מתכון פילמני: כופתאות רוסיות

Meat Dumplings - russian boiled pelmeni in plate
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
40 מנות
כשרות:
בשרי

מתכון פילמני: כופתאות רוסיות

פילמני הם כופתאות רוסיות מסורתיות ממולאות בתערובת מלוחה של בשר טחון, בדרך כלל בשר בקר, חזיר, או שילוב של שניהם, מתובלים בבצל ותבלינים, ועטופים בבצק דק. כיסים קטנים ומענגים אלה היו מרכיב עיקרי במטבח הרוסי במשך מאות שנים, ומציעים ארוחה חמה ומנחמת, מושלמת לימים קרירים או מפגשים נעימים עם חברים ובני משפחה.

מקורם של הפלמני חוזר לסיביר, שם הם פותחו כמזון נוח ומזין עבור ציידים ומטיילים הסובלים חורפים קשים. עם הזמן, פלמני צבר פופולריות ברחבי רוסיה ומחוצה לה, והפך למנה אהובה ממנה נהנים אנשים מכל הגילאים.

רכיבים:

לבצק:

  • 2 כפות של קמח
  • 1 כפית מלח
  • ביצה 1
  • 1/2 כוס מים

למילוי:

  • 1/2 קילו בשר בקר טחון
  • 1/2 קילו חזיר טחון
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • מלח ופלפל לפי הטעם

להגשה:

  • שמנת חמוצה
  • חומץ
  • חמאה
  • עשבי תיבול טריים (כגון שמיר או פטרוזיליה)

הוראות שלב אחר שלב:

  1. בקערת ערבוב גדולה מערבבים את הקמח והמלח לבצק. יוצרים גומה במרכז ומוסיפים את הביצה והמים. מערבבים עד שנוצר בצק, ואז ללוש על משטח מקומח עד לקבלת בצק אחיד. מכסים ונותנים לנוח 30 דקות.
  2. בקערה אחרת, מערבבים יחד את בשר הבקר הטחון, החזיר הטחון, הבצל הקצוץ, השום הטחון, המלח והפלפל עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של כ-1/8 ס"מ. בעזרת חותכן עוגיות עגול או כוס קורצים עיגולים של בצק.
  4. מניחים כף קטנה ממלית הבשר במרכז כל עיגול בצק. מקפלים את הבצק על המילוי לצורת חצי ירח, ואז צובטים את הקצוות יחד כדי לאטום.
  5. מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים מומלחים. מוסיפים בזהירות את הפילמני בקבוצות, נזהרים לא להעמיס את הסיר. מבשלים כ-5-7 דקות, או עד שהפילמני צפים על פני השטח ומבושלים.
  6. מוציאים את הפילמני בעזרת כף מחוררת ומעבירים לקערות הגשה. מגישים חם עם שמנת חמוצה, חומץ, חמאה ועשבי תיבול טריים בצד.

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, ניתן להתאים פילמני בקלות על ידי שימוש בבשרים בעלי תעודת כשרות והבטחה שכל המרכיבים עומדים בהנחיות התזונתיות. בנוסף, ניתן להכין גרסאות צמחוניות או טבעוניות על ידי החלפת מלית הבשר בפטריות, טופו או עדשים מתובלות בעשבי תיבול ותבלינים.

יתרונות תזונתיים:

  • פילמני מציעים ארוחה מאוזנת, המספקת מקור טוב לחלבון ממלית הבשר, יחד עם פחמימות מהבצק. 
  • תוספת של בצל ושום לא רק משפרת את הטעם אלא גם מספקת חומרים מזינים חשובים ונוגדי חמצון. 
  • יתר על כן, ניתן להתאים פילמני עם בשרים רזים יותר ובצק מחיטה מלאה ליתרונות תזונתיים נוספים.

מנות וזמן הכנה: מתכון זה מניב כ-40 פילמני, המשרתים 4-6 אנשים. זמן ההכנה משתנה בהתאם לניסיון, אך בדרך כלל אורך בין שעה לשעה וחצי.

רמת קושי: פילמני נכנס לקטגוריית המתכונים הקלים-בינוניים. אמנם התהליך כולל מספר שלבים, כולל הכנת הבצק, הכנת המילוי והרכבת הכיסונים, אבל כל שלב הוא פשוט יחסית עם קצת תרגול.

טיפים לשיפור:

  • ודא שהבצק מרדדת דק כדי להשיג את האיזון המושלם של בצק ומילוי בכל פילמני.
  • התנסו עם תבלינים ועשבי תיבול שונים במילוי כדי להתאים אישית את הטעם לטעמך.
  • כדי לחסוך זמן, שקול להכין אצווה גדולה של פילמני ולהקפיא אותם לשימוש מאוחר יותר. פשוט מסדרים את הכיסונים שהורכבו על תבנית אפייה והקפיאו עד שהם מוצקים, ואז מעבירים לשקית מקפיא לאחסון.
  • בעת בישול פילמני, הימנעו מצפיפות יתר של הסיר כדי למנוע מהם להיצמד זה לזה. מבשלים בקבוצות במידת הצורך, והשתמשו בכף מחוררת כדי להסיר אותם מהמים ברגע שהם צפים לפני השטח.

תיהנו מהפילמני הטעימים והמנחמים האלה עם חברים ובני משפחה לטעימה מהמסורת הרוסית!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון מנצח לאייריש קרים מושלם
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון מנצח לאייריש קרים מושלם

מתכון לגולש מתכון מנצח
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

גולש מתכון מנצח שגם ההונגרים ישמחו לטעום

פריקסה עם ערק
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לפריקסה עם ערק – מנה מנחמת ומלאת אופי

כרוב ממולא צמחוני
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

מתכון כרוב ממולא צמחוני (ואפילו טבעוני) מדהים!

עוגת גבינה אפויה של פעם
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

עוגת גבינה אפויה של פעם (קלאסית ומדהימה במיוחד)

עוגת תפוחים של פעם כמו של אמא או סבתא
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת תפוחים של פעם כמו של אמא

דילוג לתוכן