עוגת קרמשניט נדירה

קרמשניט טבעוני
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
8 מנות
כשרות:
חלבי

עוגת קרמשניט נדירה

היי, כוכבי רוק במטבח! היום אנחנו צוללים לתוך העולם הטעים של קרמשניט – קינוח שהוא כמו פרוסת גן עדן בצלחת. לשלמות המאפה הזו שורשים במרכז אירופה, במיוחד באוסטריה ובקרואטיה, אבל הוא הפך לסנסציה עולמית מסיבה טובה.

רכיבים:

עבור שכבות המאפה:

  • 2 דפים של בצק עלים (25 על 25 ס"מ כל אחד)
  • 1 כוס אבקת סוכר (לאבק)
  • חמאה (לשימון)

למילוי רפרפת וניל:

  • 2 כוסות חלב מלא
  • 4 חלמונים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/3 כוס קמח לכל מטרה
  • 2 כפיות תמצית וניל

לציפוי הקצפת:

  • 2 כוסות שמנת מתוקה
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל

הוראות שלב אחר שלב:

  1. חימום והכנה מראש: מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. משמנים תבנית עם נייר אפייה ומניחים עליה את דפי הבצק העלים.
  3. אופים במשך 15-20 דקות או עד להזהבה. תן להם להתקרר.
  4. הכינו את הרפרפת: בסיר מחממים את החלב עד שהוא חם אך לא רותח.
  5. טורפים בקערה את החלמונים, הסוכר, הקמח ותמצית הוניל.
  6. יוצקים באיטיות את החלב החם לתערובת הביצים תוך כדי טריפה מתמדת.
  7. מחזירים את התערובת לסיר ומבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהיא מסמיכה.
  8. תן לזה להתקרר, ואז מקרר עד לצינון מלא.
  9. להקציף את זה טוב: מקציפים את השמנת הכבדה, אבקת הסוכר ותמצית הוניל עד שנוצרות פסגות נוקשות.
  10. מקפלים בעדינות את הקצפת לתוך הרפרפת המצונן.
  11. הרכיבו את החלום: מניחים עלה אחד של בצק עלים על צלחת הגשה.
  12. מורחים את תערובת השמנת-קרם באופן שווה על המאפה.
  13. מעליו את הדף השני של בצק העלים.
  14. לפדר בנדיבות באבקת סוכר.
  15. מצננים ומגישים: הכניסו את היופי הזה למקרר למשך שעתיים לפחות. כשהוא צונן יפה, פורסים ומגישים את השכבות השמימיות האלה של שמחת קרמשניט!

חלופות בישול:

לחברים הכשרים שלנו או לכל מי שמחפש אלטרנטיבות, דאגו לבצק העלים שלכם כשרות. אתה יכול גם להחליף חלב רגיל באפשרויות שאינן חלביות כמו חלב שקדים או סויה. רק היזהר עם הרפרפת – ייתכן שתצטרך לשנות את המתכון כדי לקבל את המרקם המושלם הזה.

יתרונות תזונתיים:

  • קרמשניט היא לא רק פינוק לבלוטות הטעם שלך; יש לו גם כמה הטבות תזונתיות. 
  • עמוס בחלבונים מהביצים והחלב, הוא גם מקור אנרגיה הגון הודות לבצק העלים. 
  • אם כי מתינות היא המפתח – אף אחד לא אמר שהקינוח הוא מזון בריאות, אבל זה בטוח עושה טוב לנשמה!

גודל מנה וזמן הכנה: מתכון זה מניב כ-8 פרוסות שמימיות של קרמשניט, מושלם לחלוקה עם בני משפחה וחברים. זמן ההכנה הוא כ-30 דקות, עם 2 שעות נוספות לצינון.

רמת קושי: בואו נקרא לזה אתגר ברמה בינונית. אם יש לך קצת ביטחון במטבח, אתה תצליח. אם לא, אל דאגה – קצת סבלנות והרבה אהבה יביאו אותך לשם.

טיפים לפיצוץ טעמים:

  • שכבות מושלמות: כאשר אופים את בצק העלים, יש לוודא שהוא חום זהוב. זה מבטיח את הפריכות המענגת הזו בכל ביס.
  • צ'יל אאוט: הניחו לקסטרד להתקרר לחלוטין לפני ההרכבה. זה מבטיח מילוי יציב והופך את החיתוך לנוח.
  • תהיו יצירתיים: התנסו עם רפרפות בטעם – שוקולד, קפה, או אפילו רמז של הדרים יכולים להוסיף טוויסט ייחודי.
  • הטמפרטורה חשובה: מקציפים את השמנת כשהיא ממש קרה. שמנת קרה מקציפה מהר יותר ושומרת טוב יותר על צורתה.

הנה לכם, חברים! חוויה אפית של קרמשניט שמחכה לקרות במטבח שלך. אל תשכחו לחלוק את האהבה והפרוסה או שתיים עם האנשים האהובים עליכם. בישול שמח!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון לביסקוויטים מושלמים
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

סוד הביסקוויטים המושלמים שלא תרצו לפספס!

מתכון לקרם בוואריה
5/5
זמן הכנה:
240 דק׳

מתכון לקרם בוואריה שיגרום לכולם לחשוב שאתם מקצוענים

מתכון ללזניה עם קוטג' - המתכון המושלם לארוחה משפחתית מפנקת!
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון ללזניה עם קוטג' – המתכון המושלם לארוחה משפחתית מפנקת!

מג'דרה דרוזית בורגול עם עדשים שחורות מתכון האגדי
5/5
זמן הכנה:
55 דק׳

מג'דרה דרוזית בורגול עם עדשים שחורות מתכון האגדי

סלמון מרוקאי חריף כמו של סבתא הכי טעים שיש
5/5
זמן הכנה:
50 דק׳

סלמון מרוקאי חריף כמו של סבתא הכי טעים שיש

סלט קיסר עם עוף ורוטב בלתי נשכח (מתכון קל 100% הצלחה!)
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳

סלט קיסר עם עוף ורוטב בלתי נשכח (מתכון קל 100% הצלחה!)

דילוג לתוכן