מתכון לקציצות עוף פריכות

קציצות טוניסאיות עם חזה עוף
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
4 מנות
כשרות:
בשרי

מתכון לקציצות עוף פריכות

קציצות עוף מטוגנות הן אוכל הנוחות האולטימטיבי, פריכות מבחוץ ועסיסיות מבפנים. המתכון הזה הוא טוויסט טעים לעוף המטוגן הקלאסי, המשלב בשר עוף רך עם ציפוי בטעם שבטוח ישביע את התשוקה שלך. מקורו בלב הבישול הדרומי, עוף מטוגן הפך למאכל אהוב ברחבי העולם, מוקיר בזכות הטוב הפריך וטעמו העסיסי.

רכיבים:

  • 500 גרם חזה עוף ללא עצמות, חתוך לפילה דק
  • 1 כוס פירורי לחם מחיטה מלאה או קמח שקדים
  • 2 ביצים
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1 כפית פפריקה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית פלפל קאיין (לא חובה, לחום נוסף)
  • שמן זית או שמן אבוקדו, לטיגון

הוראות הכנה:

  1. מכינים את פילה העוף על ידי חיתוך חזה העוף לחתיכות דקות ואחידות. זה מבטיח שהם מתבשלים בצורה אחידה ומהירה, וכתוצאה מכך קציצות רכות.
  2. בצלחת רדודה, טורפים יחד את הביצים עם אבקת השום, הפפריקה, המלח, הפלפל השחור ופלפל הקאיין (אם משתמשים). שטיפת הביצים הטעימה הזו תעזור לפירורי הלחם להיצמד לעוף ולהחדיר בו תבלינים טעימים.
  3. מניחים את פירורי הלחם החיטה המלאה או קמח השקדים בכלי רדוד אחר. אלו ישמשו כציפוי הפריך לקציצות העוף, ויוסיפו מרקם וטעם לכל ביס.
  4. טובלים כל פילה עוף בשטיפת הביצים המתובלות, ומקפידים לצפות את שני הצדדים היטב. לאחר מכן, חוררו את העוף בפירורי הלחם או בקמח השקדים, תוך לחיצה עדינה כדי להדביק את הציפוי לבשר.
  5. מחממים כמות נדיבה של שמן זית או שמן אבוקדו במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה. אתה רוצה מספיק שמן כדי להטביע את קציצות העוף במלואן לטיגון, להבטיח שהן יהפכו לזהובות ופריכות מכל הצדדים.
  6. מניחים בזהירות את פילה העוף המצופה לתוך השמן החם, עבדו בקבוצות במידת הצורך כדי למנוע צפיפות יתר של המחבת. מטגנים את הקציצות במשך 3-4 דקות מכל צד, או עד שהן מזהיבות ומבושלות.
  7. לאחר שקציצות העוף מבושלות לשלמות, מעבירים אותן לצלחת מרופדת בנייר סופג כדי לנקז את עודפי השמן. זה עוזר לשמור על פריכות הקציצות ומונע מהן להיות שמנוניות.
  8. הגישו את קציצות העוף המטוגנות חמות וטריות, לצד רטבי הטבילה או התוספות האהובות עליכם. בין אם אתם משלבים אותם עם פירה שמנת, סלט כרוב פריך או סלט מרענן, התענוגות הפריכים האלה בטוח יהיו להיט בקרב בני משפחה וחברים.

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, תוכלו להתאים את המתכון בקלות על ידי שימוש בחומרים בעלי תעודת כשרות ושמני בישול. במקום להשתמש בפירורי לחם מחיטה, בחרו בפירורי לחם ללא גלוטן או שקדים טחונים כדי ליצור ציפוי שמתאים לאנשים הרגישים לגלוטן. בנוסף, תוכלו להתנסות עם תבלינים ותבלינים שונים כדי להתאים אישית את פרופיל הטעמים של קציצות העוף לפי טעמכם.

יתרונות תזונתיים:

  • עוף הוא מקור נהדר לחלבון רזה, חיוני לבנייה ולשיקום השרירים, תוך שהוא מספק חומרים מזינים חשובים כמו ויטמין B12 וברזל. 
  • על ידי שימוש בפירורי לחם מחיטה מלאה או קמח שקדים בציפוי, אתה יכול להגביר את תכולת הסיבים של המנה, לקדם עיכול טוב יותר ולשמור על תחושת שובע לאורך זמן. 
  • בנוסף, טיגון העוף בשמנים בריאים כמו שמן זית או שמן אבוקדו מוסיף שומנים מועילים לארוחה, תומך בבריאות הלב וברווחה הכללית.

כמות: 4 מנות

רמת קושי: בינונית

טיפים להצלחה:

  • כדי להבטיח שקציצות העוף יתבשלו בצורה אחידה ויישארו עסיסיות, דאגו לפרוס את חזה העוף לפילה דק ואחיד.
  • בעת טיגון הקציצות, שמרו על טמפרטורה עקבית של סביב 175 מעלות צלזיוס כדי להשיג קרום חום זהוב מבלי לשרוף את הציפוי.
  • הימנע מצפיפות יתר של המחבת בעת טיגון קציצות העוף, מכיוון שהדבר עלול לגרום לטמפרטורת השמן לרדת ולגרום לקציצות סחופות ושמנוניות. עבדו בקבוצות במידת הצורך, תנו לכל קציצה הרבה מקום לטיגון אחיד.
  • לציפוי פריך במיוחד, אפשר לטבול פעמיים את פילה העוף בשטיפת הביצים ובפירורי הלחם לפני הטיגון. זה יוצר שכבת ציפוי עבה יותר שמוסיפה עוד יותר קראנצ'יות לקציצות המוגמרות.
  • לאחר שקציצות העוף מטוגנים, הניחו להן להתנקז על נייר סופג למספר דקות לפני ההגשה. זה עוזר לספוג עודפי שמן ושומר על הקציצות פריכות מבחוץ בעודן נשארות רכות ועסיסיות מבפנים.

עם הטיפים והטריקים האלה בראש, אתה מוכן לצאת להרפתקה קולינרית ולהכין מנה של קציצות עוף מטוגנות טעימות שבטוח ירשימו! בין אם אתם מבשלים לארוחת ערב משפחתית ובין אם אתם מארחים מפגש מזדמן עם חברים, המתכון הזה הוא מובטח להנאת הקהל שיגרום לכולם לחזור לשניות. תהנה!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון לביסקוויטים מושלמים
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

סוד הביסקוויטים המושלמים שלא תרצו לפספס!

מתכון לקרם בוואריה
5/5
זמן הכנה:
240 דק׳

מתכון לקרם בוואריה שיגרום לכולם לחשוב שאתם מקצוענים

מתכון ללזניה עם קוטג' - המתכון המושלם לארוחה משפחתית מפנקת!
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון ללזניה עם קוטג' – המתכון המושלם לארוחה משפחתית מפנקת!

מג'דרה דרוזית בורגול עם עדשים שחורות מתכון האגדי
5/5
זמן הכנה:
55 דק׳

מג'דרה דרוזית בורגול עם עדשים שחורות מתכון האגדי

סלמון מרוקאי חריף כמו של סבתא הכי טעים שיש
5/5
זמן הכנה:
50 דק׳

סלמון מרוקאי חריף כמו של סבתא הכי טעים שיש

סלט קיסר עם עוף ורוטב בלתי נשכח (מתכון קל 100% הצלחה!)
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳

סלט קיסר עם עוף ורוטב בלתי נשכח (מתכון קל 100% הצלחה!)

דילוג לתוכן