מתכון לסלט עלי סלק מטריף חושים

top-view-tasty-vinaigrette-salad-with-beets-beans-grey-surface
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
5 מנות
כשרות:
פרווה

עונג עלי סלק

היי, חברים אוכלים! היום, הבאתי עבורכם פנינה של מתכון שהוא לא רק טעים, אלא גם עושה אגרוף במשרד הבריאות. אנחנו צוללים לתוך העולם של עלי סלק – מנה תוססת כמו שהיא מזינה.

עלי סלק, המושלכים לעתים קרובות הצידה, הם אוצר קולינרי חבוי. מקורו של הים התיכון, למתכון זה יש היסטוריה עשירה החל מאות שנים. הטבחים החכמים האלה ידעו מה הם עושים – להפיק את המרב מכל צמח הסלק! היום, אנחנו מחדשים את המסורת הזו והופכים את העלים ששכחתם אותם למנה מעוררת תיאבון שבטוח תגנוב את אור הזרקורים על שולחן האוכל שלכם.

רכיבים:

  • עלי סלק טריים (כ-500 גרם, שטופים וקצוצים)
  • שמן זית (2 כפות)
  • שום (3 שיני, טחונות)
  • בצל (1 בינוני, קצוץ דק)
  • עגבניות שרי (250 גרם, חצויות)
  • חומוס (קופסה אחת, סחוטה ושטופה)
  • מיץ לימון (מ-1 לימון)
  • מלח ופלפל לפי הטעם)
  • גבינת פטה (לא חובה, לקישוט)

הוראות שלב אחר שלב:

  1. מטגנים את הארומטיקה: מחממים את שמן הזית במחבת על אש בינונית. לזרוק פנימה את השום הטחון והבצל הקצוץ. מטגנים עד שהם רוקדים בשמחה זהובה.
  2. מביאים את עלי הסלק: הוסף את עלי הסלק התוססים האלה למסיבה. מערבבים ומבשלים עד שהם נבולים, בערך 5-7 דקות.
  3. עגבניות וחומוס עולים על הבמה: זורקים פנימה את עגבניות השרי החצויות ואת גרגירי החומוס המרוקנים. נותנים להם להתערבב עם העלים עוד 5 דקות.
  4. קסם גרידת לימון ומיץ: מגררים מעט גרידת לימון על המחבת לפופ ההדרים הזה. סוחטים את מיץ הלימון כאילו אתם מזמנים שמש ומערבבים אותו פנימה.
  5. עונה לשלמות: מפזרים מלח ופלפל לפי הטעם. זכור, תמיד תוכל להוסיף עוד מאוחר יותר, אז התחל לאט.
  6. מקשטים ומגישים: אם אתה מרגיש קצת מפואר, מפורר קצת פטה מלמעלה. זה כמו הדובדבן על סוכריה מלוחה.
  7. לטרוף: צלחו אותו וצלול פנימה! בין אם כמנה עצמאית או כתוספת למנה העיקרית שלך, זה מנצח.

בישול בסטייל:

לחברינו הכשרים או לכל מי שיש לו העדפות תזונתיות, אל חשש! החליפו את הפטה בגבינה כשרה או הפכו לטבעונות ודלג עליה לגמרי. המנה עדיין מפוצצת בטעמים.

טוב תזונתי:

  • עכשיו, בואו נדבר על הדברים הטובים – תזונה! עלי סלק הם מעצמה של ויטמינים ומינרלים. 
  • עמוסים בברזל, סידן והמון נוגדי חמצון, הם ברכה למערכת החיסון שלך. 
  • בנוסף, הם דלים בקלוריות אך עשירים בסיבים, מה שהופך אותם לבחירה פנטסטית עבור אלה שמחפשים להשיל כמה סנטימטרים.

תפוקה וזמן הכנה: המתכון הזה מושלם להגשת 4 נשמות רעבות. מקיצוץ ועד הגשה, אתה מסתכל על כ-30 דקות – מהיר וקל לארוחה בריאה!

רמת קושי: בסולם הקושי, הייתי אומר שזה מדיום מוצק. אתה צריך קצת כישורי חיתוך וקצת ריבוי משימות, אבל שום דבר שטבח ביתי נחוש לא יכול להתמודד איתו.

טיפים להצלחת המטבח:

  • אל תוותר על הגבעולים האלה! קוצצים אותם דק; הם מוסיפים קראנץ' מענג.
  • סוחטים את הלימון הזה בכל הכוח – זה מעלה את הטעמים.
  • אם מתחשק לכם, זרקו פנימה כמה צנוברים לקבלת מימד אגוזי נוסף.
  • ניסוי עם שמני זית שונים – הם יכולים לשנות את המנה.

הנה לך – עלי סלק. מסע פשוט וטעים מירוקים מוזנחים לכוכב המופע הקולינרי שלך. עכשיו, התחילו לבשל ותנו לעלי הסלק האלה לזרוח!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון מנצח לאייריש קרים מושלם
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון מנצח לאייריש קרים מושלם

מתכון לגולש מתכון מנצח
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

גולש מתכון מנצח שגם ההונגרים ישמחו לטעום

פריקסה עם ערק
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לפריקסה עם ערק – מנה מנחמת ומלאת אופי

כרוב ממולא צמחוני
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

מתכון כרוב ממולא צמחוני (ואפילו טבעוני) מדהים!

עוגת גבינה אפויה של פעם
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

עוגת גבינה אפויה של פעם (קלאסית ומדהימה במיוחד)

עוגת תפוחים של פעם כמו של אמא או סבתא
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת תפוחים של פעם כמו של אמא

דילוג לתוכן