עוגת גבינה פירורים ב-10 דקות – הקינוח המנצח שיפיל את כולם!

עוגת גבינה פירורים ב10 דקות
0/5
זמן הכנה:
10 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
1 מנות
כשרות:
חלבי

חברים יקרים, אם אי פעם חשבתם שאי אפשר להכין עוגת גבינה מפנקת ומרשימה בזמן שלוקח לשים כביסה – הגיע הזמן לשנות את דעתכם! יש לי כאן מתכון קסום שישנה את כל מה שידעתם על קינוחים מהירים. דמיינו שילוב של שכבת פירורים פריכים, מלית גבינה אוורירית בטעם לימוני ועוד שכבה של פירורים מתוקים מעל, וכל זה מוכן תוך 10 דקות?! זה לא חלום, זו המציאות המתוקה שלנו. העוגה הזו פשוט מושלמת לימי הולדת של הרגע האחרון, לארוחות חג לא מתוכננות או סתם לרגעי "מתוק לי עכשיו". מתכון חובה לכל מי שרוצה להרשים בקלי קלות!

זמן הכנה:

  • הכנה של הבצק והמלית – 10 דקות ספורות
  • אפייה בתנור – כ-30 דקות

מספיק לתבנית אחת בקוטר 24 ס"מ דרגת קושי: קלה ביותר, מתאים גם למתחילים

המצרכים הקסומים שיהפכו 10 דקות לחגיגה מתוקה

  • 200 גרם ביסקוויטים פריכים מסוג דייג'סטיב או פתי בר
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 500 גרם גבינה לבנה 5% שומן
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 2 ביצים טריות (L)
  • קליפה מגוררת מלימון שלם
  • 2 כפות קמח

אפשרויות לגיוון:

  • אם לא אוכלים ביצים, אפשר להחליף ב-3 כפות קורנפלור מעורבב בחלב.
  • למי שרוצה לשמור על בריאות אפשר להקטין ב-20% את כמות הסוכר.

הקסם מתחיל – הפעולות היחידות שצריך לעשות

עכשיו קחו נשימה עמוקה, חייכו אל עצמכם וקחו בידיים את המצרכים. זכרו, עוד 10 דקות מפרידות אותנו מהמאסטרפיס!

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.
  2. שמים בקערה את הביסקוויטים השבורים גס והחמאה המומסת, ומערבבים עד שנוצרת תערובת דביקה כמו קרמבל.
  3. מועכים בידיים את 2/3 ממערובת הפירורים בתחתית ובדפנות התבנית ליצירת בסיס הפאי.
  4. בקערה נפרדת מערבבים גבינה, סוכר, וניל, ביצים, קליפת לימון וקמח לקרם חלק ואוורירי.
  5. יוצקים את תערובת הגבינה על בסיס הפירורים ומחליקים עם מרית או כף.
  6. מפזרים מעל את שאריות הפירורים בשכבה אחידה.
  7. אופים כ-30 דקות עד שהעוגה מזהיבה והמלית מתייצבת. מוציאים ונותנים להתקרר לגמרי בטמפרטורת החדר לפני הגשה.

הבונוס הבריאותי שאף אחד לא ציפה לו

  • המלית מכילה גבינה לבנה שהיא מקור מצוין לחלבון, סידן ומינרלים חשובים לבניית עצמות ושיניים חזקות.
  • קליפת הלימון מספקת ויטמין C, נוגדי חמצון ושמנים אתריים בעלי השפעה מחזקת על מערכת העיכול.
  • הביצים הן "סופר מזון" עם כמות גדולה של חומצות אמינו, ברזל, אבץ וחומרים מזינים נוספים.
  • הפירורים יוצרים תחושת שובע ומונעים אכילת יתר, בעיקר בהשוואה לבסיסי עוגה שמנים כמו בצק פריך.

אבל מה עם רעיונות לקחת את העוגה הזו לשלב הבא? אל דאגה, יש לי המון!

  • הוסיפו פירות יער טריים או קפואים למלית הגבינה לפני האפייה לתוספת חמצמצת מרעננת.
  • שבצו פרוסות אפרסק או נקטרינה בתוך המלית ליצירת מראה ומרקם מיוחד.
  • החליפו את הלימון הרגיל בליים למתיקות אקזוטית ובלתי נשכחת.
  • זרקו לתערובת הפירורים גם חופן שקדים קצוצים גס או גרעיני דלעת מולבנים לתוספת פריכה.

כמה מלים אישיות ממני – המתכון הזה ליטרלי שינה לי את החיים! כבר שנים שאני מכינה אותו שוב ושוב והריאקציה תמיד מדהימה אותי מחדש. אני לא אשכח את הפעם הראשונה שהבאתי את העוגה למשרד וכולם היו בהלם שהכנתי אותה בעצמי. או איך ההורים שלי פשוט התמוגגו ממנה באחת מארוחות שישי המשפחתיות. יש משהו קסום במראה ובטעם שלה שתמיד משאיר אנשים עם טעם של עוד.

מה הסודות מאחורי ההצלחה? התשובות לשאלות הנפוצות ביותר

מה עושים אם אין תבנית עגולה? אל תתנו לזה לעצור אתכם! העוגה יוצאת נהדר גם בתבנית מלבנית או אפילו בכוסות אישיות. פשוט התאימו את כמות החומרים לגודל ואל תשכחו לרפד היטב בנייר אפייה.

איך יודעים שהיא מוכנה?
העוגה אמורה להיות שחומה ויפה מלמעלה, והמלית צריכה להיות יציבה כמעט לגמרי (מותר שתזוז קצת במרכז). אם לא בטוחים, דקרו מקלון שיניים במרכז – אם יוצא יבש היא מוכנה.

אפשר להכין לפני ולהקפיא? ממש לא מומלץ להקפיא את העוגה המוכנה כי המרקם והטעם ייפגעו. אבל אפשר בהחלט להכין רק את הבסיס מראש, לכסות חזק בניילון נצמד ולשמור במקרר עד יומיים לפני ההכנה.

מה עושים אם נשארו שאריות? אמרתי שזה כמעט בלתי אפשרי, אבל במקרה הנדיר שזה קורה פשוט כסו את העוגה היטב בניילון ושימרו במקרר. היא תחזיק מעמד עוד 3-4 ימים לפחות, אם תתאפקו!

כמה זמן מראש כדאי להכין את העוגה?
אידאלית היא הכי טעימה ביום ההכנה כשהפירורים עדיין פריכים. אבל אם מכינים אותה בערב לפני אירוע, למשל, זה עדיין יהיה מעולה. פשוט תנו לה "לנוח" מעט בטמפרטורת החדר לפני ההגשה.

איך חותכים את העוגה בצורה מושלמת? הטריק הוא לחכות שתתקרר לגמרי לפני שנוגעים בה! השתמשו בסכין חדה עם להב ארוך ונקו אותו מדי פעם במים חמים. ככה כל פרוסה תצא מדויקת וללא פירורים מיותרים.

אילו תוספות הכי כדאי לשים? תלוי במה שאתם הכי אוהבים! אבל מהניסיון שלי, שילוב של פירות חמצמצים כמו פטל או דובדבנים עם מלית גבינה עדינה זה פשוט חלומי. גם ציפוי דק של ריבת חלב או שוקולד מריר עובד מצוין.

מה הסוד ליצירת פירורים אחידים ופריכים?
חשוב לא לרסק את הביסקוויטים יותר מדי עד שהופכים לאבקה. כמו כן, הקפידו להשתמש בכמות הנכונה של חמאה מומסת כדי שהפירורים יהיו לכידים אבל לא רטובים ושמנוניים.

מה עושים עם עודפי המלית? אם נשארה לכם קצת מלית, אל תזרקו אותה! מלאו בה כוסות אישיות, אפו כ-15 דקות ותקבלו מיני צ'יזקייקים חמודים. או פשוט שימרו במקרר ומרחו על עוגיות, ופלים או פנקייקס.

האם ניתן להכין את העוגה ללא גלוטן? בהחלט כן! פשוט החליפו את הביסקוויטים הרגילים לכאלו ללא גלוטן והשתמשו בקמח כוסמין או שקדים במקום קמח חיטה במלית. הטעם יהיה מעט שונה אבל עדיין נהדר.

אוקיי חברים, אחרי כל ההסברים האלה אתם פשוט חייבים לרוץ ולנסות את זה! אני לגמרי סומכת עליכם שתצליחו ותיצרו את העוגה המדהימה הזו בעצמכם. ואל תתביישו לשתף אותי איך יצא ומה חשבתם – תמונות, סיפורים, כל מה שבא לכם. אבל אל תשמרו את זה לעצמכם – תפיצו את המתכון לכל החברים והמשפחה כי מגיע להם גם ליהנות מהפלא המהיר והטעים הזה. זכרו, אם הייתי שם הייתי מחבקת כל אחד ואחת מכם על ההשקעה! יאללה, לכו על זה!

אהבתם? שתפו!
דרג/י את המתכון

מתכונים נוספים

מתכון לסופריטו בשר ירושלמי
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

סופריטו בשר ירושלמי: המתכון הכי מפתיע, טעים ומיוחד שתטעמו!

מתכון לקוקילידה ב 10 דקות
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון לקוקילידה ב 10 דקות – קינוח קיצי ומהיר 🍦🍪

לחמניות בריוש יוקרתיות להמבורגר
5/5
זמן הכנה:
215 דק׳

לחמניות בריוש מפוארות להמבורגר שיהפכו כל ביס לחוויה בלתי נשכחת!

קציצות קינואה עם עדשים טבעוניות
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

קציצות קינואה ועדשים טבעוניות – בריא ופצצה של טעם!

אמפנדס במילוי בשר עם בצק עלים
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

אמפנדס בשר עם בצק עלים – מנה מושחתת שתגנוב את ההצגה בכל אירוע!

דייסת דוחן מתוקה
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

דייסת דוחן מתוקה וקרמית – המתכון הסודי שיגרום לכם להתאהב מחדש!

דילוג לתוכן