מתכון עוגת סולת תפוזים נימוחה, רכה ועסיסית

מתכון לעוגת סולת חלבית
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
כשרות:
פרווה

מתכון עוגת סולת תפוזים נימוחה, רכה ועסיסית

דבר בטוח! עוגת סולת תפוזים היא פינוק מענג המשלב את הטעם החריף של התפוזים עם המרקם המנחם של הסולת. זה מושלם לתה מנחה נעים או כסיום מתוק לכל ארוחה. המתכון הזה מניב עוגה לחה וארומטית שבוודאי תרשים את בלוטות הטעם שלכם.

רכיבים:

  • 200 גרם סולת
  • 200 גרם סוכר
  • 200 מ"ל מיץ תפוזים
  • גרידת 2 תפוזים
  • 100 מ"ל שמן צמחי
  • 3 ביצים
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • אבקת סוכר לפיזור (לא חובה)

שלבים:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. משמנים ומקמחים תבנית עוגה עגולה (בערך 20 ס"מ קוטר).
  2. מערבבים בקערת מיקסר את הסולת, הסוכר ואבקת האפייה.
  3. בקערה אחרת, טורפים יחד את הביצים, מיץ התפוזים, גרידת התפוז, שמן צמחי ותמצית וניל.
  4. יוצקים בהדרגה את החומרים הרטובים לתוך החומרים היבשים, תוך ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. נותנים לבלילה לנוח כ-10 דקות כדי לאפשר לסולת לספוג את הנוזל.
  6. יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון בעזרת מרית.
  7. אופים בתנור שחומם מראש במשך 30-35 דקות, או עד שהחלק העליון מזהיב וקיסם הננעץ במרכזו יוצא נקי.
  8. מוציאים את העוגה מהתנור ונותנים לה להתקרר בתבנית למשך 10 דקות לפני שמעבירים אותה לרשת לצינון מלא.
  9. לאחר התקררות, מפדרים את העוגה באבקת סוכר אם רוצים.
  10. פורסים ומגישים את עוגת הסולת התפוזים הטעימה הזו עם כוס תה או קפה. תהנה!
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון מנצח לאייריש קרים מושלם
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון מנצח לאייריש קרים מושלם

מתכון לגולש מתכון מנצח
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

גולש מתכון מנצח שגם ההונגרים ישמחו לטעום

פריקסה עם ערק
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לפריקסה עם ערק – מנה מנחמת ומלאת אופי

כרוב ממולא צמחוני
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

מתכון כרוב ממולא צמחוני (ואפילו טבעוני) מדהים!

עוגת גבינה אפויה של פעם
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

עוגת גבינה אפויה של פעם (קלאסית ומדהימה במיוחד)

עוגת תפוחים של פעם כמו של אמא או סבתא
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת תפוחים של פעם כמו של אמא

דילוג לתוכן