מתכון לקוסקוס מרוקאי מפוצץ בטעמים

קוסקוס טריפוליטאי
5/5
זמן הכנה:
50 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
פרווה

מתכון לקוסקוס מרוקאי מפוצץ בטעמים

בהחלט, אשמח לעזור עם זה! קוסקוס מרוקאי הוא מאכל מענג מפוצץ בטעם וחמימות, מושלם להבאת טעם של צפון אפריקה לשולחן שלך. זוהי תערובת הרמונית של קוסקוס, ירקות עדינים, תבלינים ארומטיים ובשר או חלבון עסיסי אם תרצו. בואו לצלול לתוך יצירת המופת הטעימה הזו!

רכיבים:

  • 250 גרם קוסקוס
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית כוסברה טחונה
  • ½ כפית קינמון טחון
  • ½ כפית ג'ינג'ר טחון
  • 400 גרם חומוס משומר, מסונן ושטוף
  • 2 גזרים, חתוכים לקוביות
  • 1 זוקיני, חתוך לקוביות
  • 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
  • 400 גרם שימורים עגבניות חתוכות לקוביות
  • 500 מ"ל מרק ירקות
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • כוסברה טרייה או פטרוזיליה לקישוט

הוראות:

  1. מכינים את הקוסקוס לפי הוראות האריזה. בדרך כלל, תצטרך להניח אותו בקערה ולכסות אותו במים רותחים. הניחו לו לשבת כ-10 דקות עד שהמים נספגים, ואז מורחים אותו במזלג כדי להפריד את הגרגירים.
  2. בסיר גדול מחממים את שמן הזית על אש בינונית.
  3. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומאדים עד שהוא נעשה שקוף, כ-3-4 דקות.
  4. מערבבים פנימה את השום הטחון ומבשלים עוד דקה עד לריח.
  5. מוסיפים לסיר את הכמון הטחון, הכוסברה, הקינמון והג'ינג'ר ומערבבים היטב כדי לצפות את הבצל והשום בתבלינים.
  6. מוסיפים לסיר את קוביות הגזר, הקישוא והפלפל האדום ומבשלים כ-5 דקות עד שהם מתחילים להתרכך.
  7. יוצקים פנימה את קוביות השימורים ואת ציר הירקות, ומביאים את התערובת לרתיחה.
  8. לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש לנמוכה ונותנים לתבשיל להתבשל כ-15-20 דקות, מה שמאפשר לטעמים להתמזג יחד ולירקות להתרכך.
  9. מערבבים פנימה את גרגירי החומוס המרוקנים והשטופים, ונותנים להם להתחמם עוד 5 דקות.
  10. מתבלים את התבשיל במלח ופלפל לפי הטעם.
  11. מרפרפים את הקוסקוס המבושל פעם נוספת עם מזלג, ואז מגישים אותו בקערות ומעליהן תבשיל הירקות והחומוס.
  12. מקשטים כל קערה בכוסברה טרייה או בפטרוזיליה לפרץ של רעננות וצבע.

תיהנו מהקוסקוס המרוקאי שלכם חם, מתענגים על כל ביס מהטעמים הארומטיים והמרקמים הלבביים שלו!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון מנצח לאייריש קרים מושלם
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון מנצח לאייריש קרים מושלם

מתכון לגולש מתכון מנצח
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

גולש מתכון מנצח שגם ההונגרים ישמחו לטעום

פריקסה עם ערק
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לפריקסה עם ערק – מנה מנחמת ומלאת אופי

כרוב ממולא צמחוני
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

מתכון כרוב ממולא צמחוני (ואפילו טבעוני) מדהים!

עוגת גבינה אפויה של פעם
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

עוגת גבינה אפויה של פעם (קלאסית ומדהימה במיוחד)

עוגת תפוחים של פעם כמו של אמא או סבתא
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת תפוחים של פעם כמו של אמא

דילוג לתוכן