מתכון לעוגת שוקולד אוורירית כמו ענן

מתכון לעוגת שוקולד ששברה את הרשת
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
כשרות:
חלבי

מתכון לעוגת שוקולד אוורירית כמו ענן

עוגת השוקולד האוורירית הזו, שמקורה בלב מסורת האפייה האירופית, היא תענוג דקדנטי המשלב את העושר של השוקולד עם מרקם קליל ואוורירי. מושלם לכל אירוע, מימי הולדת ועד למפגשי תה אחר הצהריים, העוגה הזו בטוח תרשים עם הפירורים האווריריים שלה וטעם השוקולד העז. בין אם אתה אופה מתחיל או מקצוען מנוסה, המתכון הזה מבטיח לספק קינוח מענג שישאיר את כולם לבקש שניות.

רכיבים:

  • 200 גרם קמח לכל מטרה
  • 50 גרם אבקת קקאו
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 200 גרם סוכר
  • 2 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
  • 120 מ"ל שמן צמחי
  • 240 מ"ל חלב, בטמפרטורת החדר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 120 מ"ל מים רותחים
  • אבקת סוכר, לניקוי אבק (לא חובה)
  • פירות יער טריים, לקישוט (לא חובה)

הוראות הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. משמנים ומקמחים תבנית עוגה עגולה בגודל 9 אינץ', מוציאים את עודפי הקמח.
  2. בקערת ערבוב גדולה מנפים יחד את הקמח, אבקת הקקאו, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח. מקציפים עד לקבלת תערובת אחידה ומניחים בצד.
  3. בקערה אחרת מקציפים יחד את הביצים והסוכר עד לקבלת קרם בהיר, כ-2-3 דקות.
  4. מוסיפים בהדרגה את השמן הצמחי, החמאה ותמצית הוניל לתערובת הביצים, תוך כדי טריפה עד לקבלת תערובת חלקה ומשולבת היטב.
  5. מוסיפים לאט את החומרים היבשים לחומרים הרטובים, ומערבבים עד שהם פשוט נטמעים. היזהרו לא לערבב יתר על המידה, כי זה יכול לגרום לעוגה צפופה.
  6. יוצקים בזהירות את המים הרותחים ומערבבים עד שהבלילה חלקה. הבלילה תהיה דלילה, אבל זה מה שעוזר ליצור את המרקם האוורירי של העוגה.
  7. יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון בעזרת מרית.
  8. אופים בתנור שחומם מראש במשך 30-35 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.
  9. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית 10 דקות לפני שמעבירים אותה לרשת לצינון מלא.
  10. לאחר התקררות, מפדרים את החלק העליון של העוגה באבקת סוכר ומקשטים בפירות יער טריים, אם רוצים.
  11. פורסים ומגישים את עוגת השוקולד האוורירית שלך עם כוס חלב קר או כף קצפת לפינוק מפנק במיוחד.

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, ניתן להתאים את המתכון הזה בקלות על ידי שימוש במרכיבים בעלי תעודת כשרות. בנוסף, לאפשרות נטולת חלב, החליפו את החמאה בחלב שקדים או חלב קוקוס מעורבב עם כף חומץ או מיץ לימון כדי לחקות את הטעם החריף.

יתרונות תזונתיים:

  • עוגת השוקולד האוורירית הזו, למרות שהיא מפנקת בטעם, מציעה כמה יתרונות תזונתיים מפתיעים. 
  • אבקת קקאו עשירה בנוגדי חמצון, שיכולים לעזור לשפר את בריאות הלב ולהפחית דלקות. 
  • בנוסף, ביצים מספקות חלבון באיכות גבוהה, בעוד שחלב מוסיף מנה של סידן ופרוביוטיקה לבריאות המעיים. 
  • עם תכולת סוכר מתונה ושליטה במנות, ניתן ליהנות מהעוגה הזו כחלק מתזונה מאוזנת.

כמות וזמן הכנה: מתכון זה מניב עוגה עגולה אחת בגודל 9 אינץ' או 12 מנות. זמן ההכנה הוא כ-15 דקות, עם זמן אפייה של 30-35 דקות.

רמת קושי: מתכון זה נכנס לקטגוריית הקל, מה שהופך אותו מתאים לאופים בכל רמות המיומנות. עם הוראות ברורות וטכניקות פשוטות, תהיה לך עוגה מהממת מוכנה להגשה תוך זמן קצר.

טיפים להצלחה:

  • ודא שכל החומרים שלך נמצאים בטמפרטורת החדר לפני שמתחילים כדי להבטיח ערבוב אחיד ובלילה חלקה.
  • ניפוי החומרים היבשים יחד עוזר לאוורר את הקמח ואבקת הקקאו, וכתוצאה מכך עוגה קלילה יותר.
  • היזהר לא לערבב יתר על המידה את הבלילה, כי זה יכול להוביל לעוגה קשה. מערבבים רק עד לאיחוד לקבלת המרקם הטוב ביותר.
  • לחיזוק שוקולדי נוסף, הוסיפו חופן שוקולד צ'יפס או אגוזים קצוצים לבלילה לפני האפייה.
  • יש לאחסן שאריות בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד שלושה ימים, או להקפיא פרוסות בנפרד לאחסון ארוך יותר. רק זכור להפשיר לפני שנהנה!
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לפריקסה עם ערק – מנה מנחמת ומלאת אופי

כרוב ממולא צמחוני
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

מתכון כרוב ממולא צמחוני (ואפילו טבעוני) מדהים!

עוגת גבינה אפויה של פעם
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

עוגת גבינה אפויה של פעם (קלאסית ומדהימה במיוחד)

עוגת תפוחים של פעם כמו של אמא או סבתא
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת תפוחים של פעם כמו של אמא

מתכון של קציצות / לביבות מנגולד משובחות
5/5
זמן הכנה:
70 דק׳

מתכון קטלני של קציצות / לביבות מנגולד מטוגנות מהמשובחות שיש

מתכון קציצות עוף ברוטב משגע
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון מטריף של קציצות עוף ברוטב משגע (התמכרנו מזמן)

דילוג לתוכן