  • פשטידת הכרובית הראשונה הופיעה בספרי בישול באיטליה כבר במאה ה-16.
  • בספר "הארי פוטר", גמדוני הבית של הוגוורטס מגישים פשטידת כרובית חמה ומפנקת.

מניסיון, אני יכולה לספר לכם שפשטידת הכרובית הזו היא להיט בלתי מעורער בכל אירוע משפחתי אצלנו. אפילו הגיסה הממורמרת שלי לא יכולה להפסיק להשתבח בה (וזה אומר הרבה!). כל פעם מחדש אני מופתעת מהמרקם האוורירי, מהטעם המתוחכם ומהיכולת שלה להעלים צלחת שלמה בן רגע.

עכשיו לשאלות ששורפות לכם בלשון (של פשטידה)

האם אפשר להקפיא פשטידת כרובית? כן, כל עוד מקפיאים אותה כשהיא עדיין טרייה, בכלי אטום, עד חודש. יש להפשיר במקרר ולחמם בתנור לפני ההגשה.

איך אדע שהפשטידה מוכנה? קודם כל היא אמורה להיות זהובה ותפוחה יפה. ברגע שננעץ סכין או קיסם במרכז והוא יוצא יבש וללא בלילה לחה – זהו זה!

מה לעשות אם המרכז נשאר לח וגבינתי? כנראה שהכרובית פולטת יותר מדי נוזלים. בפעם הבאה – מסננים אותה היטב, מייבשים בנייר סופג ומקצרים מעט את זמן האפייה.

יש המלצה לתבנית פשטידה איכותית? תבנית סיליקון או קרמית בעלת דפנות גבוהות תהיה הבחירה האידיאלית. גם תבנית פיירקס או זכוכית תתאים בהחלט.

האם חייבים לבשל את הכרובית לפני או שאפשר להכניס אותה לבלילה חיה? הבישול המקדים הכרחי כדי שהכרובית תתרכך ותבלוע את כל הטעמים הנפלאים. בלי זה, היא תישאר קשה מדי ותפגע במרקם הסופי.

איך לגרום לפשטידה להיות יותר אוורירית? הקפידו להקציף היטב את תערובת הביצים עד שתהיה תפוחה, והימנעו מערבוב יתר של הבלילה.

כמה זמן פשטידה יכולה להחזיק מחוץ למקרר לפני הגשה? במזג אוויר קריר (עד 15 מעלות) – עד 4 שעות, ובתנאי שתעטפו אותה. בימים חמים, מומלץ להחזיר למקרר תוך שעתיים.

המשפחה שלי לא מתה על כרובית, יש ירק אחר שיכול להתאים? ברוקולי, קישואים, בטטה או דלעת יכולים להיות מצוינים במקום, ויוסיפו צבע ומרקם שונה ומפתיע.

בכמה מעלות צריך לאפות ולכמה זמן? מומלץ לאפות בחום בינוני של 180 מעלות, כ-45-50 דקות או עד שהיא תפוחה, מוצקה וזהובה.

האם צריך לשים נייר אפיה מתחת או למרוח את התבנית במשהו? מספיק למרוח את התבנית בשכבה עבה של חמאה/מרגרינה ולפזר מעל קמח, כדי שהבצק יתנתק בקלות בסוף.

אז זהו, עכשיו יש לכם את כל הכלים להצליח במשימת הפשטידה! קדימה, רוצו למטבח, תנו לדמיון להשתולל ותיצרו את מנת הכרובית השמימית שתשאיר את כולם פעורי פה! אל תשכחו לצלם ולשתף את התוצאות המרהיבות ברשתות – מי יודע, אולי אתם הסנסציה הקולינרית הבאה שכולם ידברו עליה ברחבי הרשת? בכל מקרה, תהנו מכל רגע של ההכנה ובעיקר מכל ביס טעים ומלא באושר טהור.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון לסופריטו בשר ירושלמי
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

סופריטו בשר ירושלמי: המתכון הכי מפתיע, טעים ומיוחד שתטעמו!

מתכון לקוקילידה ב 10 דקות
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון לקוקילידה ב 10 דקות – קינוח קיצי ומהיר 🍦🍪

לחמניות בריוש יוקרתיות להמבורגר
5/5
זמן הכנה:
215 דק׳

לחמניות בריוש מפוארות להמבורגר שיהפכו כל ביס לחוויה בלתי נשכחת!

קציצות קינואה עם עדשים טבעוניות
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

קציצות קינואה ועדשים טבעוניות – בריא ופצצה של טעם!

אמפנדס במילוי בשר עם בצק עלים
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

אמפנדס בשר עם בצק עלים – מנה מושחתת שתגנוב את ההצגה בכל אירוע!

דייסת דוחן מתוקה
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

דייסת דוחן מתוקה וקרמית – המתכון הסודי שיגרום לכם להתאהב מחדש!

דילוג לתוכן